Milliardærer vil igen dykke til Titanic, hvor turister døde for et år siden

I juni 2023 indtraf en stor tragedie. Fem personer ombord på Titan-undervandsbåden døde i en dybde på cirka 3.800 meter nær vraget af den berygtede Titanic. Som en del af dykket ønskede turister blot at se på vraget af et sunket skib, men på grund af fejl i udformningen af ​​bathycaphen mistede de livet uden en eneste chance for at blive frelst. Det menes, at dybhavsfartøjet ikke kunne modstå trykket fra vandet og kollapsede – professionelt set skete der en implosion. Efter denne ulykke kom firmaet, der ejer badebyen, OceanGate, under hård kritik. Andre organisationer, der organiserede udflugter til Titanic, kom også under angreb. På trods af dette besluttede en milliardær for nylig at tage en risiko og dykke til større dybder igen, men inde i en anden ubåd.

Millionærer ønsker igen at dykke til Titanic, hvor turister døde for et år siden. På trods af tragedien i 2023 ønsker folk stadig at se på den sunkne Titanic. Billedkilde: fishki.net. Foto.

På trods af tragedien i 2023 ønsker folk stadig at se sunkne Titanic” Billedkilde: fishki.net

Undervandsfartøj “Titan”

Titan undervandsbåden, udviklet af OceanGate, har været brugt til dykning siden 2021. Længden af ​​strukturen var 6,7 meter og bredden var 2,8 meter. Vægten af ​​strukturen var ca. 9,5 tons.

Undervandsfartøj

The Titan undervandsbåd fra OceanGate. Billedkilde: 5-tv.ru

Bathyscaphen blev udelukkende brugt i internationalt farvand, fordi den ikke var certificeret. Hver person, der gik om bord på fartøjet, underskrev et dokument, der anerkender enhedens “eksperimentelle” status. Mange eksperter var bekymrede over denne opfindelse og advarede virksomhedens ledere om, at ideen kunne ende galt. Men udviklerne sagde, at restriktionerne i høj grad bremsede innovationen.

Titan-badebyens styrt

Dybhavsfartøjet Titan forsvandt den 18. juni 2023. Der var fem personer inde:

  • Stockton Rush, grundlægger og administrerende direktør for OceanGate;
  • Hamish Harding, Britisk forretningsmand og opdagelsesrejsende;
  • Paul-Henri Narjolet,fransk dybhavsfarer;
  • Shahzada Dawood,britisk-pakistansk forretningsmand;
  • Suleman Dawood, 19-årig søn af Shahzad Dawood.

Efter at have mistet kontakten med enheden, kunne redningsfolkene i nogen tid ikke forstå, hvad der var sket. De ledte længe efter undervandsfartøjet i håb om, at alt var godt med passagererne. Men luftreserverne inde i enheden var begrænsede, og chancerne for deres overlevelse blev mindre og mindre for hver time.

Mennesker, der døde under dykket til Titanic. Billedkilde: highergroundtimes.com

I sidste ende blev dybhavsfartøjet fundet i en dybde på omkring 3.800 meter i fladtrykt tilstand. Alle fem personer indeni døde. Dette skete med det samme, fordi kroppen lavet af kulfiber ikke kunne modstå trykket og kollapsede. Eksperter mener, at de døde kunder i OceanGate-virksomheden ikke engang havde tid til at forstå, at de var ved at dø – alt skete meget hurtigere, end den menneskelige hjerne er i stand til at arbejde.

Læs også:

stærk >Hvad sker der med liget af en druknet person i havet og ferskvand

Dykning til Titanic på Triton

Ifølge den videnskabelige publikation IFL Science vil der i fremtiden blive foretaget endnu en ekspedition til Titanic på et lignende undervandsfartøj. Milliardæren Larry Connor og Triton Submarines grundlægger Patrick Lahey besluttede sig for en risikabel mission. Ideen blev født, milliardæren ringede til iværksætteren og tilbød at udvikle en sikker badeby og dykke til store dybder flere gange, så folk ikke længere ville være bange for sådanne ekspeditioner.

Den præcise dato for dykket er ukendt, men et par vovehalse vil gerne ned på 3810 meters dybde og se den sunkne damper med egne øjne. De ønsker at bruge Triton 4000 dybhavs-undervandsfartøjet, som ifølge oplysninger fra den officielle Triton Submarines hjemmeside er i stand til at dykke ned til en dybde på 4000 meter. Den blev tidligere brugt til dokumentarserien Blue Planet 2, og der var ingen problemer med den. Omkostningerne ved denne undervandsbåd er anslået til 20 millioner dollars.

Nyheden om Titan-ubådens forlis var meget diskuteret i 2023. Vi fulgte nøje, hvad der skete, og skrev om det i artiklen “En ubåd med mennesker forsvandt nær Titanic.” Vi har også materiale om det relaterede emne “Hvad er implosion, og hvorfor Titanic ikke eksploderede som Titan.” Et must at læse!

For ikke at gå glip af andre interessante artikler på vores hjemmeside, abonner på vores Zen- og Telegram-kanaler. Det er gratis!

I sidste ende spekulerer vi på: hvad synes du om det næste dyk til Titanic? Er dette en skør idé, eller er katastrofen, der skete, en isoleret ulykke? Del din mening i vores Telegram-chat.


Date:

by