Overraskende fakta om Albert Einstein, som du måske ikke kender

Albert Einstein– en af ​​de mest berømte videnskabsmænd i verden. Hans berømte billede med pjusket hår er så forankret i folks sind, at det er ham, der primært er forbundet med ordet “videnskabsmand”. Uden Albert Einstein ville verden være væsentlig anderledes med hensyn til videnskabelig og teknologisk udvikling. For eksempel ville vi uden hans relativitetsteori opfatte tid og rum helt anderledes. Hans formel E=mc² blev grundlaget for udviklingen af ​​kernefysik og atomenergi. Albert Einsteins liv var fyldt med skarpe drejninger, han kendte meget indflydelsesrige mennesker og havde en god sans for humor. Vi gør dig opmærksom på et par fakta om den berømte teoretiske fysiker, som du måske ikke kender.

Uventede fakta om Albert Einstein, som du måske ikke kender. Albert Einstein er en schweizisk, tysk og amerikansk teoretisk fysiker, der ændrede verden. Billedkilde: lenta.ru. Foto.

Albert Einstein er en schweizisk, tysk og amerikansk teoretisk fysiker, der ændrede verden. Billedkilde: lenta.ru

Indhold

 • 1 Albert Einstein opdagede “hastighedsgrænsen” i rummet
 • 2 Hvorfor Albert Einstein modtog Nobelprisen
 • 3 Albert Einsteins fødselsdag falder sammen med tallet Pi
 • 4 Hvordan Albert Einstein studerede i skolen
 • 5 Albert Einstein spillede på violin
 • 6 Hvem arbejdede Albert Einstein
 • 7 Hvornår gjorde Albert Einstein videnskabelige opdagelser
 • 8 Albert Einstein og Charlie Chaplin var venner
 • 9 Der var en FBI-fil om Einstein
 • 10 Albert Einstein kunne være blevet præsident
 • 11 Albert Einsteins hjerne blev stjålet

Albert Einstein opdagede “hastighedsgrænsen” i rummet

Albert Einstein gjorde mange videnskabelige opdagelser, som havde stor indflydelse på verden. For eksempel forklarede han i 1905 den fotoelektriske effekt og talte også om fænomenet Brownsk bevægelse.

Albert Einstein opdagede

Relativitetsteorien er Albert Einsteins vigtigste videnskabelige opdagelse. Billedkilde: techstartups.com

Men Einsteins mest berømte opdagelse er relativitetsteorien, som forklarer forholdet mellem masse, tid og rum. Ifølge Space.com antyder det, at når et objekt nærmer sig lysets hastighed, bliver dets masse og energi uendelig. Baseret på dette viser det sig, at rummet har en streng “hastighedsgrænse” – ingen genstand kan bevæge sig hurtigere end lysets hastighed.

Flere detaljer:Hvad er Einsteins generelle teori om relativitet?< /p>

Hvorfor fik Albert Einstein Nobelprisen

Alle har sikkert hørt om Albert Einsteins relativitetsteori, også folk der ikke er interesserede i videnskab. Man tror måske, at videnskabsmanden modtog Nobelprisen for denne opdagelse, men nej – prisen blev givet til ham for en helt anden fortjeneste.

Nobelprisen blev tildelt Albert Einstein i 1921 for forklarer den fotoelektriske effekt. Den teoretiske fysiker forklarede, at den fotoelektriske effekt er, når lys, der falder på overfladen af ​​visse materialer, slår elektroner ud af dem. Det viste sig, at lys består af kvanter (eller fotoner), som hver især bærer en vis mængde energi. Når en foton interagerer med elektroner i et materiale, overfører den sin energi til dem, hvilket gør det muligt for elektronerne at forlade materialet.

Unge Albert Einstein. Billedkilde: uznayvse.ru

Nogle mennesker kritiserer stadig Nobelkomiteen for ikke at tildele videnskabsmanden for relativitetsteorien.

Læs også: Why there er ingen Nobelpris i matematik

Albert Einsteins fødselsdag falder sammen med tallet Pi

Albert Einstein blev født den 14. marts 1879 i Tyskland. Overraskende nok er den 14. marts en særlig dato, fordi den i numeriske termer falder sammen med de første tre cifre i det matematiske tal Pi: 3.14. På grund af dette betragtes Einsteins fødselsdag også som Pi-dag.

Sådan studerede Albert Einstein i skolen

Der er en myte om, at Albert Einstein var en dårlig elev i skolen. Men det er ikke rigtigt, og rygter om hans dårlige akademiske præstationer skyldes, at han havde problemer med talen. De forhindrede ham ikke i at få gode karakterer i matematik og fysik, især da de forsvandt med tiden.

Derudover kunne lille Albert Einstein ikke lide nogle lærere. Han kan forstås, fordi en lærer fortalte ham, at “der ikke vil ske noget godt i hans liv.” Heldigvis kunne konflikter med lærere ikke føre drengen på afveje fra sin videnskabelige vej, og i en alder af 12 læste han selvstændigt en lærebog om geometri.

Albert Einstein som barn. Billedkilde: livescience.com

Det menes, at Albert Einstein begyndte at blive interesseret i videnskab i en alder af 5. Han var interesseret i, hvilke usynlige kræfter der fik nålene på hans kompas til at bevæge sig. Vi kan sige, at han siden da viede sit liv til søgen efter disse kræfter.

Albert Einstein spillede på violin

Udover videnskab havde Albert Einstein andre hobbyer. For eksempel blev han i en alder af 5 tilmeldt violinundervisning. Først kunne drengen ikke lide musik, men efter at have mødt Mozart blev han forelsket i den og spillede violin indtil han blev ældre.

Albert Einstein spiller violin. Billedkilde: nastroenie.tv

Hvem arbejdede Albert Einstein

Som det kan forstås af alt skrevet ovenfor, havde Albert Einstein en forkærlighed for videnskab fra den tidlige barndom. Efter endt uddannelse var han dog ikke i stand til straks at blive videnskabsmand. Efter universitetet blev han nægtet alle akademiske stillinger, som han kunne søge.

Albert Einstein blev ikke umiddelbart videnskabsmand. Billedkilde: involta.media

Efter en række fiaskoer begyndte han at arbejde med at evaluere patentansøgninger for den schweiziske regering. Det var ikke det, han ville, men til sidst var han glad for, at han havde mulighed for at arbejde sådan et sted. Han sagde, at han havde masser af tid til at “fokusere på at løse de fysikproblemer, der ligger til grund for vores verden.” Måske, hvis ikke for dette arbejde, ville han ikke have været i stand til at gøre nogle af sine opdagelser.

Du vil være interesseret:Hvordan Einstein blev den mest populære videnskabsmand i galaksen

Da Albert Einstein gjorde videnskabelige opdagelser

For Albert Einstein og resten af ​​verden blev 1905 “miraklernes år”. Faktum er, at i løbet af disse tolv måneder offentliggjorde den berømte teoretiske fysiker sine berømte videnskabelige værker om emnet den fotoelektriske effekt, Brownsk bevægelse, såvel som to artikler om relativitetsteorien. Det var et meget produktivt år!

Albert Einstein og Charlie Chaplin var venner

Uden nogen overdrivelse er Albert Einstein en sand “rockstjerne” inden for videnskaben. Han var kendt af mange indflydelsesrige mennesker, og endda den legendariske skuespiller Charlie Chaplin. I 1931 blev nobelpristageren og hans kone endda inviteret til premieren på filmen City Lights. Der er beviser for, at Charlie Chaplin derefter sagde til Albert Einstein: “Folk bifalder mig, fordi alle forstår mig, og de bifalder dig, fordi ingen forstår dig.”

Albert Einstein og Charlie Chaplin var venner. Albert Einstein og Charlie Chaplin. Billedkilde: vokrugsveta.ru. Foto.

Albert Einstein og Charlie Chaplin. Billedkilde: vokrugsveta.ru

FBI havde en fil om Einstein

Albert Einstein var en meget indflydelsesrig mand. Som pacifist flygtede han fra Tyskland under krigstid og blev et mål for nazisterne. Da han erfarede, at Nazityskland muligvis arbejder på at udvikle en atombombe, advarede han de amerikanske myndigheder om det. Efter bombningerne af Hiroshima og Nagasaki slog han sig sammen med andre videnskabsmænd og begyndte at advare folk om farerne ved atombomben. Han virkede mistænksom over for de amerikanske myndigheder, så FBI udarbejdede et 1.400 sider langt dossier om ham.

Albert Einstein var klart en af ​​de mest indflydelsesrige mennesker i det 20. århundrede. Billedkilde: newscientist.com

Albert Einstein kunne være blevet præsident

Som en berømthed, der viste verden sit geni, var Albert Einstein en meget autoritativ person. I 1952 blev han endda tilbudt at blive præsident for Israel. Men i de dage var videnskabsmanden allerede gammel, og desuden havde han ingen erfaring med “korrekt kommunikation med mennesker.” Derfor afslog han et sådant tilbud.

Albert Einsteins mærkelige vaner:hvad kan man lære af et geni?

Albert Einsteins hjerne blev stjålet

Albert Einstein døde den 18. april 1955 på grund af en bristet aorta. Efter hans død stjal patolog Thomas Harvey hans hjerne til undersøgelse – han var nysgerrig efter den store teoretiske fysikers genialitet. Alle vidste om dette, men der skete ikke noget dårligt, fordi videnskabsmandens søn gav ham tilladelse til at udføre forskning.

Albert Einsteins hjerne blev stjålet til undersøgelse. Billedkilde: livescience.com

Sørg for at abonnere på vores Zen- og Telegram-kanaler. På denne måde går du ikke glip af en eneste interessant artikel!

Uden nogen overdrivelse er Albert Einstein en af ​​de største videnskabsmænd i hele menneskehedens historie. Vi anbefaler stærkt at læse vores udvalg af 15 af hans bedste citater om videnskab og liv.


Date:

by