Afrika har 'usynligt guld' for 24 milliarder dollars

Den største koncentration af guld på Jorden er i Sydafrika, i bjergkæden Witwatersrand. Folk har udvundet ædelmetal fra det siden det 19. århundrede, og i dag er der snesevis af miner der. I løbet af hele perioden har minearbejdere udvundet cirka 50.000 tons guld fra dem, hvilket er omkring 40 % af alt guld udvundet på planeten. Mponengs dybeste mineDet går næsten 4.000 meter dybt, og arbejdere er tvunget til at arbejde i 50 graders varme. Reserverne af guld selv i den største mine i verden er ikke begrænset, så den vil en dag være opbrugt. Herefter bliver folk nødt til at lede efter andre kilder til en værdifuld ressource. Ifølge en afrikansk metallurg behøver du ikke lede længe, ​​fordi Witwatersrand-bjergkæden kan være skjult i “usynligt guld” til en værdi af 24 milliarder dollars.

Hvis guldforsyningerne løber tør, kan forskerne finde dem andre steder. Billedkilde: eurekalert.org

Den største guldforekomst i verden

Witwatersrand-bjergkæden blev dannet for cirka 2,9 milliarder år siden. Folk har gættet, at der er meget guld på dette sted siden umindelige tider. Men bevis for dette blev først fundet i 1886. Få år efter de første udgravninger strømmede hundredvis af rigdomssøgende til forekomsten. Guldfeberen varede i mange år, og der var så mange mennesker, at byen Johannesburg med tiden blev dannet nær bjergsystemet. I dag er det den største by i Sydafrika med en befolkning på mere end 4 millioner mennesker.

Byen Johannesburg i 1990'erne. Fotokilde: wikimedia.org

Engang var dette sted bunden af ​​et gammelt hav. I løbet af milliarder af år smeltede sedimenter sammen, hvilket forårsagede dannelsen af ​​guld. Ifølge geologer indeholder det enorme Witwatersrand-bassin mere guld end nogen anden del af kloden.

Den dybeste guldmine i verden ligger i Witwatersrand. Den hedderMponengog dens dybde er mere end 4 kilometer. Minearbejdere, der udvinder det ædle metal, er tvunget til at arbejde under meget vanskelige forhold.

Her er endnu flere detaljer om, hvad der blev skrevet ovenfor:Den rigeste guldforekomst – menneskeheden har tjent milliarder af dollars på dette sted

Hvad er en tailingsdam

Efterspørgslen for guld er altid meget højt, så udvinding af denne ressource stopper aldrig. På grund af dette er de fleste af klipperne med en høj koncentration af guld allerede blevet behandlet, så minearbejdere er nødt til at bore dybere ned i jorden. Og det på trods af, at de allerede har nået en dybde på 4000 meter, og at arbejde under sådanne forhold er ren tortur.

En enorm tailings-dæmning set fra fugleperspektiv. Fotokilde: researchgate.net

Guldminedrift efterlader en enorm mængde affald, som kaldes tailings. I bund og grund er der tale om blandinger af vand og malmrester, der er isoleret for at beskytte miljøet mod forurening – de kan indeholde giftige stoffer. Der er også små koncentrationer af guld i tailings, men ingen udvinder det, fordi det ikke er rentabelt.

En uventet kilde til guld:En vulkan i Antarktis spyer guld ud værd $6.000 hver dag

Hvad er “usynligt guld”

For nylig udførte metallurg Steve Chingwaru fra Zimbabwe videnskabeligt arbejde og fandt ud af, at på grund af udtømningen af ​​malm med en høj koncentration af guld kunne forarbejdning af tailings lossepladser blive til en rentabel forretning. Hans beregninger viste, at mineaffald kan indeholde“usynligt guld”vejer 460 tons. Den samlede værdi af den skjulte ressource kan nå op på 24 milliarder dollars. Udtrykket “usynligt guld” refererer normalt til guldpartikler, der er til stede i malmen i form af bittesmå partikler eller atomer, der ikke er synlige for det blotte øje og ofte ikke kan detekteres ved hjælp af standardmetoder.

Hvad er

Måske bliver menneskeheden en dag nødt til at begynde at udvinde “usynligt guld”

Forfatteren til det videnskabelige arbejde mener, at behandling af tailings også kan beskytte miljøet mod forurening. Faktum er, at de nuværende affaldsopbevaringssystemer er ineffektive og skader miljøet. For eksempel frigiver de svovlsyre, som, når det slippes ud i grundvandet, aktiverer andre giftige stoffer. Derfor konkluderede forskerne, at der er både økonomisk og miljømæssigt potentiale i at udvinde “usynligt guld.”

Forskeren har allerede talt med guldmineeksperter. Han fandt ud af, at udvinding af guld fra tailingsdamme koster meget mere end at søge efter det ædle metal i konventionel malm med en højere koncentration af guld. Men hvis du skalerer teknologien, kan denne virksomhed virkelig gøres rentabel. Men det er uvist, om mineselskaber vil gøre dette i den nærmeste fremtid.

Hvad synes du om dette?Du kan dele din mening i vores Telegram-chat!

At lede efter guld bliver mere og mere vanskeligt, men engang kunne selv en almindelig person finde en guldklump. Du kan lære om en af ​​disse historier fra vores artikel “Den største guldklump i Rusland, der ændrede livet for en simpel arbejder.”


Date:

by