Hvordan et gengældelsesangreb kunne opstå: UVB-76-radiostationen og teorien om “Dead Hand”

Hvis du har en gammel sovjetisk radio, kan du bruge den til at finde usædvanlige udsendelser, for eksempel med fraser af tegneseriefigurer eller fragmenter af melodier efterfulgt af en liste med en række numre. Det menes, og endda i nogle tilfælde bekræftet, at det er sådan, stater sender kodede instruktioner til deres agenter i andre lande. Men den mest mystiske udsendelse anses for at være på stationen “MDZHB”, også kendt som “UVB-76” og “Zummer”. Det har været næsten uafbrudt i mere end 40 år. Der er en teori, ifølge hvilken signalet fra denne station bruges af “Perimeter” eller “Dead Hand”-systemet, det vil sige et kompleks til automatisk kontrol af et massivt gengældelsesatomangreb.

Hvordan et gengældelsesangreb kan opstå: UVB-76-radiostationen og teorien om

System «perimeter» eller «Død hånd» lancerer automatisk atomvåben

“Perimeter”-systemet – hvad er det

Fra det øjeblik, atomvåben blev skabt, har menneskeheden været under truslen om atomkrig. Teoretisk set kan det starte når som helst, selv når ingen forventer det. Vi har allerede fortalt dig, at verden gentagne gange har været på nippet til at bruge atomvåben.

Derfor blev der i USSR under den kolde krig oprettet et kompleks til automatisk kontrol af et massivt gengældelsesatomangreb “Perimeter”, som i USA har et alternativt navn – “Dead Hand”. Det bruges i øjeblikket af Rusland. Komplekset er designet til at garantere brugen af ​​atomvåben i tilfælde af en nødsituation.

Missiler med nukleare sprænghoveder kan affyres selv uden deltagelse af landets ledelse. Fotokilde: bbc.com

Systemet var planlagt, så det i tilfælde af et atomangreb på USSR kunne levere et gengældelsesatomangreb helt automatisk, det vil sige uden menneskelig indgriben eller med minimalt menneskeligt intervention. Det vil sige, at den kan bruge strategiske atomvåben, hvis landets øverste politiske og militære ledelse ikke kan gøre det.

UVB-76-radiostation og “Død hånd”-teorien

I lang tid har der været en teori om, at radiostationen UVB-76 bruges som et “Dead Hand”-signal. Stationen har sendt næsten uafbrudt siden 70'erne på radiofrekvensen 4625 kHz. Samtidig har ingen nogensinde erklæret deres rettigheder eller givet officielle forklaringer vedrørende UVB-76.

Udsendelsen på denne radiostation er en konstant monoton støj, der bryder i et splitsekund med få sekunders mellemrum, samt bip og andre lyde. En gang hver eller hver anden uge udsender radiostationen beskeder på russisk som: “Jeg er UVB-76, jeg er UVB-76. 180 08 BROMAL 74 27 99 14. Boris, Roman, Olga, Mikhail, Anna, Larisa 7 4 2 7 9 9 1 4.”

Radiostation UVB-76 og teorien om den

Entusiaster har forsøgt at løse mysteriet med UVB-76-stationen i mere end 40 år

Signalet fra denne kortbølgeradio spreder sig over hele Rusland og endda uden for landet. Ifølge Dead Hand-teorien lader et konstant signal systemet vide, at alt er i orden. Men hvis signalet afbrydes i nogen tid, vil det betyde et atomangreb. I dette tilfælde vil “perimeter”-systemet blive aktiveret med det samme.

Siden entusiaster begyndte at overvåge UVB-76 i begyndelsen af ​​1980'erne, har stationens udsendelser undergået ændringer. I starten var signalet blot en række bip. Men i 1992 blev udsendelseslydene anderledes.

Hvor er UVB-76-radiostationen udsendt fra?

Ifølge data fra åbne kilder kom signalet oprindeligt fra en russer militærbase i byen Povarovo, cirka 66 kilometer fra Moskva. Men i september 2010 ændrede signalkilden sin placering, hvilket gjorde den sværere at spore.

Hvordan et gengældelsesangreb kunne opstå: UVB-76-radiostationen og teorien om

Interessant nok skete der i 2010 en usædvanlig begivenhed – udsendelsen stoppede i en dag, det vil sige, at der var absolut stilhed i luften, men næste dag genoptog udsendelsen. Så i august 2010 skete der igen noget usædvanligt – der var adskillige pauser i luften. Den 25. august hørte lytterne lyde, der lignede “folk, der bevægede sig rundt i lokalet”, samt hvad der lød som morsekode. Derefter udsendte radiostationen uddrag fra “Svanesøen”, hvorefter navnene blev udtalt: “Mikhail, Dmitry, Zhenya Boris.”

Glem ikke at abonnere på vores Zen- og Telegram-kanaler for ikke at at gå glip af de mest interessante og utrolige videnskabelige opdagelser!

Der er selvfølgelig ingen bekræftelse af denne teori. At forsøge at få mere præcis information om denne mystiske radiostation har vist sig at være en vanskelig opgave, som vestlige eksperter har undret sig over i årtier. Der er andre versioner af dens formål – radiostationen er en bestemt form for forskning i ionosfæren. Måske repræsenterer det et undervandskommunikationssystem, et internationalt spionnetværk osv. De sande mål med denne udsendelse forbliver et mysterium.


Date:

by