Wombats kan løbe fra verdens hurtigste mand: fakta eller myte?

Kan du lide at se videoer med sjove katte og hunde på internettet? Hvis ja, så prøv at kigge efter videoer af wombats – disse små bjørnelignende væsner er også meget søde. De bor i Australien og er planteædere, der graver huler for sig selv. Ud over deres søde udseende har de mange interessante funktioner. For eksempel kan du have set indlæg om, at wombat-afskræk er firkantet i form. Dette skyldes, at deres tarme har områder med forskellig elasticitet, der komprimerer afføringen forskelligt, hvilket giver dem en firkantet form. Dette hjælper dem med at markere deres territorium ved at forhindre den firkantede afføring i at rulle af overfladen. Wombats har en anden fantastisk funktion – de er i stand til at løbe med hastigheder på op til 40 kilometer i timen. Så de kan overhale den hurtigste mand i verden?

Wombats kan løbe fra verdens hurtigste mand: sandhed eller myte? Wombats er ikke kun meget søde, men også fremragende sprintere. Fotokilde: dailytelegraph.com.au. Foto.

Wombats er ikke kun meget søde, men de er også fremragende kortdistanceløbere. Billedkilde: dailytelegraph.com.au

Indhold

  • 1 Wombat er Australiens søde dyr
  • 2 Hvad spiser wombats
  • 3 Hvad er karakteren af ​​wombats
  • 4 ældgamle dyr i Australien
  • 5 løbehastighed for wombats

Wombat – sødt dyr fra Australien

Wombats i Australien er planteædere, der ligner små bjørne eller alt for store komyakker. De kan også sammenlignes med koalaer, og de er såmænd tæt på hinanden på det evolutionære træ. Kropslængden af ​​wombats kan nå 130 centimeter, og deres vægt kan være 45 kg.

Wombat er et sødt dyr fra Australien. Wombats er små, men på samme tid ret tunge væsner. Fotokilde: cheb.mk.ru. Foto.

Wombats er små, men ret tunge væsner. Fotokilde: cheb.mk.ru

Kroppen af ​​wombats kan beskrives som tyk, tæt og klodset. De har fire korte, men stærke ben med fem tæer. Fingrene er udstyret med lange kløer, ved hjælp af hvilke wombats graver dybe huller op til 20 meter lange og op til 3,5 meter dybe. De hviler i gravede huler om dagen, og om natten går de ud på jagt efter mad.

Hvad spiser wombats

Energikilden til wombats er græsskud. Nogle gange kan de fodre med planterødder og endda bær, men dette er ikke deres hovedføde. Wombats overlæbe er opdelt i to dele, takket være hvilke de kan bide af selv de mindste skud. Da de er aktive om natten, har de en meget udviklet lugtesans. Wombats har et meget langsomt stofskifte, så de kan fordøje et måltid i op til 14 dage.

Hvad spiser wombats. Wombats er planteædere. Fotokilde: discoverwildlife.com. Foto.

Wombats er planteædende væsner. Fotokilde: discoverwildlife.com

Hvad er karakteren af ​​wombats

Wombats har næsten ingen naturlige fjender, kun dingoer og tasmanske djævle kan udgøre en trussel mod dem. De fleste wombats er venlige med mennesker, og nogle familier holder dem endda som kæledyr. Men du skal være forsigtig med vilde dyr, for de kan opfatte enhver pludselig bevægelse som et angreb og skade gerningsmanden med deres tænder eller kløer.

Wombats kommer godt ud af det med mennesker og kan endda trænes. Fotokilde: reddit.com

Kænguruer er begyndt at skade Australiens natur.Hvad skal man gøre ved det?

Gamle dyr i Australien

Wombats er ikke en bestemt dyreart, men en hel familie af pungdyrpattedyr. I dag består den af ​​tre arter af wombats, men i oldtiden var der flere varianter. Som mange andre dyr i Australien var de store væsner. For eksempel vejede den gamle wombat af arten Phascolonus gigas ifølge videnskabsmænd mere end 200 kilo. De første wombats dukkede op på Jorden for cirka 18 millioner år siden.

Gamle dyr i Australien. Gamle wombats var meget større end moderne. Billedkilde: deviantart.com. Foto.

Gamle wombats var meget større end moderne. Billedkilde: deviantart.com

Wombats løbehastighed

Wombats virker klodsede, men de er faktisk meget kvikke. Mange kilder siger, at løbehastigheden for wombats når 40 kilometer i timen. Dette er svært at tro, men folk, der beskæftiger sig med wombats, bekræfter dette. Nogle gange løber disse små væsner ud af hullet, snupper mad og forsvinder tilbage i skjul. Udefra kan det se ud til, at denne sortie sker med lynets hast.

Wombats kan overhale den hurtigste mand i verden: sandhed eller myte? Wombats løbehastighed. Foto.

Wombat kører på video

Hvis wombats kan løbe op til 40 kilometer i timen, betyder det så, at de kan slå Usain Bolts rekord? Denne jamaicanske atlet anses for at være den hurtigste løber i verden, fordi han i 2009 kunne løbe 100 meter distancen på 9,58 sekunder. Mens han løber, når han hastigheder på op til 44,7 kilometer i timen.

Løbehastigheden af ​​wombats. Usain Bolt er den hurtigste mand i verden. Fotokilde: livesport.ru. Foto.

Usain Bolt er den hurtigste mand i verden. Fotokilde: livesport.ru

Ifølge videnskabsmænd kan wombats virkelig løbe lige så hurtigt som Usain Bolt. De er dog ikke i stand til at slå ham i 100 meter løbet, fordi de kun løber korte distancer. De kan ikke tilbagelægge en lang distance med maksimal hastighed, fordi de simpelthen ikke har nok udholdenhed.

Vil du have endnu flere interessante artikler?Så abonner på vores Zen- og Telegram-kanaler!

Ud over wombats er Australien hjemsted for mange andre fantastiske dyr. Du kender godt til kænguruer, men ved du, hvordan de bliver født? Vi synes, at alle bør vide om dette for at udvide deres horisont!


Date:

by