Drik kaffe for at holde din hjerne sund, når du bliver ældre

Kaffe er måske en af ​​de mest kontroversielle drikkevarer. Talrige undersøgelser viser både skade og sundhedsmæssige fordele ved kaffe. For eksempel fandt forskere i en nylig undersøgelse ud af, at drikke kaffe i løbet af livet kan hjælpe dig med at undgå en almindelig neurodegenerativ sygdom i alderdommen. Vi taler om Parkinsons sygdom, som fører til handicap og behov for hjælp udefra. Derudover udvikler denne sygdom sig oftest sammen med demens, karakteriseret ved et kraftigt fald i mentale evner. Det er dog stadig uvist, hvordan og hvilke stoffer i denne drik beskytter hjernen mod sygdom.

Drik kaffe for at holde din hjerne sund, når du bliver ældre. Kaffe kan beskytte din hjerne mod neurodegenerative sygdomme. Foto.

Kaffe kan beskytte din hjerne mod neurodegenerative sygdomme

Fordele ved kaffe – drik mindsker risikoen for Parkinsons sygdom

I en nylig undersøgelse undersøgte et internationalt hold af videnskabsmænd data fra mere end 180 tusinde mennesker og konkluderede, at folk, der drikker kaffe, har en lavere risiko for at udvikle sygdommen sammenlignet med dem, der slet ikke drikker kaffe.

Parkinsons sygdom er en progressiv neurodegenerativ sygdom, der fører til ødelæggelse og død af neuroner, der producerer neurotransmitteren dopamin. Karakteristiske symptomer på Parkinsons sygdom er alvorlige rystelser, nedsat motorisk aktivitet, nedsat menneskelig stabilitet osv.

For at få mere information rekrutterede forskere hundredvis af mennesker med Parkinsons sygdom og målte niveauerne af koffeinmetabolitter (metaboliserede produkter) i blodet: paraxanthin og theophyllin. Det viste sig, at disse metabolitter har et omvendt forhold til risikoen for sygdommen, det vil sige, at jo flere af disse stoffer i blodet, jo lavere er risikoen for at udvikle Parkinsons sygdom.

Fordelene ved kaffe - drikken reducerer risikoen for Parkinsons sygdom. Parkinsons sygdom udvikler sig i alderdommen. Foto.

Parkinsons sygdom udvikler sig i alderdommen

Som nævnt ovenfor siger undersøgelsen ikke noget om, hvad der forårsager disse egenskaber ved kaffe. Mest sandsynligt har paraxanthin og theophyllin ikke i sig selv helbredende egenskaber, men er kun en markør, der indikerer kaffeforbrug. Dette er dog ikke den første undersøgelse, der har vist, at indtagelse af denne drik, hvis ikke forebygger, så mindsker risikoen for Parkinsons sygdom.

Hvor god er kaffe for hjernen

Som forskere rapporterer i Neurology, havde de rigeste 25% af kaffedrikkere en 40% reduceret risiko for at udvikle Parkinsons sygdom sammenlignet med dem, der slet ikke drak drikken. Generelt reducerer kaffeforbrug risikoen for sygdom fra 5 til 63 %, afhængigt af personens bopælsland.

Mange andre faktorer påvirker naturligvis også risikoen for sygdom, såsom rygning, alkoholmisbrug osv. Men selv med disse faktorer har kaffeforbrug en positiv effekt.

Kaffeforbrug reducerer risikoen for at udvikle Parkinsons sygdom med op til 63 %

Hvorfor beskytter kaffe hjernen mod Parkinsons sygdom

< p>Konklusioner vedrørende årsagerne til kaffens gavnlige egenskaber kan drages baseret på tidligere undersøgelser. De antyder, at koffein har en gavnlig effekt, fordi det understøtter strømmen af ​​dopamin ind i hjernen. Lad os huske, at dopamin er en neurotransmitter og et hormon, der får os til at føle glæde.

Faktum er, at der ved Parkinsons sygdom sker et fald i niveauet af dopamin i hjernen på grund af tab af nerveceller, som hører til den såkaldte substantia nigra. Det er disse celler, der er ansvarlige for produktionen af ​​denne neurotransmitter. Dette fund er i overensstemmelse med resultaterne af den aktuelle undersøgelse, det vil sige, at der blev fundet en omvendt sammenhæng mellem niveauet af koffeinmetabolitter og forekomsten af ​​Parkinsons sygdom.

Forskere ved dog den dag i dag ikke præcist, hvorfor denne neurodegenerative sygdom opstår i hjernen. Derfor er det endnu sværere at forstå, hvad der præcist forhindrer det. Men i betragtning af at koffein påvirker neuroner i hjernen, er det ikke overraskende, at det også har indflydelse på risikoen for sygdom.

Hvorfor beskytter kaffe hjernen mod Parkinsons sygdom. Formentlig har koffein, som er indeholdt i kaffebønner, gavnlige egenskaber for hjernen. Foto.

Formentlig har koffein, som findes i kaffebønner, gavnlige egenskaber for hjernen

Udover de positive egenskaber, som koffein kan have på hjernen, er der i øvrigt også negative. For eksempel, som en nylig undersøgelse viste, forstyrrer koffein læring, så det anbefales ikke for skolebørn og studerende at drikke det.

Som forskerne rapporterer, er det nu ekstremt vigtigt at finde ud af, hvad der udløser Parkinsons sygdom. sygdom og hvordan man forebygger sygdommen. Faktum er, at antallet af tilfælde af sygdommen er stigende i verden. Ifølge officielle data påvirker det fra 60 til 140 mennesker per 100 tusinde indbyggere. Alene i USA er cirka en million mennesker i øjeblikket diagnosticeret med Parkinsons sygdom.

Glem ikke at abonnere på vores Zen- og Telegram-kanaler, så du ikke går glip af de mest interessante og utrolige videnskabelige opdagelser!

Og lad os endelig minde kaffeelskere om, at denne drik bedst drikkes med mælk. I dette tilfælde vil gavnlige polyfenoler komme ind i kroppen. Hvordan de er nyttige, og hvorfor de er nødvendige for kroppen, kan du finde ud af på linket.


Date:

by