Hvis du hører en stemme i dit hoved under en mental monolog, er du heldig.

Følelsen af ​​en indre stemme er evnen til at opleve auditive billeder, det vil sige at “høre” en stemme under en intern dialog eller endda en monolog med sig selv. For eksempel, når en person mentalt gengiver en samtale med en person, han kender, forestiller han sig tydeligt sin stemme. Nogle gange «hører folk endda» en persons stemme, når de læser et brev fra ham eller for eksempel en besked i en messenger. Følelsen af ​​en indre stemme minder meget om eller endda det samme som evnen til at forestille sig lyde — for eksempel en velkendt melodi eller lyden af ​​en sirene. Tidligere troede man, at absolut alle mennesker kunne forestille sig stemmer og lyde i deres sind, men nyere forskning har vist, at det faktisk ikke er tilfældet. En nylig undersøgelse foretaget af videnskabsmænd har vist, at mennesker, der har sådanne evner, har nogle fordele i forhold til dem, hvis indre stemme er tavs.

Mange mennesker oplever auditive billeder, der giver dem nogle fordele

Hvorfor « hør&# 187; indre stemme — det er godt

Forskere rekrutterede mere end 90 frivillige til deres nylige undersøgelse. Halvdelen af ​​dem rapporterede at have en “snasket” indre stemme, som de tydeligt kunne høre. Den anden halvdel af de frivillige havde ikke en følelse af indre stemme. Alle deltagere blev bedt om at udføre en række opgaver, såsom at huske ord i en bestemt rækkefølge, finde på rim på ord osv.

Opgaverne var svære for alle deltagere, men forskerne foreslog, at de kan være endnu sværere for dem, der ikke har en følelse af indre stemme, da ord for at løse et problem skal gentages for dem selv. Dem, der hører deres indre stemme, løser problemer hurtigere og bedre.

Evnen til at «høre» stemme hjælper med at behandle ord

Undersøgelsen viste, at hypotesen var korrekt. Frivillige, der “hørte” indre stemmer, var væsentligt overlegne i forhold til andre deltagere i eksperimentet i deres evne til at løse sådanne problemer. Forfatterne rapporterer dette i tidsskriftet Psychological Science. Ifølge forskerne tyder resultaterne på, at evnen til at “høre” stemmer hjælper folk med at behandle ord. Det skal siges, at i andre opgaver om multitasking og opmærksomhed var der ingen forskel i præstationer mellem deltagerne.

Hvorfor ikke alle mennesker “hører” stemmer

Under undersøgelsen opdagede forskerne en interessant funktion – forskellen i problemløsningsevne mellem de to grupper af frivillige forsvandt, da alle deltagere i eksperimentet talte ordene højt. Dette tyder på, at brug af en rigtig stemme kan være lige så effektiv som at bruge en indre stemme.

Det er muligt, at mennesker, der ikke har en følelse af indre stemme, har andre strategier til at håndtere problemer forbundet med tekstbehandling. For eksempel sagde nogle frivillige, at de bankede på deres pegefinger, når de løser en type problem, og deres langfinger, når de løser en anden type problemer. Folk kan også udtale ord i en hvisken.

Hvorfor ikke alle mennesker

Folk, der ikke «hører stemmer», bruger andre strategier til at hjælpe med at behandle ord< /p>

Selvom årsag-virkning-forholdet ikke er klart, kan det antages, at nogle mennesker ikke udviklede en følelse af indre stemme, fordi de brugte andre strategier fra barndommen. Der er dog behov for mere forskning for at drage konklusioner. Det er meget muligt, at der er andre årsager til manglen på auditive billeder, som endnu ikke er forstået.

Hvilke fordele giver auditive billeder?

Ifølge forskerne påvirker de forskelle, der er fundet mellem mennesker, ikke kommunikationen, for eksempel forårsager de ikke forsinkelser under en normal samtale. Det ser også ud til, at folk med et “stille sind” husker verbal information lige så godt som folk, der ikke har en følelse af indre stemme.

Hvad er fordelene ved auditive billeder. Ludwig van Beethoven kom med musik, selv da han var helt døv. Foto.

Ludwig van Beethoven komponerede musik, selv da han var helt døv

Men det er ganske muligt, at der er forskelle, som forskerne simpelthen ikke kender til endnu. Måske påvirker disse forskelle effektiviteten af ​​”samtaleterapi”, som har til formål at ændre tankemønstre. Måske virker denne terapi mere effektivt for mennesker, der oplever auditive billeder.

Glem ikke at abonnere på vores Zen- og Telegram-kanaler, så du ikke går glip af de mest interessante og utrolige videnskabelige opdagelser!

Du kan også huske en anden fordel, som auditive billeder giver. Lad os huske, at komponisten Ludwig van Beethoven mistede hørelsen, men samtidig fortsatte med at opfinde musikken. Mest sandsynligt havde han en højt udviklet sans for dette, takket være hvilket han hørte musik selv uden at høre.


Date:

by