15-meter slanger levede i det gamle Indien – de kunne være de største i historien

I 2005 fandt palæontolog Sunil Bajpai i en af ​​kulminerne i Indien forstenede ryghvirvler fra et dyr, der ikke er kendt for videnskaben. Først udgravede han kun et par knogler, men med tiden steg deres antal til 27 stykker. Yderligere undersøgelse afslørede, at delene af rygsøjlen tilhørte en gammel slange, som havde en enorm krop – dette blev antydet af det faktum, at hver hvirvel var på størrelse med en menneskelig knytnæve. I dag ved forskerne, hvilken familie denne kæmpe tilhørte, hvilken slags liv han førte og meget anden interessant information. Der er også en antagelse om, at oldtidens indiske monster var større end Titanoboa – ifølge nuværende videnskabsmænd, den største slange i hele Jordens historie.

I det gamle Indien levede der 15 meter lange slanger - de kunne være de største i historien. At dømme efter palæontologernes fund var der i oldtiden mange enorme slanger på Jorden. Foto.

At dømme efter palæontologernes fund, var der i oldtiden mange enorme slanger på Jorden< /p>

Forskere har opdaget en ny art af slanger

Ryghvirvlerne fundet i en indisk mine var identiske i størrelse og struktur, så forskerne indså straks, at de tilhørte det samme dyr. Efter at have studeret knoglernes funktioner kom palæontologer til den konklusion, at de havde fundet resterne af en ny art af slanger fra den uddøde familie Madtsoiidae. Slangen, som er ny for videnskaben, levede for cirka 47 millioner år siden og lignede moderne boaer og pythoner.

Hvirvlerne af den gamle slange Vasuki. Billedkilde: nature.com

Den gamle slange hed Vasuki inidicus. I hinduistisk kosmologi er Vasuki en mytisk slange af enorm størrelse, som blev brugt af guderne til at kerne havet for at opnå udødelighedens eliksir. Ifølge legenden, da Vasuki rystede vandet, frigav han en dødelig gift, som den hinduistiske gud Shiva gik med til at drikke i navnet på at redde verden.

Læs også:Hvorfor er der så mange slanger på Jorden?< /p>

Hvad var de gamle slanger

Det var svært at bestemme kropslængden af ​​den gamle slange Vasuki, fordi dens skelet var ufuldstændigt. Men ved hjælp af computermodellering og tilgængelige data om moderne slanger var forskerne i stand til at bestemme den omtrentlige størrelse af kæmpen. Beregninger viste, at længden af ​​Vasuki-slangen var cirka 15,2 meter.

Omtrentlig udseende af en gigantisk slange fra den antikke verden. Billedkilde: nature.com

På grund af sin store størrelse og lighed med moderne boaer og pytonslanger, var det en meget langsom slange. Hun overfaldt højst sandsynligt ofre og klemte dem med sin tunge krop, indtil de døde. Resterne blev fundet i et sumpet område, hvilket antyder, at det gamle rovdyr førte en semi-akvatisk livsstil. Ikke langt derfra fandt man fossiler af rokker, hajer, skildpadder og krokodiller – måske nogle af dem blev jagtet af kæmpen. Og nogen fra denne liste kunne være hans naturlige fjende.

Du kan være interesseret:Er den længste slange i verden en anakonda eller en net-python?

Den største slange i Jordens historie

Palæontologer mener, at den indiske slange Vasuki kunne være længere end Titanoboa – ifølge videnskabsmænd den længste slange af alle. Der er meget lidt information om Titanoboa, men forskere mener, at den var mere end 14,3 meter lang. På grund af sin enorme størrelse udgjorde den en trussel mod alle levende organismer, der levede for 55 millioner år siden. Min kollega Andrei Zhukov talte tidligere om dette gamle monster – palæontologer siger, at Titanoboa kunne spise krokodiller.

Men det er umuligt at sige med fuldstændig sikkerhed, at slangen Vasuki var større end Titanoboa. Faktum er, at forskerne endnu ikke har været i stand til at finde et komplet skelet af nogen af ​​disse slanger. Og selvom de er i stand til at samle et komplet sæt knogler, er det ikke en kendsgerning, at den fundet slange var det største individ. Palæontologer kan trods alt finde resterne af en unge, men voksne var klart større end ham. Det kan ikke udelukkes, at nogle individer af slangerne Vasuki og Titanoboa voksede op til 30 meter – i vores verden er alt muligt.

Sammenligning af størrelserne på den forhistoriske slange Titanoboa med og mennesker. Billedkilde: my-pet.store

Mens de studerede slangen Vasuki, lærte forskerne noget interessant om, hvordan klimaet var på Jorden for 47 millioner år siden. Det er kendt, at alle slanger på Jorden er ektotermer, det vil sige koldblodede dyr. Deres kropstemperatur afhænger direkte af miljøets temperatur, det vil sige, at så store skabninger ikke kunne leve under kolde forhold. Baseret på dette konkluderede videnskabsmænd, at under eksistensen af ​​Vasuki-slanger i landene i det nuværende Indien, var den gennemsnitlige lufttemperatur +28 grader Celsius. Det vil sige, at klimaet var meget varmt.

Vil du holde dig opdateret på nye videnskabelige opdagelser? Abonner på vores Telegram-kanal!

Hvad der forårsagede udryddelsen af ​​Vasuki-slanger er ikke klart. Den mest plausible version er, at de forsvandt på grund af klimaændringer. Måske er det godt, at de ikke er der nu – de ville udgøre en stor trussel for os. Slanger er allerede meget farlige dyr, fordi de har giftige hugtænder. For eksempel er en sort mamba i stand til at indhente alle og dræbe med sin gift med 100 % sandsynlighed.


Date:

by