10 Uventede produkter, der indeholder petroleumsstoffer

En af de mest eftertragtede ressourcer på Jorden er olie. Dette mineral udvindes i mange dele af kloden på en eller flere kilometers dybde. Det er meget dyrt, fordi udvinding er dyrt, og dets reserver bliver mindre for hvert år. Mange vitale ting som brændstof til køretøjer, materialer som plast og så videre er lavet af olie. Næsten alle ved, at olie er meget vigtig for den moderne verden. Men hvad nogle mennesker ikke engang er klar over er, at dette sorte, olieagtige stof til en vis grad bruges til fremstilling af chokolade, is, afføringsmidler og så videre. Vi håber, vi har fascineret dig – lad os tale om alt dette mere detaljeret.

10 uventede produkter indeholdende stoffer fra petroleum. Hvad har en dåse benzin, is og medicin til fælles? Olie! Foto.

Hvad har en dåse benzin, is og medicin til fælles? Olie!

Vi ved alle godt, at olie er nødvendig for at producere benzin, diesel, brændselsolie, plast og så videre. Men mineralet bruges også i mere end 6.000 hverdagsprodukter, ifølge Live Science. Her er ti uventede eksempler, der kan overraske dig.

Indhold

  • 1 Paraffin i mad
  • 2 Hvad er tandpasta lavet af
  • 3 Hvad er inkluderet i parfume
  • 4 Hemmeligheden bag den mest holdbare maling
  • 5 Hvad er belægningen af ​​medicin lavet af< /li>
  • li>6 Hvad er dufte lavet af
  • 7 Hvad er vaseline lavet af
  • 8 Hvordan virker afføringsmidler
  • 9 Sammensætning af barbering creme
  • 10 Sammensætning af luftfriskere

Paraffin i mad

Dette vil komme som en stor overraskelse for mange, men petroleum bruges indirekte til fremstilling af chokolade. Når man laver chokoladebarer, tilføjer nogle producenter spiselig paraffin til råmaterialet – denne komponent er fremstillet af petroleum, kul eller skiferolie.

Paraffin i mad. Madparaffin forbedrer chokoladens struktur og udseende. Foto.

Fødevaregodkendt paraffin forbedrer chokoladens struktur og udseende

Chokolade i sig selv har et lavt smeltepunkt. Madparaffin i chokolade er nødvendig, så det smelter længere og ikke klæber til formene til fremstilling af stænger. Denne komponent giver også chokoladen en glans, der umiddelbart forbindes med høj kvalitet. Fødevaregodkendt paraffin er smag- og lugtfri. Det fordøjes ikke af kroppen, men det anses ikke for at være skadeligt – der er absolut ingen grund til at bekymre sig om, at det gør nogen skade. Men chokolade har mange gavnlige egenskaber.

Hvad er tandpasta lavet af

Stoffer fremstillet af petroleum findes også i tandpasta. For eksempel indeholder det næsten altidpolyethylenglycol—det er nødvendigt, så skummet er jævnt fordelt i hele munden. For at opløse tandpasta i vand tilsættes et petroleumsderivat kaldet poloxamer 407.

Hvad er tandpasta lavet af? Stoffer af petroleumsoprindelse hjælper tandpasta med at klare pletter. Foto.

Stoffer af petroleumsoprindelse hjælper tandpasta med at klare pletter

Læs også:Er tandpasta med fluor virkelig giftig og meget sundhedsfarlig

Hvad indgår i parfume < /h2>

Tidligere blev parfumekosmetik hovedsageligt fremstillet af æteriske olier. Men i dag, for at parfumer skal holde godt og have en rigere lugt, tilføjer producenterne olier lavet af petroleum til dem. En af dem er ISO E Super, som har en aroma af sandeltræ og ceder – denne komponent findes meget ofte både i parfumer og i sæber og andre duftende produkter. Syntetisk olie galaxolide, som har en blomster-træagtig lugt, er også lavet af petroleum.

Hvad indgår i parfume. Syntetiske olier, der har en behagelig lugt, er lavet af petroleum. Foto.

Syntetiske olier, der har en behagelig lugt, er lavet af petroleum

Hemmeligheden af den mest vedholdende maling

Nogle typer maling tilføjer polymerer, hvis produktion også kræver petroleum. Polymer maling er meget bedre end konventionelle, fordi de hæfter mere fast til overfladen og ikke revner over tid. Nogle malinger består af næsten en tredjedel af polymerer, så de betragtes som en stærk kilde til mikroplast, som i høj grad skader natur og mennesker.

Hemmeligheden bag den mest holdbare maling. Olie er også nødvendig til fremstilling af holdbar maling. Foto.

Der er også brug for petroleum til fremstilling af holdbare malinger

Desuden tilsættes syntetiske olier fremstillet af petroleum til maling, som giver dig mulighed for at skabe en bredere vifte af farver.

Hvad er lægemiddelskallen lavet af

Tabletter, som vi med jævne mellemrum drikker, er også lavet en lille smule af olie. Nogle lægemidler er indeholdt i en opløselig skal, og ud over gelatine kan de indeholde en lille mængdeplastik. Farmakologiske virksomheder lægger ikke skjul på dette, fordi de forsøger at bruge et minimum af petroleumsbaseret materiale, der ikke skader helbredet på nogen måde.

Hvad er medicinskallen lavet af? Plastindholdet i medicin er minimalt og bør ikke have en negativ indvirkning på helbredet. Foto.

Plastikindholdet i medicin er minimalt og bør ikke have en negativ indvirkning på sundheden

Alle bør vide dette:Hvor farlige er forfalskede lægemidler, og hvordan genkender man dem?

Hvad er smagsstoffer lavet af

Vi sagde lidt højere, at syntetiske olier er lavet af petroleum. De bruges nogle gange under fremstillingen af ​​smagsstoffer til vanilje, mandel og citron. Den største fordel ved syntetiske oliesmagsstoffer er, at de er billige. De kan også bruges i en lang række produkter, herunder is. For eksempel bruges benzoaldehyd ofte til at give madvarer en bitter mandelsmag.

Hvad er smagsstoffer lavet af? Stoffer fra petroleum tilsættes endda til fødevarer. Foto.

Stof fra petroleum tilsættes endda til fødevarer

Hvad vaseline er lavet af

Har du vide Siger du, at den velkendte vaseline også er lavet af petroleum? Denne masse bruges til at fugte og beskytte huden – for eksempel smøres den efter tatovering.

Hvad består vaseline af? Vaseline er lavet af ren petroleum og påføres huden for at fugte den. Foto.

Vaseline er lavet af ren petroleum og påføres huden for at fugte den.

Hvid vaseline fremstilles af sort petroleum ved grundigt at fjerne snavs og andre urenheder fra den. Derefter udsættes det for yderligere behandling, hvilket resulterer i et tykt stof. Den pakkes i krukker og rør, hvorefter den sendes til apoteker og butikker. Efterspørgslen efter vaseline vil formentlig aldrig forsvinde.

Sådan virker afføringsmidler

Stoffer fremstillet af petroleum bruges ikke kun til fremstilling af belægninger til medicin. Afføringsmidler indeholder ofte polyethylenglycolog mineralolie. Den første komponent tiltrækker vand og blødgør affaldsprodukter, hvilket hjælper med at lindre forstoppelse. Og mineralolie, som også bruges i industrielle smøremidler, skaber en glat hinde i tarmene. Disse to petroleumsbaserede stoffer øger afføringsmidlernes effektivitet betydeligt.

Sådan virker afføringsmidler. Afføringsmidler blødgør affaldsstoffer og hjælper med at lindre forstoppelse. Foto.

Afføringsmidler blødgør affaldsstoffer og hjælper med at håndtere forstoppelse

Cremesammensætning til barbering

Stoffer fremstillet af petroleum findes også i barbercreme. Næsten hver person oplever hudirritation efter brug af en barbermaskine. Cremen hjælper med at gøre barberingen til en mere jævn proces, der er skånsom mod området omkring mund og hals.

Sammensætningen af ​​barbercreme. Isopentan og polyethylenglycol gør barberingen meget lettere. Foto.

Isopentan og polyethylenglycol gør barberingen meget lettere

Mange barbercremer indeholder isopentan. Denne ingrediens, der stammer fra råolie, hjælper med at løfte håret, så det kan gribe bedre med barbermaskinen. Desuden tilsættes ovennævnte polyethylenglycol ofte til barberprodukter, hvilket skaber en glat hinde og forbedrer barbermaskinens glid.

Sammensætning af luftfriskere

Endelig er det værd at nævne indholdet af råoliederivater i luftfriskere. Endnu en gang taler vi om syntetiske olier, der udsender forskellige lugte. Der er mange forskellige syntetiske olier, som de berømte kombinationer “Spring Lilac” og “Freshness of the Waterfall” er lavet af.

Sammensætning af luftfriskere. Luftfriskere kan faktisk være sundhedsskadelige, hvis de indåndes. Foto.

Luftfriskere kan faktisk være sundhedsskadelige, hvis de indåndes

< p>Har du abonneret til vores Zen- og Telegram-kanaler? Du kan kommentere artikler der!

Baseret på alt, der er skrevet ovenfor, kan det se ud til, at der bruges olie i produktionen af ​​alt, der omgiver os. Dette kan være tilfældet, så du vil sandsynligvis være interesseret i at lære mere om dette mineral. Hvis ja, så sørg for at læse vores artikler “Hvem og hvornår begyndte først at udvinde olie?” og “Hvad bestemmer prisen på olie, og hvordan påvirker det folks liv?”


Date:

by