Den menneskelige hjerne forblev funktionel efter at have været frosset i halvandet år

At bevare mennesker i en tilstand af dyb afkøling i håbet om fremtidig genoplivning kaldes “cryopreservation” eller “cryopreservation”. Forskere har arbejdet på at skabe en sådan teknologi i mange år, men der er stadig ingen resultater, og det er ikke helt klart, hvor muligt det er. Derfor er kryokonservering af mennesker og store dyr i øjeblikket en irreversibel proces, det vil sige at have frosset en person, er det umuligt at genoplive ham, og endnu mere er det umuligt at genoplive et amputeret hoved eller hjerne. Kinesiske videnskabsmænd ser dog ud til at have fået et gennembrud på dette område – de var i stand til at fryse et fragment af en menneskelig hjerne, der havde været frosset i 18 måneder, og efter afrimning forblev det funktionelt.

Den menneskelige hjerne beholdt sin funktionalitet efter at have været frosset i halvandet år. Forskere frøs en del af den menneskelige hjerne ned i halvandet år, hvorefter den genvandt sin funktionalitet. Foto.

Forskere frøs en del af den menneskelige hjerne i halvandet år , hvorefter den genvandt sin funktionalitet

Cryonics and cryoprotectors — hvad er dette/h2>

Et alvorligt problem i kryonik er frysning af blødt væv. Menneskeceller er kendt for at indeholde meget vand, som når de fryses bliver til is og beskadiger cellerne. For første gang lykkedes det forskerne at bevare integriteten af ​​fragmenter af levende væv efter frysning i begyndelsen af ​​det 20. århundrede. Hertil brugte man glycerin, som forhindrede vand i vævene i at danne iskrystaller. Således blev der opdaget kryoprotektorer, der beskytter celler mod ødelæggelse under frysning.

Ud over glycerin begyndte forskerne at bruge mange andre kryobeskyttelsesmidler, der fylder organer. Disse omfatter for eksempel ethylenglycol, dimethylsulfoxid og nogle andre stoffer. De er i stand til at trænge ind i celler gennem cellemembranen, på grund af hvilken de beskytter dem mod mekanisk skade. Som vi allerede har fortalt, frøs mange rige mennesker endda deres kroppe i håb om, at de en dag kunne blive tøet op og genoplivet dem.

Det var dog stadig en udfordring at fryse den menneskelige hjerne. Først i 2016 lykkedes det for første gang forskerne at fryse en kanins hjerne og bevare den i næsten perfekt stand. Dens cellemembraner, synapser og intercellulære strukturer forblev intakte. Nu er medarbejdere på Fudan University i Kina nået endnu længere. Som nævnt ovenfor lykkedes det dem at fryse i lang tid og bevare et fragment af den menneskelige hjerne.

Bliver frysning af den menneskelige hjerne en realitet?

Kinesiske videnskabsmænd har formået at udvikle et effektivt kryobeskyttende stof til frysning af hjernen. I første omgang udførte de mange eksperimenter og eksperimenter med forskellige kemiske sammensætninger. Til organer brugte videnskabsmænd organoider, det vil sige en klynge af celler dyrket i laboratoriet.

At fryse den menneskelige hjerne vil blive en realitet? Hjernen af ​​en kanin, som med succes blev frosset og optøet i 2016. Fotokilde: rt.com. Foto.

Hjernen af ​​en kanin, som med succes blev frosset og optøet i 2016. Billedkilde: rt.com

Under eksperimenterne nedsænkede forfatterne organoiderne i forskellige kemikalier og frøs dem derefter ned ved hjælp af flydende nitrogen. Fire timer senere blev de optøet og undersøgt. På denne måde blev de mest effektive stoffer udvalgt, som gav pålidelig beskyttelse af væv mod beskadigelse af iskrystaller. Så gik forfatterne af eksperimentet til næste fase og komplicerede opgaven – de brugte større og mere komplekse organoider, og selve frysningen varede længere tid.

I sidste ende lykkedes det dem at finde det mest effektive stof , takket være hvilket hjernevævet ikke blev beskadiget, selv når det var dybfrosset i halvandet år. Sammensætningen fik navnet MEDY. Dens hovedkomponenter er: methylcellulose, ethylenglycol, dimethylsulfoxid og komponent Y27632.

Frysning af den menneskelige hjerne vil blive en realitet? Efter afrimning beholdt hjernen endda patologier. Foto.

Efter optøning bevarede hjernen endda patologier

Som rapporteret i undersøgelsen forblev ikke kun alle organoidernes celler intakte efter optøning, men beholdt også deres funktionalitet. Desuden udførte forskere et eksperiment med et fragment af en ægte menneskelig hjerne fra en patient med epilepsi og fandt ud af, at efter optøning blev sygdommens patologier også bevaret i prøven. Det vil sige, at hjernen ikke har gennemgået nogen ændringer overhovedet.

Glem ikke at abonnere på vores Zen- og Telegram-kanaler for ikke at gå glip af de mest interessante og utrolige videnskabelige opdagelser!

Selvfølgelig betyder undersøgelsens resultater ikke, at videnskabsmænd i den nærmeste fremtid vil være i stand til at fryse en person og derved forlænge livet. Men på den anden side vil forskere have flere muligheder for sikkert at opbevare hjerneprøver, for eksempel til at udføre forskellige biomedicinske eksperimenter. Men måske på et tidspunkt vil cryonics også blive en succes. Sandt nok er det uvist, om folk vil være klar til dette, og det er usandsynligt, at det vil være tilgængeligt for de fleste mennesker.


Date:

by