5 dyr, som ingen nogensinde har set formere sig i det virkelige liv

Vidste du, at søheste har en meget mærkelig måde at formere sig på? Når tiden kommer til parring, lægger hunnen sine æg i hannens mavepose, hvor de befrugtes og udvikles. Det viser sig, at hos søheste får hanner afkom, ikke hunner. Den surinamiske pipa fandt også på en usædvanlig måde at føde børn på – denne tropiske tudse bærer æg inde i mange huller på ryggen, hvorfra små unger så kravler ud. Der er mange dyrearter i verden med usædvanlige måder at reproducere og føde børn på. Babyhvidhajer, blåhvaler og andre berømte dyr kan blive født på uventede måder, men videnskabsmænd har aldrig set dem føde. Reproduktionen af ​​disse og andre skabninger er stadig et stort mysterium for videnskaben.

5 dyr, som ingen nogensinde har set formere sig i det virkelige liv. Overraskende nok har ingen nogensinde set hvidhajer føde. Foto.

Overraskende nok har ingen nogensinde set hvidhajer føde

Indhold

  • 1 Sådan formerer hvidhajer sig
  • 2 Sådan fødes hvalhajer
  • 3 Reproduktion blåhvaler
  • 4 Saola – et sjældent og undvigende dyr
  • 5 Sådan fødes sneleopardunger

Hvordan hvidhajer formerer sig

Hvidhaj– Dette er en af ​​de største fisk i verden, som lever i alle verdenshavene på vores planet. De er blandt de hajer, der dræber mennesker og er på randen af ​​udryddelse. Ifølge videnskabsmænd er antallet af hvidhajer i verden kun omkring 3.500 individer.

Hvordan hvidhajer formerer sig. Hvidhajer er på randen af ​​udryddelse og kan en dag forsvinde. Billedkilde: shutterstock.com. Foto.

Hvidhajer er på randen af ​​udryddelse og kan en dag forsvinde. billedkilde: shutterstock.com

Der er meget få hvidhajer, og de svømmer i vandet i store oceaner. På grund af dette har videnskabsmænd aldrig været i stand til at se, hvordan hunhvidhajer føder unger. Hajer kan, afhængigt af arten, føde børn enten ved at lægge æg eller ved viviparitet. Kun 30 % af alle hajarter er oviparøse, resten er viviparøse eller ovovivipære.

Æg fra forskellige arter af hajer. Billedkilde: yaplakal.com

I 2024 så forskerne for første gang en lille hvidhaj, og de så det ikke helt igennem. Et ubemandet luftfartøj formåede at filme en 1,5 meter lang hvidhaj. Voksne hvidhajers kropslængde overstiger 4,5 meter, så forskerne besluttede, at dette var en baby. Et hvidt spor fulgte efter det lille eksemplar – måske var det intrauterine stoffer. Men der er også spekulationer om, at det simpelthen er en haj med en hudsygdom. Generelt er der ikke noget konkret, alt er meget forvirrende.

5 dyr, som ingen nogensinde har set formere sig i det virkelige liv. Hvordan hvidhajer formerer sig. Foto.

Måske er dette en nyfødt hvidhaj

Læs også: I hvilke have og i hvilke feriesteder i verden er der hajer, der dræber turister?

Hvordan fødes hvalhajer

En endnu større fisk er hvalhajen – repræsentanter for denne art kan blive 20 meter lange og veje 20 tons.

Igennem historien har forskere observeret 20 nyfødte hvalhajer, men hvordan blev de født ingen har set. I 2018 forsøgte forskere at undersøge ligerne af kvinder med hævede maver ved hjælp af ultralyd, men de fandt intet andet end æggestokke og ubefrugtede æg.

Hvalhaj. Billedkilde: involta.media

Det menes, at hvalhajer yngler i Ningaloo-koralrevsområdet ud for Australiens kyst. Forskere ville være glade for at observere denne proces, men rovdyr dykker ofte til en dybde på 2000 meter, hvor selv moderne enheder ikke kan se. Så reproduktionen af ​​hvalhajer er endnu et mysterium for videnskaben.

Reproduktion af blåhvaler

Forskere ved heller ikke noget om, hvordan blåhvaler, de største dyr, der nogensinde har levet på Jorden, føder. Forskerne var bedst i stand til at observere, hvordan enorme hvaler fodrer deres 2.700 kilo tunge babyer. Og National Geographics kameramænd filmede engang en voksen blåhval, der svømmede ved siden af ​​dens kalv.

5 dyr, som ingen nogensinde har set formere sig i det virkelige liv. Reproduktion af blåhvaler. Foto.

Blåhvalen og dens kalv

Læs også: Resterne af en gammel kæmpe, der vejer 180 tons – blåhvalen er ikke længere det største dyr?

Saola er et sjældent og undvigende dyr

Hvad handler vi om hajer og hvaler? Dyr lever også på landjorden, hvis fødsel forbliver et stort mysterium for videnskabsmænd. For eksempel er Vietnam hjemsted for de ekstremt undvigende artiodactyl-væsner kaldetsaols, også kendt som asiatiske enhjørninger. De er så hemmelighedsfulde og sjældne, at de først blev opdaget i 1992.

Saola er et sjældent og undvigende dyr. Asiatisk enhjørning saola. Billedkilde: zoopicture.ru. Foto.

asiatisk enhjørning saola. Billedkilde: zoopicture.ru

Forskere kan kun observere disse væsner ved hjælp af skjulte kameraer, fordi de er meget frygtsomme væsner, der lever i skovenes dybder. Få mennesker har set dem live, meget mindre set fødslen af ​​deres unger.

Artikel om emnet:De mest usynlige dyr i verden – prøv at finde dem på fotografier< /p>

Sådan fødes sneleopardunger

Overraskende nok har videnskabsmænd aldrig observeret fødslen af ​​sneleoparder i naturen. Det var først muligt at finde ud af, hvordan de føder og føder børn, efter at de var blevet fanget og sendt til zoologisk have. Det er umuligt at holde styr på dem i naturen, fordi de lever i fjerne afkroge af de sneklædte bjerge. Derudover er de perfekt camoufleret mod baggrunden af ​​sten ved hjælp af mønstre på kroppen.

Sneleopard med en unge. Billedkilde: vladgazeta.online

Det var først i 2012, at medlemmer af Snow Leopard Trust formåede at spore leoparder ved hjælp af sensorer på deres halsbånd. Efter deres spor var de i stand til at filme to unger af rovkatte.

På vores Telegram-kanal er der indlæg, som du aldrig vil se på siden. Abonner!

Det er selvfølgelig ikke alle dyr, hvis reproduktion vi stadig ikke ved noget om. For eksempel lever i oceanernes dybder 14 meter blæksprutter, som vi ikke vil kunne se levende i lang tid – de lever for dybt. Du kan læse mere om dem i vores materiale “Den største blæksprutte i verden når 14 meter i længden.”


Date:

by