Sjælden sygdom gør en persons øjne “smukke som plads”

Vidste du, at øjnene er den eneste synlige del af det menneskelige nervesystem? I modsætning til alle andre dele er det kun de, der er placeret udenfor, og er direkte forbundet med hjernen. Takket være vores øjne ser vi verden omkring os, men disse organer er modtagelige for et meget stort antal sygdomme og kræver pleje. Nogle gange udvikler folk meget sjældne øjensygdomme, hvis oprindelse stadig er et mysterium for videnskabsmænd. En af disse sygdomme erasteroid hyalose, hvor stjerner og kometer ser ud til at gnistre i en persons øjne. Mennesker med denne diagnose bemærker normalt ikke forringelse af deres syn og lærer kun om sygdommen under et besøg hos lægen. Men nogle gange har asteroidehyalose konsekvenser og kræver behandling.

En sjælden sygdom gør en persons øjne

Asteroid hyalose er en sygdom, hvor øjnene får et “kosmisk” udseende

Indhold< /p>

  • 1 Hvad er asteroidehyalose
  • 2 årsager til asteroidehyalose
  • 3 stjerner foran menneskelige øjne
  • 4 Behandling af asteroidehyalose

Hvad er asteroidehyalose

Asteroidhyalose betragtes som en meget sjælden øjensygdom, der kun forekommer hos et par hundrede mennesker. Mennesker med denne diagnose har ofte ikke engang mistanke om, at der er noget galt med deres visuelle organer – symptomer på asteroidehyalose er usynlige. De bliver som regel fortalt om mærkeligheder i deres øjne af venner eller en øjenlæge, for hvis man ser dem ind i øjnene, er iriserende prikker synlige i dem. Det kan man sigeøjne med asteroidehyalosebliver “smukke som rummet”, men ikke desto mindre taler vi om en sygdom, og der er ikke noget godt ved det.

Øje med asteroidehyalose. Fotokilde: researchgate.net

Årsager til asteroidehyalose

Den nøjagtige årsag til udviklingen af ​​asteroidehyalose er ukendt for forskere. Men forskere har allerede forsøgt at finde noget til fælles mellem mennesker med denne diagnose. Undersøgelsens resultater viste, at sygdommen oftest udvikler sig hos ældre mennesker med systemiske sygdomme som diabetes, forhøjet blodtryk og forhøjet kolesterol. I 2022 kædede forskere denne sygdom sammen med problemer med blodkar eller cellebevægelser.

Uventet videnskabelig opdagelse:Der er fundet et fantastisk træk ved blåøjede mennesker – de ser bedre end andre

< h2>Stjerner foran menneskelige øjne

Stjernerne i øjneneder er synlige hos mennesker med asteroidehyalose, er mange små og tætte partikler som klumper af calcium og fosfolipider. De akkumuleres i glaslegemet, et gel-lignende stof, der fylder det meste af øjeæblet og giver dets form og gennemsigtighed.

Disse partikler er ikke synlige for mennesker, så mange mennesker er uvidende om sygdommen. Hvis andre mennesker ser ind i øjnene på en mand eller kvinde med asteroidehyalose, vil de se et “kosmisk skue”. Ved normal belysning har de partikler, der flyder i øjnene, en cremet hvid nuance. Men hvis du ser ind i dine øjne gennem medicinsk udstyr, skinner disse partikler som guld.

Asteroid hyalose forekommer også hos hunde og andre dyr, hvilket gør sygdommen endnu mere mystisk. Fotokilde: sciencealert.com

I 2018 blev asteroidehyalose ved et uheld opdaget i en 54-årig kvinde. Hun vidste ikke engang, at hun havde sygdommen, før hun gik til en grundlæggende kontrol hos en øjenlæge. Der er tusindvis af sådanne historier, og ingen er immune over for denne sygdom, fordi dens nøjagtige årsager stadig ikke er klarlagt.

Du vil være interesseret:Hvorfor ser en person multi -farvede mønstre, når de lukker øjnene< /p>

Behandling af asteroidehyalose

Normalt kræver asteroidhyalose ikke behandling, fordi den ikke forringer synet og ikke udvikler sig. Men i sjældne tilfælde er antallet af uigennemsigtige partikler i glaslegemet så stort, at de begynder at forstyrre lysets passage – i dette tilfælde kan synsstyrken falde mærkbart. Med en stigning i antallet af partikler kan der også dukke flydere op foran øjnene, som ved høje koncentrationer også forstyrrer synet.

Hvis der opstår alvorlige gener, udfører øjenlæger en kirurgisk operation – vitrektomi. Under denne procedure fjerner kirurger al glaslegemevæsken (inklusive calcium- og fosfolipidpartikler) fra en persons øje og erstatter stoffet med en anden klar opløsning. Operationen er smertefri, fordi patienterne får bedøvelse. Efter operationen kan der opstå ubehagelige fornemmelser i øjnene, men de går gradvist over, og personens øjne genopretter deres normale udseende.

Har du allerede abonneret på vores Zen-kanal? Der kan du skrive kommentarer og chatte med andre læsere!

En anden sjælden øjensygdom er “visuel sne”. Det opstår uventet – pludselig begynder folk at se verden som gennem tv-interferens. Støjen foran øjnene er forskellig for hver person med en sjælden diagnose, og nogle patienter oplever alvorlige vanskeligheder i hverdagen på grund af det. Du kan læse mere om, hvad der forårsager denne mystiske sygdom, og hvor farlig den er i dette materiale.


Date:

by