Hvornår begyndte moderne mennesker først at danne familier med neandertalere?

De sidste neandertalere på Jorden døde for omkring 40 tusind år siden, men deres gener er i live den dag i dag, da de er til stede i de fleste moderne menneskers DNA. Da vores forfædre kom ud af Afrika, mødte de disse hominider og begyndte naturligvis at udvikle tætte forhold til dem. Sandt nok er der stadig debat blandt videnskabsmænd om, hvorfor vores forfædre havde seksuel omgang med dem — som følge af vold fra neandertalere eller skabt familier med dem efter gensidigt samtykke. Derudover vides det ikke, hvornår udvekslingen af ​​genetisk materiale først fandt sted. Men at besvare det sidste spørgsmål viste sig ikke at være så svært, som videnskabsmænd demonstrerede i deres nylige undersøgelse.

Hvornår begyndte moderne mennesker først at skabe familier med neandertalere. Forskere har fundet ud af, hvornår moderne mennesker begyndte at blande sig med neandertalere. Foto.

Moderne mennesker blandet med neandertalere

I øjeblikket er der ikke længere nogen tvivl om, at moderne mennesker blandede sig med neandertalere, både mht. kultur og blod. Derfor fik du og jeg fra 1 til 4% af deres genom. Formodentlig er store næser hos nogle mennesker netop arven fra uddøde hominider, såvel som dårlig søvn og fedme.

Men det er vigtigt at forstå, at neandertaler-generne hos moderne mennesker faktisk ikke er de samme som hos den uddøde art. I løbet af titusinder af år har de udviklet sig i det menneskelige genom. Derfor, hvis du kender den hastighed, hvormed disse gener udvikler sig, og også hvor meget de har ændret sig, kan du beregne, hvor mange år siden disse gener først kom ind i menneskets DNA.

Det er præcis, hvad videnskabsmænd gjorde – de analyserede genomet af næsten 60 gamle repræsentanter for Homo sapiens i alderen fra 45.000 til 2.200 år, hvoraf mere end halvdelen levede senest for 10.000 år siden. De gamle menneskers gener blev derefter sammenlignet med genomerne fra 275 moderne mennesker, der levede i forskellige dele af verden.

Blandingen af ​​mennesker med neandertalere fandt sted for mere end 47 tusind år siden. Billedkilde: www.iflscience.com

Dette gjorde det muligt for forskere at bruge software til at spore udviklingen af ​​neandertalergener og beregne den hastighed, hvormed de ændrede sig, dvs. de fandt ud af, hvor mange generationer det tog med sikkerhed ændringer skal ske. Som det viste sig, kom generne fra neandertalere 321-950 generationer før fødslen af ​​mennesker, der levede for 40-20 tusind år siden.

I betragtning af hvor lang tid det tager at ændre en generation, har forskere fundet ud af, at udvekslingen af ​​genetisk materiale i gennemsnit fandt sted for 47.124 år siden. Men forhold mellem arter tog lang tid – over 6832 år. Forfatterne af arbejdet rapporterer dette i deres undersøgelse offentliggjort på bioRxiv-webstedet.

Med tiden blev det menneskelige genom «renset» fra mange ekstra gener

Folk slap af med mange neandertalergener

Forskere antyder, at vores gamle forfædre havde mange flere neandertalergener end dig og jeg. Faktum er, at gener af en anden type i moderne menneskers DNA ikke findes i alle områder. Nogle områder af genomet er fuldstændig blottet for neandertalersekvenser, hvorfor de kaldes “arkaiske ørkener.” Men samtidig er der områder, der indeholder en masse neandertaler-varianter.

Heraf kan vi konkludere, at det meste af det genetiske materiale opnået fra uddøde mennesker var skadeligt og forsvandt over tid. Nogle af de opnåede gener kunne dog give mennesker en overlevelsesfordel og blev givet videre fra generation til generation. For eksempel er det kendt, at Denisovans, hvis gener blev fundet i papuanere, beskyttede sidstnævnte mod sygdomme.

Sandsynligvis hjalp generne fra en anden art folk med at tilpasse sig nye forhold, da de forlod Afrika. Ved at undersøge det menneskelige genom opdagede forskerne 347 neandertalergener, der knap havde udviklet sig i mange tusinde år. Grundlæggende er alle disse gener forbundet med hudpigmentering, immunitet og stofskifte.

Glem ikke at abonnere på vores Zen- og Telegram-kanaler, så du ikke går glip af de mest interessante og utrolige videnskabelige opdagelser!

Det betyder, at forhold mellem arter har gavnet moderne mennesker, hvilket ikke kan siges om neandertalere. Lad os huske på, at ifølge en af ​​undersøgelserne ødelagde forhold mellem arter disse fossile mennesker. Sandt nok er dette kun én version af, hvorfor neandertalerne kunne være forsvundet, men der er også andre versioner. For eksempel er det meget muligt, at de simpelthen ikke kunne stå i konkurrencen med moderne mennesker, som var dem overlegne med hensyn til intelligens, selvom de var underlegne med hensyn til fysisk styrke.


Date:

by