Hvorfor hører vi en stemme i vores hoved, når vi læser tekst?

Når du læser en bog eller tekst på internettet, bliver det så udtrykt af din indre stemme? Eller måske ser det ud til, at ord bliver sagt af et lille væsen, der bor i dit kranium? Hvis svaret på mindst et af spørgsmålene var positivt, er der ingen grund til at være bange – du er ikke skør. Ifølge en undersøgelse hører cirka 82 % af mennesker en stemme i deres hoved, mens de læser en tekst. Nogle mænd og kvinder har deres egen stemme i hovedet, mens andre får teksten indtalt af en anden. At mentalt tale en tekst, mens man læser stille, kaldes subvokalisering, og dette fænomen har længe været genstand for videnskabelig undersøgelse. Nogle mennesker mener, at du skal slippe af med mentalt talende tekst højt så hurtigt som muligt, og livet bliver lettere.

Hvorfor hører vi en stemme i vores hoved, når vi læser en tekst. Den stemme, der taler til os den tekst, vi læser for os selv, kaldes subvokalisering. Foto.

Stemmen, der taler til os den tekst, vi læser for os selv, hedder subvokalisering

< h2>Indre stemme ved læsning af tekst

Det er normalt at høre en indre stemme, mens du læser en bog eller anden tekst. For at se dette kan du se på resultaterne af en undersøgelse foretaget af den amerikanske psykolog Ruvanee Vilhauer.

I 2015 studerede han indlæg på nettet, hvor folk diskuterede deres oplevelser med at læse bøger. Baseret på en serie på 136 beskeder konkluderede forskeren, at 82,5 % af mennesker hører deres indre stemme, mens de læser. Denne stemme er næsten altid kønsspecifik og har en unik tonehøjde, følelser og lydstyrke.

Indre stemme, når de læser tekst. Nogle mennesker ved, hvordan man ændrer den stemme, der lyder i deres hoved, når de læser. Foto.

Nogle mennesker ved, hvordan man ændrer stemmen, der lyder i deres hoved, når de læser

Halvdelen af ​​dem, der hørte teksten talt i deres hoveder, havde deres egen stemme i tankerne. Men den anden halvdel af folkene sagde, at de hørte en anden persons stemme – fortælleren. Nogle gange bliver karakterernes replikker fra bøgerne endda indtalt med forskellige stemmer. Nogle mennesker sagde, at de, hvis det ønskes, kan tænde og slukke for stemmehandlingen af ​​teksten i deres hoveder. Nogle mennesker har også nemt ved at ændre stemmen i deres hoved og styre dens lydstyrke.

Alle bør vide dette: Hvordan påvirker læsning af nyheder om verdens undergang din sundhed?

Hvad er subvokalisering

Det faktum, at mange mennesker hører en stemme, mens de læser, er ikke overraskende – dette fænomen har længe været kendt af videnskaben og kaldes subvokalisering stærk >. Forskere mener, at dette er en naturlig proces i læsning, der hjælper læsere med at genkende ord hurtigt uden at belaste deres hjerner. Subvokalisering hjælper os også med bedre at forstå og huske information fra bøger og artikler.

Hvad er subvokalisering. Forskere mener, at subvokalisering er meget vigtigt for at forstå og huske tekst. Foto.

Forskere mener, at subvokalisering er meget vigtig for at forstå og huske tekst

< p>Det antages, at det at udtale ord til sig selv, mens man læser, begynder i barndommen. Når et barn lærer at læse, forbinder det hvert ord med lydene af dets udtale. Vi bevarer vanen med at udtale ord for os selv gennem hele vores liv, så videnskabsmænd tror, ​​at det er umuligt at slippe af med den indre stemme.

Læs også:Tonehøjden af ​​en persons stemme påvirker social status

Sådan lærer du hurtigt at læse

Eksperter i hurtiglæsning er uenige med forskerne. De mener, at subvokalisering kun bremser læsningen og ikke bringer nogen fordel for en person. Udtalen af ​​de ord, der bliver læst for en selv, er især forstyrrende, hvis en person bevæger læberne, mens de læser – det sker virkelig. Men forskere mener, at med subvokalisering laver en person naturligt, uden at bemærke det, svage bevægelser af de muskler, der er involveret i mundtlig tale.

Sådan lærer man at læse hurtigt. Fans af hurtiglæsning mener, at subvokalisering er dårligt. Foto.

Hastighedslæsere mener, at subvokalisering er dårligt

< p>For at begynde at læse hurtigt, kan en person lære at slukke for sin indre stemme. Dette kan faktisk øge læsehastigheden markant, men forståelse og fastholdelse af teksten kan lide. Der er mange måder at slippe af med subvokalisering – for eksempel, mens du læser, kan du distrahere dig selv fra din indre stemme ved at tale poesi højt, så kun dine øjne løber hen over teksten. Over tid kan en person hurtigt begynde at læse bøger selv med distraktioner. Det siger eksperter i hurtiglæsning i hvert fald.

Kan du læse hurtigt? Hvordan lærte du dette? Fortæl os i vores Telegram-chat!

Så det er normalt og endda godt at læse og udtale hvert ord for dig selv. Uanset hvordan en person læser, langsomt eller hurtigt, er det en meget nyttig aktivitet, der udvider ens horisont, hjælper med at udvikle færdigheder og forbedrer fantasien. Derudover hjælper læsning inden sengetid til at slappe af, og nogle falder i søvn efter blot et par sider af bogen. Om emnet læsning har min kollega Lyubov Sokovikova en fremragende artikel “Hvordan gør man læsning til en daglig vane?” Sørg for at tjekke det ud, hvis du gik glip af det!


Date:

by