Arkæologer har opdaget mystiske strukturer under sandet nær pyramiderne i Giza

Forskere har nøje studeret pyramiderne i Giza i mange år, og den dag i dag fortsætter de med periodisk at gøre store opdagelser. Denne gang var forskere i stand til at opdage en stor L-formet struktur skjult under sandet nær den store pyramide i Giza, og under den er der en anden stor struktur, som de kaldte anomalien. I øjeblikket ved forskerne endnu ikke, hvad de præcist har opdaget, men vi taler om strukturer skabt af menneskehænder. Deres tilstedeværelse giver ny information om pyramidekomplekset.

Under sandet nær Pyramiderne i Giza har arkæologer opdaget mystiske strukturer. Forskere har opdaget store underjordiske strukturer nær Den Store Pyramide. Fotokilde: onlinelibrary.wiley.com. Foto.

Forskere har opdaget store underjordiske strukturer nær Den Store Pyramide. Fotokilde: onlinelibrary.wiley.com

Hvordan moderne teknologier hjælper arkæologer

For nylig har arkæologer ofte brugt teknologier, der giver dem mulighed for at finde forskellige strukturer under jordens overflade uden udgravning. Dette har gjort det muligt at gøre mange opdagelser i løbet af de sidste par år. For eksempel har vi allerede fortalt dig, at det på denne måde var muligt at opdage en kæmpe fæstning fra det femte århundrede i Spanien og i Mexico at finde mesoamerikanske monumenter 3000 år gamle.

Til den nylige undersøgelse brugte videnskabsmænd jordgennemtrængende radar og elektrisk tomografi. GPR fungerer efter samme princip som ekkolokalisering — Radiobølger sendes ned i jorden og reflekteres derefter tilbage. Fordi materialer med forskellig tæthed og sammensætning reflekterer bølger forskelligt, giver det reflekterede signal indsigt i, hvad der ligger under jordens overflade.

Elektrisk resistivitetstomografi fungerer på samme måde, men detekterer ændringer i forskellige materialers elektriske resistivitet. der ligger under jorden. På denne måde kan arkæologer spare tid og kræfter betydeligt, når de udfører forskning, og vigtigst af alt — moderne teknologier gør det muligt at forske uden at forstyrre landskabet.

Et sted på den vestlige kirkegårds territorium, hvorunder underjordiske strukturer blev opdaget. Fotokilde: onlinelibrary.wiley.com

Arkæologiske fund på den vestlige kirkegård

Japanske arkæologer fra Tohoku University foretog forskning på den vestlige kirkegård, hvilket altid har været et mysterium. Faktum er, at det meste af kirkegården er besat af grave og grave, men blandt dem er der et rektangulært fladt område med intet andet end sand. Indtil sidste øjeblik forblev det dårligt undersøgt.

Undersøgelsen med de to ovenfor beskrevne metoder viste tilstedeværelsen af ​​områder med forskellig tæthed under sandet. Samtidig mener forskerne, at de opdagede strukturer ikke kan være naturlige, det vil sige, vi taler om strukturer, der er skabt af mennesker.

Arkæologiske fund på den vestlige kirkegård. Strukturernes placering i forhold til pyramiderne: onlinelibrary.wiley.com. Foto.

Strukturernes placering i forhold til pyramiderne: onlinelibrary.wiley .com

Mystiske underjordiske strukturer nær den store pyramide i Giza

Som nævnt ovenfor består strukturen af ​​to dele. En af strukturerne måler 10 gange 15 meter og er placeret i en dybde på 0,5 til 2 meter under overfladen. Under den er der en struktur, der optager et areal på 10 gange 10 meter. Den dybere struktur var sværere at opdage, fordi den ser ud til at være fyldt med sand, skriver forfatterne til papiret i tidsskriftet Archaeological Prospection. Det kan antages, at et bestemt kammer bevidst er blevet fyldt op umiddelbart efter byggeriet.

Men forskere indrømmer også, at strukturen indeni simpelthen er hul, det vil sige, at der kan være en grav i den. Da det ikke var muligt nøjagtigt at identificere denne struktur, kaldte videnskabsmænd det en “anomali.” I betragtning af hvordan begge strukturer er placeret, foreslår forskerne, at strukturen, som er placeret ovenover, fungerer som indgangen til det andet kammer, som er placeret dybere.

Underjordiske strukturer er L-formede. Fotokilde: sciencealert.com

Sandsynligvis var videnskabsmænd i stand til at opdage strukturer med lodrette vægge lavet af kalksten. Men for at bekræfte antagelsen er der behov for mere detaljeret forskning, hvilket betyder udgravninger. Derfor vil vi måske i den nærmeste fremtid have nye opdagelser om pyramiderne i Giza. Det er muligt, at arkæologer vil være i stand til at opdage skatte, som det gentagne gange er sket, når de opdagede faraoernes uberørte grave.

Glem ikke at abonnere på vores Zen- og Telegram-kanaler for ikke at gå glip af mest interessante og utrolige videnskabelige opdagelser!

Til sidst bemærker vi, at forskerne for nylig har gjort endnu en interessant opdagelse — alle pyramiderne i Giza, som i øjeblikket er placeret i ørkenen, blev bygget nær en stor flod, som på det tidspunkt fungerede som en transportåre. Dette gjorde det naturligvis lettere for gamle bygherrer at levere materialer. Blot et par hundrede år efter at pyramiderne blev bygget, forsvandt denne flod og var dækket af sand.


Date:

by