Den mystiske Windover sump, hvor 180 gamle lig blev opdaget

I begyndelsen af ​​80'erne opdagede arbejderne mange menneskelige kranier under anlæggelsen af ​​en vej. Byggearbejdet blev øjeblikkeligt stoppet, og videnskabsmænd begyndte forskning. Resultatet var 177 menneskelige rester, der var overraskende velbevarede, mange af kranierne indeholdt endda hjerner. Men til videnskabsmænds overraskelse viste datering, at deres alder er 7-8 tusind år. Som et resultat blev denne opdagelse den første i historien, da en hjerne blev bevaret på skelettet af en gammel person. Hele hemmeligheden er, at begravelsen blev placeret i bunden af ​​Windofer-tørvemosen, der ligger i Florida (USA). Nyere forskning har afsløret mange nye interessante fakta om dette fund.

Den mystiske Windover sump, hvori 180 gamle lig blev opdaget. Forskere har opdaget næsten 800 menneskelige rester i den gamle sump. Foto.

Forskere har opdaget næsten 800 menneskelige rester i den gamle sump

Kropper i Windover Swamp

Windover Swamp er et unikt sted i Nordamerika af flere grunde. Først og fremmest gør sumpens alder det til et arkæologisk og historisk monument, da det er et af de ældste i regionen. Derudover er undervandsbegravelser generelt meget sjældne, og så massiv en er blevet opdaget for første gang.

For at få adgang til alle resterne var forskerne nødt til at pumpe vand ud af sumpen. For at gøre dette gravede de omkring 200 brønde 10 meter dybe rundt om det drænede område, hvori alt vandet gik. De opdagede begravelser viste sig at være ret usædvanlige — alle ligene blev begravet i bøjet stilling og lå på siden, det vil sige, at de var i fosterstilling.

Forskere drænede sumpen for at udføre udgravninger. Fotokilde: myfloridahistory.org

Ifølge undersøgelsen fandt videnskabsmænd blandt 177 begravede rester mennesker i alle aldre — fra nyfødte til ældre over 60 år. Dog var 50 % af de begravede rester børn. Et af ligene tilhørte en gravid kvinde, som døde få dage før fødslen. Mange mennesker blev begravet med forskellige artefakter lavet af sten, træ og dyrehorn. For eksempel holdt en tre-årig pige en lille skildpaddes skal i hænderne og en trægenstand, der lignede en støder.

Hvem blev begravet i bunden af ​​sumpen

I begyndelsen foreslog eksperter, at skeletternes alder ikke oversteg 500-600 år, men senere datering viste, at begravelserne var mellem 6990 og 8120 år gamle. Samtidig fandt forskerne rester af hjerner i mere end 90 kranier, og i nogle kranier var hjernen fuldstændig bevaret. På grund af det faktum, at fundene straks blev frosset, er de godt bevaret den dag i dag.

I øjeblikket er disse rester de bedst undersøgte med hensyn til gammelt menneskeligt DNA. Forskning har vist, at alle mennesker tilhørte det samme folk, hvilket fremgår af den fælles sekvens i en meget variabel del af genomet.

Folk i den gamle sø blev begravet i fosterstilling. Fotokilde: mru.ink

Tilsyneladende tilhørte alle mennesker det samme folk, hvilket fremgår af den fælles sekvens i en meget variabel del af genomet. De varianter, der er blevet fundet hos mennesker, hedder X6 og X7, sagde undersøgelsen. De samme varianter er blevet fundet i mange moderne indianske befolkninger. De er også tilgængelige for folk, der bor i nærheden af ​​Windover. Dette indikerer, at befolkningen kom til den nye verden under den indledende migration.

Hvorfor ligene i Windover Swamp er velbevarede

Udover resterne af lig i Windover-sumpen, opdagede forskerne også plantefibre, flere tusinde hyldebærfrø, stykker stof osv. Hos en af ​​kvinderne, der døde i en alder af omkring 35 år, i maven, fandt forskere endda identificerede madrester, såsom fiskeskæl, frø af forskellige urter og bær, samt stykker af nødder.

Forskere har genskabt udseendet af en af ​​de kvinder, hvis rester blev opdaget i bunden af ​​en sump. Fotokilde: dzen.ru

Det må siges, at der i Europa også er mange tørvemoser, men resterne i dem er ikke så velbevarede. Derfor forbliver Windover Swamp et mysterium. Ifølge videnskabsmænd kan årsagen være jordens lave tæthed, det høje indhold af mineraler i vandet og høj surhedsgrad.

Glem ikke at abonnere på vores Zen- og Telegram-kanaler, så du Gå ikke glip af de mest interessante og utrolige videnskabelige opdagelser!

Undersøgelsen viste, at jorden i flere centimeters dybde ikke indeholder ilt. Tilsammen hæmmer disse faktorer udviklingen af ​​bakterier og svampe, der er involveret i nedbrydningen af ​​kroppen. Selvfølgelig havde insekter, som hurtigt flokkes til en afdød persons krop, og nogle af dem, såsom fluer, er i stand til at trænge til store dybder ind i kister, ikke adgang til ligene. Du kan læse mere om dem på linket.


Date:

by