Hvor mange dinosaurer er der tilbage, som videnskabsmænd kan opdage for fuldt ud at udforske den antikke verden?

Det allerførste dinosaurskelet blev fundet af videnskabsmænd i 1824 i Storbritannien. De enorme knogler blev forvekslet med resterne af en gammel firben, så en første dinosaur for videnskabkaldet Megalosaurus. Siden da har palæontologer opdaget et stort antal andre knogler, og i dag ved videnskaben om eksistensen af ​​mere end 1.000 arter af dinosaurer. Takket være moderne teknologier udgraver forskere nu flere skeletter om året, så det 21. århundrede kan kaldes “gyldne” med hensyn til denne slags opdagelser. Men antallet af dinosaurarter var ikke uendeligt, så spørgsmålet opstår: hvor mange flere gamle dinosaurer mangler videnskaben at opdage? Hvornår vil vi kunne sige, at vi kender til hver dinosaur, der levede for millioner af år siden? Forskere har endda et svar på dette spørgsmål.

Takket være moderne teknologi opdager videnskabsmænd i dag nye arter af dinosaurer oftere end før. Billedkilde: dewalls.ru

Opdagelse af nye arter af dinosaurer

Ifølge Live Science finder forskere oftest dinosaurknogler i Nordamerika, Kina og Argentina. Dette skyldes det faktum, at for millioner af år siden levede gamle væsner hovedsageligt på disse lande. Nogle gange finder forskere dinosaurskeletter i Rusland – for eksempel i 2010 blev resterne af Kulindadromeus opdaget i Trans-Baikal-territoriet. Det kan også overraske mange, at palæontologer i Moskva-regionen fandt resterne af repræsentanter for enorme diplodocoider (Diplodocoidea).

At dømme efter fundene gik kæmpe diplodocus tværs over Rusland for millioner af år siden. Billedkilde: dinopedia.ru

Dinosaurskeletter ligger normalt på store dybder, i jordlag, der er hundreder af millioner af år gamle. Nogle gange opdages knogler ved et tilfælde, og i nogle tilfælde dukker de op på overfladen under byggearbejde. Efter at have opdaget knogler, fjerner palæontologer dem forsigtigt fra jorden og studerer derefter deres struktur i laboratoriet. Hvis knoglerne ligner resterne af allerede kendte dinosaurer, klassificeres de som en eller anden allerede opdaget art. Hvis skelettet er ulig noget andet, annoncerer forskerne opdagelsen af ​​en ny dinosaurart.

Læs også:Hvilken forventet levetid havde dinosaurerne – du vil blive overrasket

Hvor mange dinosaurer levede på Jorden

Forskere har fundet skeletter af 1000 arter af dinosaurer, men hvor mange var der i alt? Der er ikke noget præcist svar på dette spørgsmål, men nogle videnskabsmænd har interessante antagelser.

For eksempel estimerede palæontolog Steve Brusatte engang det samlede antal dinosaurer baseret på antallet af fugle kendt af videnskaben.

Som du ved, er dinosaurer opdelt i to enorme grupper: fugle og ikke-fugle. Fugledinosaurer omfatter arter, der var dækket af fjer og er forfædre til alle moderne fugle. Ikke-fugledinosaurer inkluderer alle andre dinosaurer, der ikke er inkluderet i den første gruppe – der er mange flere af dem.

Fugledinosaurer, som navnet antyder, var dækket med fjer. Billedkilde: travelask.ru

I betragtning af, at der er mere end 10.000 fugle i verden i dag, er det ret logisk at antage, at der var mange flere dinosaurer. Forfædrene til moderne fugle var mere end ti tusinde arter, og hvis vi tager hensyn til helheden af ​​ikke-fuglearter, kan vi tale om hundredtusinder eller endda millioner af dinosaurer, der engang levede på Jorden for længe siden.

Hvis dette er sandt, så opdagede videnskabsmænd i dag et ubetydeligt antal arter. Og for at studere hele historien om gamle skabninger, skal vi bruge mange hundrede år.

Du vil være interesseret:En dinosaur med en 15-meter hals levede i Kina

< h2>Når alle dinosaurerne bliver låst op

Men der er også alternative meninger. I 2006 identificerede palæontologerne Steve Wang og Peter Dodson det mulige antal dinosaur-slægter. En slægt er en samling af flere arter af levende organismer, der har fælles karakteristika i udseende, adfærd og så videre. Beregninger viste, at der var 1850 slægter af dinosaurer i verden. I dag har videnskabsmænd opdaget 527 slægter, det vil sige, at omkring 71 % mangler at blive opdaget.

Mange slægter af dinosaurer kendt af videnskaben omfatter kun én art. I betragtning af at flere arter sandsynligvis tilhørte en slægt, kan der være mange uopdagede dinosaurer, og det er umuligt at fastslå deres nøjagtige antal.

Måske vil guldalderen for dinosauropdagelsen vare endnu en hundrede år. Billedkilde: mir24.tv

Ifølge beregninger af Steve Wang og Peter Dodson kan cirka 75% af alle dinosaurer, der levede på Jorden, blive opdaget i de næste 60-100 år. Efter yderligere 140 år vil forskerne kende omkring 90 % af de dinosaurer, der nogensinde har eksisteret.

Der er også mere verdslige forskningsresultater. I 2016 udførte videnskabsmænd videnskabeligt arbejde og annoncerede, at 1936 arter af dinosaurer levede på Jorden for millioner af år siden. Hvis disse beregninger er korrekte, har videnskabsmænd kun omkring 900 dinosaurer tilbage at grave frem, og historien om gamle dinosaurer kan betragtes som fuldt ud undersøgt.

Hvor mange flere dinosaurer tror du, videnskabsmænd har tilbage at opdage ? Hvilke videnskabsmænds meninger stoler du mest på? Skriv i vores Telegram-chat!

Desværre kan videnskabsmænd kun give omtrentlige svar på spørgsmålene i denne artikel, intet konkret. Vi kan kun følge nyhederne om opdagede dinosaurer – heldigvis deler palæontologer nogle gange meget interessante detaljer. Hvis du ligesom os elsker dette emne, så læs vores materiale “De vigtigste videnskabelige opdagelser om dinosaurer i 2023.”


Date:

by