De hurtigste dinosaurer i Jordens historie

For millioner af år siden levede dinosaurer på Jorden, og gennem årtiers forskning har videnskabsmænd lært mange interessante detaljer om disse skabninger. Forskere ved, hvordan de så ud, hvad de spiste og så videre takket være fossile rester af knogler, tænder samt hud- og poteaftryk. I dag ved vi, at der blandt dinosaurer var både skabninger med hud og fjerbeklædte arter. Dinosaurer kunne også være kødædere og planteædere nogle arter var godt tilpasset til jagt, mens andre var godt tilpasset til at forsvare sig mod fjender. Evnen til at løbe hurtigt øgede i høj grad sandsynligheden for at flygte selv fra det mest blodtørstige rovdyr, hvorfor mange dinosaurer havde meget udviklede baglemmer. Hvilken dinosaur løb hurtigere end alle de andre?

De hurtigste dinosaurer i hele Jordens historie. Forskere kender hundredvis af arter af dinosaurer, og nogle af dem løb meget hurtigt. Foto.

Forskere kender hundredvis af arter af dinosaurer, og nogle af dem løb meget hurtigt

Indhold

  • 1 Sådan studerer videnskabsmænd dinosaurer

    li>

  • 2 de hurtigste dinosaurer i verden
  • 3 Hvor hurtigt løb velociraptorer
  • 4 små og hurtige dinosaurer

Hvordan videnskabsmænd studere dinosaurer

Det er meget vanskeligt at bestemme dinosaurernes løbehastighed, fordi det kræver, at der tages højde for mange forskellige data. Først og fremmest studerer palæontologer sporene af gamle skabninger – fra dem kan de bestemme, hvor stærke trinene af visse arter var, og hvor ofte de blev lavet. Forskere ser også på strukturen af ​​dinosaurernes ben: Jo længere lemmer og jo flere muskler, jo hurtigere kunne de løbe.

en dinosaurs fossile fodaftryk. Billedkilde: lenta.ru

Der er store vanskeligheder med at forene dinosaurernes hastighed fra deres fossile fodspor. Forskere finder normalt fodspor af gamle væsner på steder, hvor der var floder og søer for millioner af år siden – sporene er dybere der, så de er bevaret i millioner af år. Kun i et sådant miljø kan ikke et eneste landvæsen løbe i fuld fart. For at bestemme den nøjagtige løbehastighed for gamle firben bør forskere derfor studere fodaftryk på en tør overflade. Men sådanne opdagelser gøres meget sjældent.

Forskeres viden om, hvordan dinosaurer løb, er ikke præcis. Men forskere har stadig kandidater til titlen som den hurtigste dinosaur i verden.

Læs også:Hvorfor den længste dinosaursti blev solgt for mere end 100 tusind dollars

De hurtigste dinosaurer i verden

Når man taler om løbende dinosaurer, henviser de normalt til medlemmer af ordenen Ornithomimosauria, som også er kendt som strudslignende dinosaurer. Som navnet antyder, lignede disse altædende væsner strudse i deres kropsstruktur.

Ornithomimosaurer lignede strudse. Billedkilde: nationalgeographic.com

Moderne strudse er blandt de hurtigste dyr på jorden. Disse flyveløse fugle, hvis højde kan nå 2,8 meter, er i stand til at accelerere op til 70 kilometer i timen. Deres evne til at accelerere kraftigt ved løb skyldes i højere grad, at de har meget lange og muskuløse ben. Strudsenes skridtlængde kan være 3-5 meter, hvorfor de kan tilbagelægge lange afstande på kort tid.

Strudse løber også hurtigt på grund af, at de har en let og strømlinet krop , hvilket skaber et minimum af luftmodstand. Strudse har også meget høj udholdenhed, hvilket hjælper dem til at modstå lange løb. De har brug for evnen til at løbe hurtigt for at overleve i naturen.

De hurtigste dinosaurer i verden. Ved at løbe redder strudse deres liv i naturen. Fotokilde: arhe.msk.ru. Foto.

Ved at løbe redder strudse deres liv i naturen. Billedkilde: arhe.msk.ru

At dømme efter arkæologiske fund lignede dinosaurer fra ornithomimosa-gruppen meget strudse, i det mindste i strukturen af ​​deres ben. Baseret på dette mener forskerne, at de kunne accelerere til 48 kilometer i timen. Mest sandsynligt reddede denne færdighed deres liv, da de blev angrebet af rovdyr.

Du vil være interesseret:De mest fantastiske dinosaurer, der levede i Rusland for millioner af år siden

Hvordan Velociraptors løb hurtigtOgså titlen på de hurtigste dinosaurer i verden kan tilhøre Velociraptors. Disse små dinosaurer var omkring 1,5 meter lange, og længden af ​​deres ben var sådan, at de tilsyneladende kunne accelerere til 40 kilometer i timen. Fra latin er artsnavnet på disse dinosaurer en blanding af ordene “hurtig” og “jæger”.

Hvor hurtigt velociraptorerne løb. Velociraptorer var små, men farlige væsner. Billedkilde: mirvu.ru. Foto.

Velociraptorer var små, men farlige væsner. Billedkilde: mirvu.ru

Fantastisk opdagelse:Enorme dinosaurer dukkede op på Jorden, efter at regnen ikke stoppede i 2 millioner år

Små og hurtige dinosaurer< /h2>

Dinosaurer fra slægten Compsognathus havde også evnen til at løbe hurtigt. Deres fossiliserede rester blev fundet af videnskabsmænd i Tysklands og Bayerns territorier. At dømme efter skeletterne nåede deres kropslængde kun 140 centimeter. De var rovdyr og angreb ofre i flok – den nøjagtige hastighed, de løb med, er ukendt, men videnskabsmænd er igen tilbøjelige til at regne omkring 40 kilometer i timen.

På trods af deres lille størrelse var Compsognathus også meget hurtige. Billedkilde: dinoanimals.com

Sørg for at abonnere på vores Zen- og Telegram-kanaler. Det er gratis!

Det viser sig, at nogle typer dinosaurer om nødvendigt nemt kunne indhente en person og spise ham. Kun rekordholdere som Usain Bolt, der engang accelererede til 44,72 kilometer i timen, kunne have en chance for at flygte fra blodtørstige rovdyr.


Date:

by