Ansiktsrynkor uppstår medan du sover – så här minimerar du dem

Säkert på morgonen efter sömnen, när du närmade dig spegeln, upptäckte du rynkor i ansiktet. Detta är ganska normalt, eftersom de är tillfälliga. Men med åldern blir en persons hud mindre elastisk. Därför kan tillfälliga rynkor så småningom bli permanenta. Naturligtvis är detta långt ifrån den enda orsaken till uppkomsten av rynkor i ansiktet, och med åldern är det omöjligt att helt undvika deras utseende, men du kan minimera deras antal. Dessutom är detta inte så svårt som det verkar vid första anblicken.

Rynkor i ansiktet uppstår under sömnen — här är hur du minimerar dem. Rynkor i ansiktet uppstår ofta under sömnen. Foto.

Rynkor i ansiktet uppstår ofta under sömnen

Varför uppstår rynkor i ansiktet < /h2>

Rynkor uppstår på huden av olika anledningar, till exempel som ett resultat av exponering för solljus, på grund av dåliga vanor som rökning, att vara i ett mycket torrt klimat, ansiktsuttryck (kisande ögon, flinande, rynkade pannor etc.) , samt sovställningar.

Många av dessa faktorer kan elimineras, till exempel att ge upp dåliga vanor, använda solskyddsmedel om möjligt osv. Men enligt experter är en av nyckelfaktorerna för uppkomsten av rynkor sömnposition. När en person sover på sin sida, och särskilt på magen, är ansiktet kraftigt komprimerat, vilket resulterar i att ansiktets hud deformeras. Dessutom, när en person rör sig under sömnen, drar huden ihop sig och sträcker sig.

Varför uppstår rynkor i ansiktet? Rynkor i ansiktet uppstår på grund av ansiktsuttryck och många andra faktorer. Foto.

Rynkor i ansiktet uppstår på grund av ansiktsuttryck och många andra faktorer

Detta är inte ett hot mot unga människor, eftersom huden är elastisk och alla veck i ansiktet försvinner snabbt. Men om tillfälliga rynkor upprepas regelbundet på samma ställe i ansiktet kan de bli permanenta med tiden. Detta underlättas också av att huden sträcker sig under sömnen, men inte återhämtar sig lika effektivt som i unga år.

Tiden som spenderas i varje sömnposition, mängden yttre krafter som appliceras på varje område av ansiktet och kontaktytan med kuddens yta påverkar också typen och hastigheten av rynkor under sömnen. Dessutom påverkas bildandet av rynkor av tiden som spenderas i en viss position, såväl som kontaktytan med ansiktet, kuddens yta och kraften med vilken den trycker på ansiktet. Karaktären och hastigheten på uppkomsten av rynkor beror särskilt på dessa faktorer.

Till exempel, om en person ligger på ena sidan hela natten, är det mer sannolikt att han utvecklar rynkor, och de kommer att bli djupare. Naturligtvis kommer ingenting att hända efter en natt med sådan sömn, men om en person sover så här regelbundet kommer tillfälliga rynkor att bli permanenta.

Att sova på rygg hjälper dig att undvika extra rynkor i ansiktet

Hur man gör undvik rynkor i ansiktet

Av allt ovanstående följer att det är tillrådligt att sova på rygg, eftersom i detta fall huden på ditt ansikte inte kommer att bli föremål för deformation. Men detta är långt ifrån den enda rekommendationen som gör att du kan minimera uppkomsten av rynkor på huden. Experter rekommenderar också att uppmärksamma hudvårdsprocedurer. Till exempel hjälper kollagen att öka hudens elasticitet.

Men för att huden ska behålla detta ämne behöver den också hyaluronsyra, en naturlig molekyl som finns i människokroppen. Det håller inte bara kollagen och elastin i rätt konfiguration, utan stimulerar också deras produktion och ger också återfuktning. Det är därför hyaluronsyra ofta finns i hudvårdskrämer, geler och lotioner.

Det är också viktigt att använda fuktighetsbevarande medel som kan fungera på olika sätt. Till exempel skapar “ocklusiva” ämnen en fet hinna på hudens yta som förhindrar fuktförlust. Det finns även “luftfuktare” som är mer lämpade för personer med torr hud. De själva återfuktar det och håller samtidigt kvar vatten.

Hur man undviker rynkor i ansiktet. En hälsosam kost gör att huden förblir elastisk längre. Foto.

En hälsosam kost gör att din hud förblir elastisk längre

Dessutom bör du vara uppmärksam på kuddarna och örngott som du sover på. Ju mindre rynkor de bildar, och ju mjukare de är, desto bättre. Det är lämpligt att använda kuddfodral i siden, eftersom de låter huden glida, vilket gör att den sträcker sig mindre. Och viktigast av allt — Glöm inte en hälsosam kost, som har en positiv effekt på hela kroppen, inklusive hudens hälsa. En “hälsosam kost” ska förstås som en balanserad kost med en tillräcklig mängd grönsaker och frukt, som inte innehåller ultrabearbetade livsmedel, snabbmat, skadliga tillsatser etc.

Glöm inte att prenumerera på våra Zen- och Telegram-kanaler för att inte missa de mest intressanta och otroliga vetenskapliga upptäckterna!

Att följa alla ovanstående rekommendationer kommer att minska antalet rynkor så mycket som möjligt. Men glöm inte att du måste ta hand om frisk hud, inte bara i ansiktet utan i hela kroppen.


Date:

by