Løsning af mysteriet om de egyptiske pyramider – de blev bygget langs en flod, der ikke længere eksisterer

Forskere har undret sig over hemmeligheden bag at bygge de egyptiske pyramider i årtier. Hvorfor og hvordan byggede oldtidens mennesker snesevis af monumentale strukturer midt i en gold ørken, langt fra bredden af ​​Nilen? Det er muligt, at pyramiderne i Giza faktisk ikke altid var placeret i et isoleret område af ørkenen. Ifølge nyere undersøgelser, da de først blev bygget, var de placeret langs en gren af ​​flodsystemet, som fungerede som en vandtransportåre. Ærmet ophørte dog hurtigt med at eksistere. Denne opdagelse kan hjælpe med at besvare mange spørgsmål, som længe har været et mysterium for videnskabsmænd.

Forskere har fundet ud af, hvordan de gamle egyptere leverede byggematerialer til byggepladsen i pyramider. Fotokilde: nationalgeographic.com

Hvordan de gamle egyptere leverede byggematerialer til at bygge pyramiderne

I øjeblikket kendes mere end 30 egyptiske pyramider, der ligger mellem Giza og Lisht, på kanten af ​​den livløse vestlige ørken, som er en del af Sahara. Den mest berømte af dem — Den store pyramide i Giza, som er et af verdens syv vidundere.

Forskere har altid været interesseret i spørgsmålet om, hvordan gamle mennesker uden moderne teknologi leverede byggematerialer og opførte sådanne monumentale strukturer. Forskellige versioner er blevet fremsat om dette spørgsmål. For eksempel blev der ifølge en af ​​dem leveret sten langs en asfalteret vej. Mange videnskabsmænd antog dog, at pyramiderne blev bygget ved siden af ​​Nilens tørre leje. Nogle tidlige undersøgelser pegede også på eksistensen af ​​en vandvej.

Nu er en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Communications Earth & Miljø, videnskabsmænd har opdaget en nu forsvundet gren af ​​Nilen. Det er værd at bemærke, at Eman Ghoneim, professor ved University of North Carolina i Wilmington og studiets hovedforfatter, først bemærkede spor af Ahramat-armen for omkring to år siden i multispektrale satellitfotografier, der viser data fanget ved bølgelængder af lys, der er usynlige for øjet .

Området, hvor Nilen-grenen tidligere flød. Fotokilde: www.iflscience.com

Holdet undersøgte efterfølgende digitale højdemodeller udtrukket fra satellitradardata, som afslørede landskabstræk og karakteristiske anomalier. Derefter, for at bekræfte deres antagelser, udførte forskere geofysiske undersøgelser på den formodede placering af ærmet og studerede sedimenterne. Som et resultat blev deres gæt bekræftet — en vandåre strømmede nær pyramiderne.

Det betyder, at byggematerialer kunne leveres til pyramiderne ved vandtransport, hvilket i høj grad forenklede opgaven for bygherrerne. Faktisk er det meget mere logisk at antage, at pyramiderne ikke blev bygget midt i ørkenen, hvor det er svært at levere sten, men langs flodbredden.

Forskergruppe foran Unasa-dalen, som kunne have været en flodhavn. Fotokilde: www.iflscience.com

En stor gammel flod i Egypten, der ikke længere eksisterer

Ifølge undersøgelsen var den manglende gren af ​​Nilen, som blev kaldt “Ahramat”, hvilket betyder “pyramide” på arabisk, mere end 60 kilometer lang, dens bredde kunne nå 500 meter eller endnu mere, og dens dybde &#8212 ; omkring 25 meter. Vandvejen løb mellem byen Lisht, omkring 30 miles syd for Kairo, og stedet for pyramiderne i Giza. I øjeblikket har kun ét lille område med vand overlevet i form af Bahr el-Libeini-kanalen nær pyramiderne i Abu Sira.

“Mange pyramider, der tilhører det gamle og mellemste rige har dæmninger, der fører til en gren og ende templer i dalen. Måske fungerede de som flodhavne” — siger Eman Ghoneim. Også ifølge hende var Ahramat højst sandsynligt en «supermotorvej» det gamle Egypten.

Da et område rigt på floder blev til en ørken

Ifølge forskere ændrede regionen sig fra ørken til savanne for omkring 12.000 år siden, hvilket var forbundet med stigende havniveauer efter istidens sidste fase. For mellem 12.000 år og 5.000 år siden var en stor del af Nildalen ugæstfri på grund af høj vandstand og sumpet terræn.

Den manglende gren af ​​floden kan have spillet en nøglerolle i konstruktionen af ​​pyramiderne. Fotokilde: livescience.com

Det var først for 5.000 år siden, at folk begyndte at besøge Nildalen, måske for at fiske. I 2700 f.Kr. gav de forskellige forgreninger af Nilen behagelige betingelser for grundlæggelsen af ​​det gamle kongerige Egypten, selvom der stadig var store oversvømmelser.

Det ser ud til, at flodens gren, som tjente som transportåre til levering af byggematerialer, forsvandt for 4.200 år siden, blot et århundrede efter, at pyramiderne blev bygget. Efter en alvorlig tørke blev striben dækket af sand blæst af vinden, hvilket resulterede i en ørken i stedet for floden.

Glem ikke at abonnere på vores Zen- og Telegram-kanaler, så du ikke gå glip af de mest interessante og utrolige videnskabelige opdagelser!

Nu skal forskere udføre radiocarbondatering af resterne af opdagede planter, skaller i sedimenter og andre lignende fund. Dette vil bekræfte Ahramat-grenens alder.


Date:

by