Er det muligt at gå i seng med et vådt hoved?

Hovedet er den vigtigste del af den menneskelige krop, fordi hjernen er placeret inde i den. For at beskytte det mod varme, kulde og stød gav naturen os hår. Når det er varmt udenfor, spiller håret rollen som en “indbygget hat”, og under frost er det med til at holde på varmen, i det mindste lidt. Også luksuriøst hår kan blødgøre slagene, hvilket også er meget vigtigt. Som du kan forstå, spiller hår en meget vigtig rolle, så det skal beskyttes. Desværre mister mange mennesker dem på grund af stress, genetisk disposition og mange andre faktorer. Man mener også, at hår kan blive alvorligt beskadiget, hvis man vasker det og går i seng med vådt hår. Er dette sandt?

Er det muligt at gå i seng med et vådt hoved? Hvis du sover med vådt hår, kan du blive skaldet eller i det mindste få skæl. Fotokilde: peakpx.com. Foto.

Sover du med vådt hår, kan du blive skaldet eller i det mindste få skæl. Billedkilde: peakpx.com

Måske har enhver person haft en situation, hvor han gik i bad efter en hård dag og ønskede at gå direkte i seng. Nogle gange er trætheden så kraftig, at vi ikke orker at tørre vores hår efter vask. En hårtørrer hjælper med hurtigt at klare denne opgave, men nogle mennesker nægter blankt at bruge den, da varm luft er skadelig for håret. Men det er heller ikke en god idé at gå i seng med vådt hår, da det kan forårsage endnu mere skade.

Er det muligt at gå i seng med et vådt hoved? Efter et brusebad er det bedre at give dit hår tid til at tørre naturligt. Billedkilde: lenta.ru. Foto.

Efter brusebad er det bedre at give dit hår tid til at tørre naturligt. Billedkilde: lenta.ru

Forfatterne af den videnskabelige publikation IFL Science talte for nylig om, hvor sande folks populære gæt om vådt hår er. Læs videre, og du vil finde ud af den præcise grund til, hvorfor du ikke bør sove med et vådt hoved.

Indhold

  • 1 Du kan blive forkølet med et vådt hoved
  • 2 Vådt hår kan give dig hovedpine
  • 3 At sove med et vådt hoved kan skade dit hår
  • 4 At sove med vådt hår er årsagen til skæl

Du kan blive forkølet med et vådt hoved

I barndommen fik mange af Vi at vide, at vi skulle tørre vores hår umiddelbart efter et brusebad, for med vådt hår kan du blive forkølet. Faktisk er dette ikke sandt – folk bliver ikke syge på grund af at gå med vådt hår, men på grund af bakterier og vira, der trænger ind i kroppen.

Folk bliver ikke forkølet på grund af vådt hår, men på grund af bakterier og vira. Fotokilde: dermatologiya.su

Men for retfærdigheden er det værd at bemærke, at i kulden er den menneskelige krop mindre modstandsdygtig over for patogener. Så det er bedre ikke at gå rundt i kulden med nyvasket hår.

Rødhårede dør ikke ud:Forskere har forklaret, hvorfor rødt hår ikke forsvinder fra befolkningen

Vådt hår kan give dig hovedpine

Der er også en opfattelse af, at hvis en person går i seng uden at tørre sit hår, vil han vågne op med et ømt hoved. Hvor dette rygte kom fra, er ikke klart, og det er heller ikke grunden til, at folk tror på det. Måske troede forfatterne af denne antagelse, at mens han sov med et vådt hoved, ville en person ubevidst forsøge at undslippe den kolde fugtighed og belaste nakkemusklerne. Men der er ingen beviser for, at dette er sandt.

Der er ingen videnskabelig dokumentation for, at det kan føre til hovedpine at sove med vådt hoved. Billedkilde: neuralgia.ru

Hvis nogen har oplevet hovedpine efter at have sovet med et vådt hoved, kan der være andre årsager til dette. Måske havde personen en ubehagelig seng eller pude. Det kan også være, at han var meget stresset eller drak alkohol.

At sove med vådt hår kan skade dit hår

Med et vådt hoved er det usandsynligt, at en person bliver forkølet, og en hovedpine kan omgå ham. Men håret kan faktisk blive beskadiget, mens du sover. I 2015 gennemførte forskere en undersøgelse og fandt ud af, at det kan forårsage skade at strække hår 30-70 procent af dets oprindelige længde. Vådt hår er allerede tilbøjeligt til at gå i stykker, fordi vand svækker hårets proteinstruktur, hvilket gør det mere elastisk. Derfor er friktion mod en pude under søvn en særlig alvorlig test for dem.

Alle bør vide dette:Hvorfor har folk brug for hår på hovedet og andre dele af kroppen< /p>

At sove med vådt hår er årsagen til skæl

Risikoen for skæl er en anden grund til ikke at sove med vådt hår. Faktum er, at skæl ofte opstår på grund af spredning af svampe. Og et fugtigt miljø er et ideelt sted til dette, især da det bliver meget varmt mellem dit hoved og hovedpude om natten. Også, at sove med vådt hår kan føre til udvikling af andre sygdomme såsom ringorm og dermatitis.

At sove med vådt hår kan føre til skæl. Fotokilde: mymed.com

Er du enig i alt ovenstående? Del din mening i vores Telegram-chat!

Baseret på alt skrevet ovenfor kan vi konkludere, at hvis du værdsætter dit hår, så er det bedre ikke at gå i seng med et vådt hoved. Hvis du er for doven til at tørre dit hår inden du går i seng, kan dit hår med tiden begynde at blive tyndere og til sidst falde helt ud. I dette tilfælde er det bedre at barbere dit hoved helt, og hvis du har pengene, så få en transplantation. Hvis du er interesseret i dette emne, så læs vores materiale “Hvordan hårtransplantation udføres, og hvor meget en sådan operation koster.” Du vil lære en masse nye ting!


Date:

by