Är det möjligt att gå och lägga sig med blött huvud?

Huvudet är den viktigaste delen av människokroppen eftersom hjärnan är belägen inuti den. För att skydda den från värme, kyla och stötar gav naturen oss hår. När det är varmt ute spelar håret rollen som en “inbyggd hatt”, och under frost hjälper det att behålla värmen, åtminstone lite. Dessutom kan lyxigt hår mjuka upp slagen, vilket också är oerhört viktigt. Som du kan förstå spelar håret en mycket viktig roll, så det måste skyddas. Tyvärr är det många som tappar dem på grund av stress, genetisk predisposition och många andra faktorer. Man tror också att håret kan skadas allvarligt om man tvättar det och lägger sig med blött hår. Är detta sant?

Går det att gå och lägga sig med blött huvud? Om du sover med blött hår kan du bli skallig eller åtminstone få mjäll. Bildkälla: peakpx.com. Foto.

Sover man med blött hår kan man bli skallig eller åtminstone få mjäll. Bildkälla: peakpx.com

Kanske har varje person haft en situation när han tog en dusch efter en hård dag och ville gå direkt och lägga sig. Ibland är tröttheten så stark att vi inte orkar torka håret efter tvätt. En hårtork hjälper till att snabbt klara av denna uppgift, men vissa människor vägrar helt enkelt att använda den, med tanke på att varm luft är skadlig för håret. Men det är inte heller en bra idé att gå och lägga sig med blött hår, eftersom det kan orsaka ännu mer skada.

Efter att ha duschat är det bättre att ge håret tid att torka naturligt. Bildkälla: lenta.ru

Författarna till den vetenskapliga publikationen IFL Science pratade nyligen om hur sanna människors populära gissningar om vått hår är. Läs vidare så får du reda på den exakta anledningen till varför du inte ska sova med blött huvud.

Innehåll

  • 1 Du kan bli förkyld med ett blött huvud
  • 2 Vått hår kan ge dig huvudvärk
  • 3 Att sova med ett blött huvud kan skada ditt hår
  • 4 Att sova med ett blött hår är orsaken till mjäll

Du kan bli förkyld med ett blött huvud

I barndomen fick många av Vi hörde att vi borde torka håret direkt efter en dusch, för med blött hår kan du bli förkyld. Faktum är att detta inte är sant – människor blir inte sjuka på grund av att de går med blött hår, utan på grund av att bakterier och virus kommer in i kroppen.

Folk blir förkylda inte på grund av blött hår, utan på grund av bakterier och virus. Bildkälla: dermatologiya.su

Men i rättvisans namn är det värt att notera att i kylan är människokroppen mindre resistent mot patogener. Så det är bättre att inte gå runt i kylan med nytvättat hår.

Rödhåriga dör inte ut:Forskare har förklarat varför rött hår inte kommer att försvinna från befolkningen

Blöt hår kan ge dig huvudvärk

Det finns också en åsikt att om en person går och lägger sig utan att torka håret kommer han att vakna med ont i huvudet. Var detta rykte kom ifrån är inte klart, inte heller är anledningen till att folk tror det. Kanske trodde författarna till detta antagande att när en person sov med ett vått huvud, skulle en person omedvetet försöka fly från den kalla fuktigheten och anstränga sina nackmuskler. Men det finns inga bevis för att detta är sant.

Det finns inga vetenskapliga bevis för att sova med vått huvud kan leda till huvudvärk. Bildkälla: neuralgia.ru

Om någon har upplevt huvudvärk efter att ha sovit med blött huvud kan det finnas andra orsaker till detta. Kanske hade personen en obekväm säng eller kudde. Det kan också vara så att han var mycket stressad eller drack alkohol.

Att sova med blött hår kan skada ditt hår

Med ett vått huvud är det osannolikt att en person blir förkyld, och en huvudvärk kan kringgå honom. Men håret kan faktiskt skadas medan du sover. År 2015 genomförde forskare en studie och fann att sträckning av hår 30-70 procent av dess ursprungliga längd kan orsaka skada. Vått hår är redan benäget att gå sönder eftersom vatten försvagar hårets proteinstruktur, vilket gör det mer elastiskt. Därför är friktion mot en kudde under sömnen ett särskilt allvarligt test för dem.

Alla borde veta detta:Varför behöver människor hår på huvudet och andra delar av kroppen< /p>

Att sova med blött hår är orsaken till mjäll

Risken för mjäll är en annan anledning att inte sova med blött hår. Faktum är att mjäll ofta uppstår på grund av spridningen av svampar. Och en fuktig miljö är en idealisk plats för detta, särskilt eftersom det blir väldigt varmt mellan huvudet och kudden på natten. Att sova med blött hår kan också leda till utveckling av andra sjukdomar som ringorm och dermatit.

Att sova med blött hår kan leda till mjäll. Bildkälla: mymed.com

Håller du med allt ovanstående? Dela din åsikt i vår Telegram-chatt!

Baserat på allt som skrivits ovan kan vi dra slutsatsen att om du värdesätter ditt hår är det bättre att inte gå och lägga sig med ett vått huvud. Om du är för lat för att torka håret innan du går och lägger dig, kan håret med tiden börja tunnas ut och så småningom falla av helt. I det här fallet är det bättre att raka huvudet helt, och om du har pengarna, få en transplantation. Om du är intresserad av detta ämne, läs vårt material “Hur hårtransplantation går till och hur mycket en sådan operation kostar.” Du kommer att lära dig många nya saker!


Date:

by