Forskere har opdaget, hvorfor Beethoven mistede hørelsen

Ludwig van Beethoven er en af ​​de største komponister i det 18.-19. århundrede. Han er dog ikke kun berømt for sine værker som “Moonlight Sonata”, “Für Elise” eller “Symfoni nr. 5”, men også for, at han i en alder af 48 blev helt døv og fortsatte med at komponere musik, mens han var 48 år gammel. døv. Desuden begyndte han at miste hørelsen i en alder af 27. Årsagerne var ikke kendte, så forskellige versioner blev givet. Ifølge en af ​​de vigtigste, som blev bekræftet af nogle undersøgelser, led komponisten en infektion – han blev syg af tyfus, hvilket fratog ham hans hørelse. En nylig undersøgelse af Beethovens DNA viste dog, at årsagen til hans døvhed kunne have været anderledes, eller i det mindste ikke udelukkende på grund af infektion.

Forskere har forklaret, hvorfor Beethoven kunne have mistet hørelsen

Blev Beethoven forgiftet?

For nylig , takket være Gennem DNA-analyse var videnskabsmænd i stand til at lære mange nye fakta om Beethoven. For eksempel opdagede de, at komponisten havde en genetisk disposition for døvhed. Men han havde tværtimod ikke en genetisk disposition for musikalske evner.

Den nye undersøgelse er, ligesom mange tidligere, baseret på undersøgelsen af ​​hårstrå fra Beethoven. Forskere har fundet ud af, at de indeholder høje koncentrationer af bly, arsen og kviksølv. Forfatterne rapporterer dette i tidsskriftet Clinical Chemistry. For eksempel indeholder en streng 380 mikrogram bly pr. gram hår. I den anden streng fandt forskerne 258 mikrogram af dette giftige metal.

Dette er væsentligt højere end det normale niveau, som er mindre end fire mikrogram. Arsenindholdet, som rapporteret af forfatterne, er 13 gange højere end normen, og kviksølvindholdet er 4 gange højere end normen. Forskere siger, at Beethoven havde de højeste niveauer af giftige stoffer i sit hår, som de nogensinde har set, og de modtager hårprøver fra hele verden til undersøgelsen.

Beethoven blev forgiftet? Forskere undersøgte en hårstrå af Beethoven. Fotokilde: www.forbes.ru[/caption. Foto.

Forskere undersøgte en hårstrå af Beethoven. Billedkilde: www.forbes.ru[/caption

Hvorfor Beethoven mistede hørelsen

Som forskerne rapporterer i deres arbejde, kunne bly ikke have været den direkte årsag til den tyske komponists død. Selvom dets indhold i hår er meget højt, er det ikke nok til at dræbe en person. Det giftige metal kan dog have bidraget til de sygdomme, som Beethoven led af i løbet af sit liv, hvilket er blevet bekræftet af andre undersøgelser. Disse omfatter gastrointestinale problemer, leversygdomme og høretab. Det er meget muligt, at årsagen til døvhed var to faktorer på én gang – blyforgiftning og en infektion.

Hvad angår leversygdom, var det årsagen til Beethovens død. Ifølge Science Alert led komponisten mindst to episoder af gulsot, hvilket er et symptom på alvorlig leversygdom. Undersøgelsen viste også, at komponisten var smittet med hepatitis B. Undersøgelsen siger dog ikke noget om, hvordan høje niveauer af arsen og kviksølv påvirkede helbredet, men de forbedrede bestemt ikke helbredet.

Forskere har opdaget, hvorfor Beethoven mistede hørelsen. Hvorfor Beethoven mistede hørelsen. Foto.Bly kunne være kommet ind i Beethovens krop med vin

Hvorfor Beethoven blev forgiftet af bly

Hvor kom hovedrollen i Beethovens hår fra? Der er ikke noget præcist svar på dette spørgsmål. Mange videnskabsmænd mener dog, at komponistens afhængighed af vin er skylden. Beethoven drak ofte en hel flaske på en dag. På det tidspunkt praktiserede vinproducenter at tilføje blyacetat til dets sammensætning som konserveringsmiddel og sødemiddel. Derudover var bly også indeholdt i glasflasker, der fungerede som beholdere til vin.

Hvis forskerne ikke tager fejl, det vil sige, at høretab virkelig er forbundet med bly, som kom ind i kroppen med vin, kan det antages, at Beethoven blev afhængig af vin i en ret tidlig alder. Som nævnt ovenfor begyndte han at mærke høretab i en alder af 27 år. Situationen forværredes i løbet af 20 år, indtil den blev fuldstændig døv.

Hvorfor Beethoven blev forgiftet af bly. Beethoven fortsatte med at opfinde musik, selv efter at han mistede hørelsen. Foto.

Beethoven fortsatte med at komponere musik, selv efter han mistede hørelsen

Med hensyn til kilden til arsen og kviksølv, højst sandsynligt han var anderledes. Beethoven var en elsker af fisk fanget i Donau. Det indeholdt store mængder af disse metaller, som rapporteret af CNN. Som et resultat akkumulerede arsenik og kviksølv i hans krop.

Glem ikke at abonnere på vores Zen- og Telegram-kanaler, så du ikke går glip af de mest interessante og utrolige videnskabelige opdagelser!

Til sidst bemærker vi, at videnskabsmænd var i stand til at få al denne information på grund af det faktum, at folk tidligere ofte holdt hårstrå fra deres kære eller berømtheder som souvenirs. Nu gør moderne teknologier det muligt at lære mange nuancer af en persons liv fra dette hår. Ifølge forfatterne er deres forskning en vigtig brik i et komplekst puslespil, der vil hjælpe historikere, læger og videnskabsmænd til at forstå komponistens sygehistorie og årsagen til hans død. Vi har allerede talt om nogle af dens fakta tidligere.


Date:

by