Tjek din risiko for rygmarvsbrud – det kan du gøre med to fingre

Efter 50 år står mange mennesker, mange mennesker, over for problemet med knogleskørhed, og rygsøjlen lider ofte. Som følge heraf opstår forskellige sygdomme i bevægeapparatet og endda brud. For eksempel dør flere mennesker i Europa af skrøbelighed og knogleskørhed end af kræft. Desuden opdages problemer forbundet med lav knoglekvalitet normalt først, efter at en person har et brud, det vil sige når sygdommen er fremskreden. På det stadium, hvor knoglerne lige er begyndt at miste tæthed, er der simpelthen ingen symptomer. Selvfølgelig er der nu forskellige metoder, der giver dig mulighed for at vurdere kvaliteten af ​​knogler. Men hvordan ved man, om en person skal testes? I en nylig undersøgelse fandt forskerne ud af, hvordan du selvstændigt kan bestemme risikoen for at få dette sundhedsproblem.

Forskere har fortalt, hvordan man afgør, om man har en høj risiko for knoglebrud

< h2>Fedt i kroppen påvirker kvaliteten af ​​knoglerne

I deres nylige undersøgelse rekrutterede forskere ved National Kapodistrian University of Athens 14 mænd og 101 kvinder med en gennemsnitsalder på omkring 62 år. Som nævnt ovenfor opstår der oftest problemer med knoglestyrken i denne alder. Formålet med dette arbejde var at opdage forholdet mellem overskydende fedt i den menneskelige krop og kvaliteten af ​​dens knogler.

Som det viste sig, eksisterer en sådan sammenhæng – mennesker med overskydende kropsfedt, uanset body mass index, har lav knoglekvalitet i rygsøjlen. Desuden, jo mere visceralt fedt en person har, det vil sige fedt placeret i bughulen omkring de indre organer, jo lavere er kvaliteten af ​​den svampede knogle i rygsøjlen, som også kaldes trabekulær knogle.

Ganske vist siger undersøgelsen ikke noget om årsag og virkning, det vil sige om visceralt fedt forårsager forringelse af knoglekvaliteten, eller om visceralt fedt og knogleskørhed opstår fra stofskifteforstyrrelser. Det har dog længe været kendt, at visceralt fedt forårsager forskellige dødelige sygdomme.

Visceralt fedt dannes inde i bughulen. Billedkilde: rg62.info

Ifølge forskerne selv skyldes måske årsagen til dårlig knoglekvalitet, at visceralt fedt producerer molekyler kaldet adipocytokiner. Disse molekyler fremkalder lavgradig inflammation. Den inflammatoriske proces har højst sandsynligt en negativ effekt på knoglerne. Men indtil videre er dette kun en antagelse, der kræver bekræftelse.

Sådan opdager du risikoen for et spinalbrud

Da visceralt fedt er placeret i bughulen, er dets tilstedeværelse i kroppen ret svært at opdage. Som vi diskuterede i artiklen om forholdet mellem rygning og kropsfedt, hvis du har visceralt fedt, kan en persons mave forblive flad eller næsten flad. Det er derfor umuligt at bestemme risikoen for fraktur baseret på visceralt fedt i praksis.

Du kan vurdere risikoen for brud ved at se på fedtet på dine arme. Fotokilde: scitechdaily.com

Derfor fortsatte forskerne undersøgelsen og besluttede at finde ud af, om der er en sammenhæng mellem subkutant fedt og dårlig knoglekvalitet. Som SciTechDaily rapporterer, har forskere fundet ud af, at personer med overskydende armfedt er mere tilbøjelige til at have dårlig knoglekvalitet og en sprød rygsøjle. Dette er i øvrigt den første undersøgelse, der viser, at fedtmasse i armene er negativt forbundet med styrken af ​​knogler og ryghvirvler.

I betragtning af resultaterne af undersøgelsen er det ikke svært at kontrollere risikoen for et brud – du skal spænde musklerne i din arm og føle det med to fingre på din anden hånd, som vist på billedet. Hvis hånden er blød, når der trykkes, og der dannes folder, er der en stor mængde fedt til stede. I dette tilfælde er det fornuftigt at udføre yderligere diagnostik. Knoglekvalitet kan bestemmes ved hjælp af teknikker såsom dobbelt-energi røntgenabsorptiometri (DXA) eller trabekulær knoglescoring (TBS).

Sådan opdager du risikoen for et spinalbrud. For at slippe af med visceralt fedt og forhindre knoglekvaliteten i at forringes, skal du træne. Foto.

For at slippe af med visceralt fedt og forhindre, at knoglekvaliteten forringes, skal du træne

Nu ønsker forskere at udføre yderligere forskning og involvere flere mennesker i det. Derudover planlægger de at udvikle et træningsprogram, der retter sig mod visceralt fedt såvel som armfedt. Måske vil dette forbedre knoglekvaliteten. Sandt nok, det er usandsynligt, at du vil være i stand til at finde universelle øvelser.

Glem ikke at abonnere på vores Zen- og Telegram-kanaler, så du ikke går glip af de mest interessante og utrolige videnskabelige opdagelser!

Som vi sagde tidligere, er det umuligt at slippe af med fedt på kun ét område af kroppen gennem fysisk aktivitet. Subkutant fedt indtages af kroppen efter behov, og det er lige meget, hvilke muskler en person spænder.


Date:

by