Forskere har navngivet et sted på Jorden, hvor tiden flyder langsommere

Det har længe været kendt, at tid er et relativt begreb for os – dens opfattelse afhænger af en persons alder og omgivende omstændigheder. Venter vi for eksempel på transport i 15 minutter, så varer tiden meget længe, ​​men hvis vi er vilde med at se en tv-serie eller for eksempel et computerspil, så kan endda en time flyve afsted. Forskere ved den dag i dag ikke præcist, hvad vores tidsopfattelse afhænger af, og hvordan vores interne kronograf generelt fungerer. Tidligere sagde vi, at visse neuroner i hjernen er ansvarlige for at holde tid, men højst sandsynligt er der andre mekanismer. For eksempel spiller pulsen en rolle heri. Men uanset hvad, så har forskere i en nylig undersøgelse fundet ud af, hvor i alverden tiden altid går langsommere, og det er meget muligt, at du besøger dette sted regelmæssigt.

Forskere har navngivet et sted på Jorden, hvor tiden flyder langsommere. Forskere har afsløret, hvor tiden altid går langsommere. Foto.

Forskere har fortalt, hvor tiden altid går langsommere

Hvor tiden altid flyder langsommere

En ti minutters træning i fitnesscenteret, for eksempel på en motionscykel, virker som en mulig opgave for alle. Men når du først begynder at øve, vil du straks bemærke, at tiden tager lang tid. I en nylig undersøgelse fandt psykologer fra Storbritannien og Holland beviser for, at tiden faktisk bremses betydeligt under træning. Desuden er det ligegyldigt, hvor intens træningen er, det vil sige, den gives til en person med store vanskeligheder, eller han udfører øvelserne med lethed. Derfor går tiden altid langsommere i fitnesscentret.

Til deres eksperiment rekrutterede forfatterne mere end 30 mænd og kvinder, som fører en aktiv livsstil og dyrker sport. Folk blev bedt om uden ur, det vil sige kun at bruge deres interne kronograf, om at tage 30 sekunder og rapportere, hvornår tiden var gået. I hvile rapporterede folk, at tiden var gået lidt senere, hvilket betyder, at det faktisk tog mere end 30 sekunder.

Hvor tiden altid flyder langsommere. Mens du træner i fitnesscenteret, går tiden meget langsommere. Foto.

Det må siges, at resultaterne af denne undersøgelse stemmer overens med noget andet arbejde udført af videnskabsmænd, som også har vist, at opfattelsen af ​​tid bliver langsommere under fysisk træning. ned. Men i modsætning til tidligere arbejde, som nævnt ovenfor, fandt forskerne ikke en sammenhæng mellem træningsintensitet og tidsopfattelse.

Hvor tiden altid flyder langsommere. Tiden udskiftes, når man laver øvelser, uanset deres intensitet. Foto.

Tiden udskiftes, når man laver øvelser, uanset deres intensitet

< h2> Hvorfor går tiden langsommere, når man dyrker sport?

I artiklen om mennesker, der altid kommer for sent, sagde vi, at opfattelsen af ​​tid er påvirket af en række eksterne og interne faktorer. Sidstnævnte omfatter følelser, kropstemperatur, en persons velbefindende og endda puls, hvilket også påvirker opfattelsen af ​​tid. Desuden har selv situationen betydning, for eksempel går tiden hurtigere i byen end i naturen.

Tidligere blev det antaget, at tidsafmatning under træning skyldes, at fysisk ophidselse får en person til at føle sig bedre tilpas med sin krop. Derudover oplever folk i dette øjeblik ubehag eller endda smerte. Det har længe været kendt, at smertefornemmelsen bremser tidens gang. Resultaterne af den aktuelle undersøgelse tyder dog på, at årsagen kan være anderledes, fordi resultaterne ikke ændrede sig, selv når de frivillige udførte øvelsen i en behagelig tilstand.

Hvorfor går tiden langsommere under sport? Forskere kan endnu ikke sige præcis, hvorfor opfattelsen af ​​tid ændrer sig i forskellige situationer. Foto.

Forskere kan endnu ikke sige præcis, hvorfor opfattelsen af ​​tid ændrer sig i forskellige situationer

Måske forvrider øvelserne i sig selv i høj grad opfattelsen af ​​tid, og ikke deres intensitet og graden af ​​ubehag, som en person oplever. Der er dog behov for større undersøgelser for at drage endelige konklusioner. Det er muligt, at tiden går hurtigere for erfarne cyklister, da nogle undersøgelser har vist, at nybegyndere har en tendens til ikke at fokusere på at køre på samme måde som erfarne atleter. Derudover kunne resultatet teoretisk set have været anderledes, hvis deltagerne i eksperimentet ikke havde konkurreret med en avatar, men med andre mennesker.

Glem ikke at abonnere på vores Zen- og Telegram-kanaler, så du donerer Gå ikke glip af de mest interessante og utrolige videnskabelige opdagelser!

Lad os endelig minde dig om, at der er steder på jorden, hvor tiden flyder hurtigere – det er huler. Tidligere talte vi om, hvordan en kvinde, der tilbragte halvandet år i en hule, mistede sin tidsfornemmelse. Årsagen kan være, at en person i hulen ikke ser solopgang og solnedgang. Du kan læse mere om dette på linket.


Date:

by