Forskare har namngett en plats på jorden där tiden går långsammare

Det har länge varit känt att tid är ett relativt begrepp för oss – dess uppfattning beror på en persons ålder och omgivande omständigheter. Om vi ​​till exempel väntar på transport i 15 minuter, så varar tiden väldigt länge, men är vi sugna på att se en tv-serie eller till exempel ett dataspel, så kan till och med en timme flyga förbi. Forskare vet än i dag inte exakt vad vår tidsuppfattning beror på och hur vår inre kronograf i allmänhet fungerar. Tidigare sa vi att vissa neuroner i hjärnan är ansvariga för att hålla tiden, men troligtvis finns det andra mekanismer. Till exempel spelar pulsen en roll i detta. Men hur som helst, i en nyligen genomförd studie har forskare tagit reda på var i hela världen tiden alltid saktar ner, och det är mycket möjligt att du besöker denna plats regelbundet.

Forskare har namngett en plats på jorden där tiden flyter långsammare. Forskare har avslöjat var tiden alltid saktar ner. Foto.

Forskare har berättat var tiden alltid saktar ner

Där tiden alltid går långsammare

Ett tiominuterspass på gymmet, till exempel på en motionscykel, verkar vara en genomförbar uppgift för alla. Men när du väl börjar öva kommer du direkt att märka att tiden tar lång tid. I en nyligen genomförd studie fann psykologer från Storbritannien och Nederländerna bevis på att tiden faktiskt saktar ner betydligt under träning. Dessutom spelar det ingen roll hur intensiv träningen är, det vill säga den ges till en person med stora svårigheter eller han utför övningarna med lätthet. Därför går tiden alltid långsammare i gymmet.

För sitt experiment rekryterade författarna mer än 30 män och kvinnor som leder en aktiv livsstil och idrottar. Människor ombads utan klocka, det vill säga med enbart sin interna kronograf, att ta tid 30 sekunder och rapportera när tiden var ute. I vila rapporterade folk att tiden förflutit lite senare, vilket betyder att det faktiskt hade gått mer än 30 sekunder.

Det måste sägas att resultaten av denna studie överensstämmer med en del annat arbete av forskare som också har visat att uppfattningen om tid saktar ner under fysisk träning. ner. Men till skillnad från tidigare arbete, som nämnts ovan, hittade forskare inget samband mellan träningsintensitet och tidsuppfattning.

Där tiden alltid går långsammare. Tiden byts ut när man gör övningar, oavsett deras intensitet. Foto.

Tiden byts ut när man gör övningar, oavsett deras intensitet

< h2> Varför saktar tiden ner när man spelar sport?

I artikeln om människor som alltid är sena sa vi att tidsuppfattningen påverkas av en mängd olika yttre och inre faktorer. De senare inkluderar känslor, kroppstemperatur, en persons välbefinnande och till och med hjärtfrekvens, vilket också påverkar uppfattningen av tid. Dessutom spelar även situationen roll, till exempel går tiden snabbare i staden än i naturen.

Tidigare antog man att tidsavmattning under träning beror på att fysisk upphetsning får en person att må bättre med sin kropp. Dessutom upplever människor i detta ögonblick obehag eller till och med smärta. Det har länge varit känt att känslan av smärta bromsar tidens gång. Men resultaten från den aktuella studien tyder på att orsaken kan vara annorlunda, eftersom resultaten inte förändrades även när frivilliga utförde övningen i ett bekvämt läge.

Forskare kan ännu inte säga exakt varför uppfattningen av tid förändras i olika situationer

Kanske förvränger själva övningarna i hög grad uppfattningen av tid, och inte deras intensitet och graden av obehag som en person upplever. Det krävs dock större studier för att dra definitiva slutsatser. Det är möjligt att tiden går snabbare för erfarna cyklister, eftersom vissa studier har visat att nybörjarcyklister tenderar att inte fokusera på att cykla på samma sätt som erfarna idrottare. Dessutom skulle resultatet teoretiskt sett ha blivit annorlunda om deltagarna i experimentet inte hade tävlat med en avatar, utan med andra människor.

Glöm inte att prenumerera på våra Zen- och Telegram-kanaler så att du donerar Missa inte de mest intressanta och otroliga vetenskapliga upptäckterna!

Låt oss slutligen påminna dig om att det finns platser på jorden där tiden flyter fortare – det här är grottor. Tidigare pratade vi om hur en kvinna som tillbringade ett och ett halvt år i en grotta förlorade sin tidsuppfattning. Anledningen kan vara att en person i grottan inte ser soluppgången och solnedgången. Du kan läsa mer om detta på länken.


Date:

by