Eksisterede den trojanske hest virkelig?

Der er en legende, ifølge hvilken den trojanske krig fandt sted i det 13. århundrede f.Kr.. Det begyndte, fordi sønnen af ​​den trojanske kongefamilie, Paris, kidnappede Helen, konen til den spartanske kong Menelaos. Herskeren var som forventet meget vred over dette og erklærede straks krig mod den antikke by Troja. Det meste af denne legendariske begivenhed er kendt fra det antikke græske værk “Iliaden”, skrevet af digteren Homer. Det menes, at denne krig varede så længe som 10 år, og i lang tid stod græske soldater ved Trojas porte og kunne ikke komme indenfor. Dette fortsatte, indtil de fik en genial idé – de efterlod en trækonstruktion i form af en hest nær byen, hvori bevæbnede grækere gemte sig. Beboerne i Troja besluttede, at dette var et tilbud til gudinden Athena, og slæbte hesten ind i byen. Om natten kom krigere ud af det og besejrede byen. Det lyder snedigt og episk, men hvor sandt er det hele?

Eksisterede den trojanske hest virkelig? Den trojanske hest er en af ​​de mest snedige militære strukturer. Foto.

Den trojanske hest er en af ​​de mest snedige militære strukturer

Gjorde den gamle by eksisterer Troy

Vi kender de fleste detaljer om den trojanske krig fra Homers værker “Iliaden” og “Odysseen”. Der er også lavet masser af film om denne legendariske begivenhed – for eksempel, tilbage i 1911, blev den italienske kortfilm “The Fall of Troy” optaget. Blandt moderne film er den mest berømte filmen “Troy” fra 2004 med Brad Pitt i hovedrollen.

Eksisterede den antikke by Troy? Brad Pitt i filmen

Brad Pitt i filmen “Troy”

Historien om belejringen af ​​byen Troja er meget interessant, men videnskabsmænd har ingen overbevisende beviser for, at dette faktisk skete. Der er beviser for, at byen Troja faktisk eksisterede – den kunne stå på den nuværende Hisarlik-bakke i det vestlige Tyrkiet. I 1870'erne opdagede den tyske opdagelsesrejsende Heinrich Schliemann et lille antal pilespidser på dette sted samt spor efter en brand.

Laget af sedimenter, hvori disse artefakter blev fundet, dateres tilbage til cirka 1200 f.Kr. Med et stræk falder denne dato sammen med tidspunktet for begivenheder, der blev nævnt i Homers Iliaden. Måske blev der udkæmpet et legendarisk slag på dette land for længe siden, men igen, ingen ønsker sikkert at forbinde disse fund med begivenhederne i den 10-årige krig.

Læs også: De sjældneste arkæologiske fund – fotografier og fakta

Er det muligt at finde resterne af den trojanske hest

Den legendariske trojanske hest, ved hjælp af hvilken grækerne trængte ind i byen Troja og ødelagde den, er også nævnt i Homers episke værk. Det skriver han dog kun kort om. Meget mere er skrevet om denne snedige struktur i værket “Aeneid”, komponeret af den romerske digter Vergil. Men dette epos blev skrevet tusinder af år efter de formodede begivenheder. Så videnskabsmænd er ikke særligt tilbøjelige til at tro på den trojanske hests virkelige eksistens.

trojanske hest inde i Troy. Billedkilde: m24.ru

Nogle forskere foreslår, at den trojanske hest ikke var bogstavelig, men metaforisk. For eksempel foreslår forskeren Armand D'Angur, at hvis den antikke by Troja virkelig eksisterede og lå på Hissarlik-bakken, kunne grækerne dække deres belejringsvåben med hestehuder og beskytte dem mod ild. På samme måde kunne væddere og andre militærkøretøjer kaldes “trojanske heste.”

Selv hvis en enorm trojansk hest eksisterede, og faktisk var placeret inde i byen Troja, vil arkæologer aldrig finde dens rester . Det skyldes først og fremmest, at den under ødelæggelsen af ​​den antikke by kunne være brændt ned til grunden. Og hvis det ved et mirakel blev bevaret, blev det bestemt nedbrudt i jorden – der er trods alt gået mange tusinde år siden den legendariske trojanske krig.

Du vil være interesseret i:Arkæologiske fund, der stadig ikke har nogen forklaring

Hvad er en trojansk hest

Baseret på alt skrevet ovenfor, følger det, at det er usandsynligt, at vi nogensinde kommer til at kender hele sandheden om den trojanske hest. Den eneste måde at komme frem til sandheden på er gennem tidsrejser, men sådan teknologi eksisterer ikke endnu og lyder som science fiction.

I dag kaldes “trojansk hest” alt, der stille og roligt invaderer indeni og forårsager skade. For eksempel kaldes trojanske heste almindeligvis computervirus, der forklæder sig som sikker kode og derefter udfører deres beskidte gerninger.

Hvis du stadig ikke har abonneret på vores Zen- og Telegram-kanaler, så gør det lige nu. Du kan skrive kommentarer der!

En anden mystisk genstand, hvis eksistens forskerne ikke kan tro, er Noas ark. Der er en antagelse om, at sporet af dette enorme fartøj er på Ararat-bjerget. Under videnskabelig forskning blev det fundet, at der faktisk er spor af menneskelig aktivitet der, som går tilbage til 5000-3000 f.Kr. Men arkæologer tvivler stadig på, at de har fundet den samme legendariske genstand.


Date:

by