Det mindste pattedyr på Jorden var mindre end en mønt og er for længst uddød.

Indricotherium betragtes som det største pattedyr i jordens historie. Disse væsner levede i Asien for cirka 34-23 millioner år siden og betragtes som forfædre til moderne næsehorn. Deres højde nåede 4,8 meter, og deres kropsvægt kunne være 17 tons. De var planteædere og havde en lang hals, som hjalp dem med at nå bladene på høje træer. Forskere ved ikke præcis, hvorfor de uddøde: Årsagen til forsvinden af ​​indricotheres kan være både klimaændringer og manglende evne til at producere store afkom. Vi ved meget om de største pattedyr i verden, men hvad med de mindste? Nu vil du også lære om dem!

Det mindste pattedyr på Jorden var mindre end en mønt og uddøde for længe siden. Billedet viser det mindste pattedyr, der er mindre end en nøgle. Billedkilde: fishki.net. Foto.

Billedet viser det mindste pattedyr, der er mindre end en nøgle . Billedkilde: fishki.net

Hvis du vil lære mere om Indricotherium, så læs artiklen om de største pattedyr i Jordens historie. Men læs først hvad der står nedenfor, det er også interessant!

Det mindste dyr i verden

Ifølge den videnskabelige publikation IFL Science anses historiens mindste pattedyr i dag for at være et dyr af arten Batodonoides vanhouteni. Dette væsen, som minder meget om en spidsmus, har længe været uddød – beregninger viser, at de forsvandt fra vores planets overflade for cirka 53 millioner år siden.

Eksistensen af ​​sådanne små pattedyr blev først kendt af videnskaben i 1998. Det var meget svært at finde deres rester, fordi de virkelig er meget små – forestil dig bare, at tænderne på Batodonoides vanhouteni var 1 millimeter lange! Baseret på størrelsen af ​​deres tænder var forskerne i stand til at beregne kropsmassen af ​​disse dyr, og den var 1,3 gram.

Det mindste dyr i verden. Den gamle spidsmus Batodonoides vanhouteni var mindre end moderne arter. Billedkilde: mammalscyprus.blogspot.com. Foto.

Baseret på dette konkluderede forskerne, at spidsmusene Batodonoides vanhouteni er de mindste pattedyr i hele Jordens historie. Der kan have været andre repræsentanter for denne klasse af hvirveldyr i verden, men videnskabsmænd har endnu ikke fundet deres rester. I betragtning af den lille størrelse af deres skelet, kan de måske ikke finde dem.

Du vil være interesseret:De mærkeligste dyr, hvis eksistens er svær at tro

Hvem er det dværgspidsmus

Taler vi om vor tids mindste pattedyr, er det dværgspidsmus (Suncus etruscus). Dette lille væsen tilhører ligesom sin forfader, der levede for 53 millioner år siden, spidsmusfamilien. Selv voksne pygmæ spidsmus vejer maksimalt 3 gram, og deres kropslængde overstiger ikke 4,8 centimeter. Hvis du ikke kan forstå, hvor små de er, er her et interessant faktum: disse fantastiske pattedyr er omkring 20 gange lettere end en mus.

Pygmæspidsmus lever ikke i Rusland. Men de kan findes i Portugal, Spanien, Frankrig og endda i nogle regioner i Kasakhstan. De kan kendes på deres lille, aflange krop og skarpt tilspidsede snabel. Hovedet på dværgspidsmus er større end kroppen, og de har også meget fremtrædende ører. Kroppen er dækket af brungrå hår, dyrets knurhår er korte, men tætte.

Dværgspidsmusen ligner vagt en muldvarp. Fotokilde: goodnewsanimal.ru

Pygmæsmus gemmer sig i klipper og ruinerne af ødelagte bygninger. De kan også findes i krat, der vokser langs vandområder. I de fleste tilfælde graver de selv huller, men nogle gange kan de indtage andre dyrs hjem som muldvarpe. Små pattedyr er nataktive og lever normalt af insekter og orme.

Disse billeder vil overraske dig:De mest usynlige dyr i verden – prøv at finde dem på fotografier

Hvad spiser små dyr

På grund af deres lille kropsstørrelse kan det se ud til, at pygmæspidsmus kun behøver at spise en græshoppe for at få mad nok. Faktisk skal de spise otte gange deres egen vægt i mad hver dag. For at tilfredsstille deres glubende appetit har disse storørede babyer udviklet kraftfulde sanseorganer, der hjælper dem med hurtigt at finde bytte. Disse pattedyr har en elendig lugtesans og syn, men de kompenseres af deres overfølsomme knurhår.

Dværgspidsmusen spiser en insektlarve. Fotokilde: Tierfotoagentur/Alamy via Legion Media

Disse spidsmus er også i stand til at give dødelige slag med så høj en hastighed, at det er umuligt at spore dem uden specielt udstyr. Et andet interessant træk ved disse dyr er den måde, deres unger bevæger sig på – mødre forbinder dem i en linje og ledsager dem fra et punkt til et andet.

Har du allerede abonneret på vores Telegram-kanal? Hver dag er der udgivet materialer der, som ikke er på siden!

Hvis du vil vide mere om spidsmus, så sørg for at læse vores materiale “De mindste dyr: hvem er de, og hvor bor de?” I samme artikel nævnte vi andre små væsner, flagermus med grisenæse. De blev opdaget i 1973 og er meget sjældne, så du har en unik chance for at se dem i det mindste på fotografier.


Date:

by