Hvilket dyr har den største hjerne i Jordens historie?

Hjernen er det vigtigste organ i enhver animalsk organisme. Den består af mange forskellige områder, som hver især udfører sin egen funktion. For eksempel er denhjernebarkansvarlig for tænkning, planlægning, hukommelse og problemløsning. Vi har brug forHippocampustil at navigere i rummet, regulere følelser og udføre mange andre funktioner. Cerebellumer nødvendig for koordinering af bevægelser, og den er også aktivt involveret i at huske information. Områder i hjernen kommunikerer tæt med hinanden og er også forbundet med alle andre indre organer i levende organismer. Den menneskelige hjernevejer cirka 1,4 kgog står for cirka 20 % af kroppens energibehov. Sammenlignet med andre menneskelige organer er hjernen meget stor. Hvem er ejeren af ​​den største hjerne blandt alle levende organismer? Nu finder du svaret!

Hvilket dyr har den største hjerne i hele Jordens historie. Der er et dyr i verden med en enorm hjerne, men det betyder ikke, at det er det smarteste på Jorden. Foto.

Der er et dyr i verden med en enorm hjerne, men dette betyder ikke, at det er den smarteste på Jorden

Den største hjerne blandt dyr

Ejeren af ​​historiens største hjerne er kaskelothvalen(Physeter macrocephalus). Det er et stort havpattedyr, der kan blive op til 20 meter i længden og veje omkring 40 tons. Hankaskelothvaler er altid næsten dobbelt så store som hunner, så disse dyr viser bedst de anatomiske forskelle mellem de forskellige køn (seksuel dimorfi).

Kaskelotten er selv et af de største dyr på Jorden. Billedkilde: indiatimes.com

Spermhvaler er selskabelige dyr, hvilket betyder, at de sjældent ses alene. Nogle gange består grupper af kaskelothvaler af hundreder eller endda tusindvis af individer, der er på jagt efter mad. Disse væsner lever af blæksprutter, herunder gigantiske blæksprutter, hvis kropsstørrelse kan nå 18 meter. Nogle gange, når der ikke er mad på overfladen, falder kaskelothvaler ned til en dybde på op til 2 kilometer, hvor de finder kæmpe bytte. De kan forblive på denne dybde i omkring 1,5 time.

Kaskelotens hjerne. Fotokilde: neuronovosti.ru

Kaskelotten har den største hjerne af alle dyr – hos voksne hanner vejer den cirka 9 kilogram.Sammenlignet med den menneskelige hjerne er den virkelig enorm, men hvis man tager kaskelothvalens kropsmasse på 40 tons i betragtning, så er forholdet mellem hjernemasse og kropsmasse kun 1:5100. Det vil sige, at hjernen inde i en kaskelothvals krop er et meget lille organ.

En meget populær artikel på vores hjemmeside: Hvorfor koster kaskelothval opkast en million dollars og hvad er det til?

Hvad er størrelsen på myrernes hjerne

Hvis vi taler om det største forhold mellem hjernemasse og kropsstørrelse, så har myrer fra slægten Brachymyrmex dette. En undersøgelse fra 2009 offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Brain, Behavior and Evolution viste, at deres hjerner i gennemsnit vejede 0,006 milligram. I betragtning af, at insekter har en kropsmasse på 0,049 milligram, er forholdet mellem hjernemasse og kropsmasse cirka 1:8. For at sige det på en anden måde, udgør hjernen hos disse små myrer cirka 12 % af deres kropsvægt.

Myre fra slægten Brachymyrmex. Billedkilde: antwiki.org

Forskellen i forholdet mellem hjernestørrelse og kropsvægt hos kaskelothvaler og myrer beviser perfekt gyldigheden af ​​Hallers regel.Den hedder det, at jo større kropsstørrelse af en levende organisme, jo mindre vil hans hjerne være i forhold til hans krop. Havpattedyr har enorme kroppe, men hjernen er et af de mindste organer i deres krop. Myrer har små kroppe, men hjernen fylder meget i denne krop.

Læs også:Forskere har fundet ud af, hvorfor den menneskelige hjerne er større end abernes.

Manden med den største hjerne

Ejeren af ​​den største hjerne anses for at være den russiske forfatter Ivan Turgenev, forfatteren til den berømte historie “Mumu”, romanen “Fædre” og børn”, samt mange andre berømte værker. Efter hans død i 1883 blev hans hjerne vejet og fundet til at veje 2,01 kg, hvilket er omkring 600 gram mere end den gennemsnitlige hjernevægt hos almindelige mennesker.

den russiske forfatter Ivan Turgenev. Billedkilde: cultobzor.ru

Selvom Turgenev havde en meget stor hjerne, var det ikke denne egenskab, der gjorde ham til en genial mand. Hjernestørrelse har næsten ingen indflydelse på intelligensniveauet hos mennesker og dyr. I høj grad afhænger sindets udvikling af antallet af neuroner og forbindelser mellem dem, genetisk disposition, miljø, korrekt ernæring og mange andre faktorer.

Lige nu, om du har et abonnement på vores Zen-kanal. Hvis ikke, er det tid til at rette det og efterlade kommentarer under artiklerne!

Til sidst er det værd at bemærke, at videnskabsmænd for nylig har opdaget, at den menneskelige hjerne øges i størrelse for hver generation af mennesker. Undersøgelsen viste, at hjernevolumen hos mennesker i 1970'erne var større end hos mennesker i 1930'erne. Der er en mulighed for, at fremtidens ældre mennesker takket være hjerneudvidelsen vil være mindre tilbøjelige til at lide af demens.


Date:

by