Arkæologer har fundet den tabte del af statuen af ​​farao Ramesses II, det tog næsten 100 år

Tilbage i 1930 udgravede den tyske arkæolog Günter Raeder den nederste del af en statue, der forestillede figuren af ​​den gamle egyptiske farao Ramesses II, også kendt som Ramesses den Store. Han er en af ​​de mest berømte skikkelser i det gamle Egyptens historie – han regerede imperiet fra 1279 til 1213 f.Kr., hvilket gjorde ham til en af ​​de længst regerende faraoer i historien. Ingen kunne forstå, hvorfor den gamle statue, hvis højde kunne nå 3-4 personers højde, blev delt i to. Søgningen efter dens øverste del har stået på i næsten 100 år, og nu har det endelig givet resultater. En del af en enorm statue, der forestiller Ramesses II's ansigt, blev fundet på territoriet af den antikke by Hermopolis, som i dag er et frilandsmuseum.

Arkæologer har fundet den tabte del af statuen af ​​farao Ramesses II, det tog næsten 100 år. Den øverste del af statuen af ​​Ramesses II blev fundet i byen Hermopolis. Billedkilde: IFL Science. Foto.

Den øverste del af statuen af ​​Ramses II blev fundet i byen Hermopolis. Billedkilde: IFL Science

Indhold

  • 1 Den antikke by Hermopolis
  • 2 videnskabsmænd har fundet en statue af Ramesses II
  • 3 Hvad gjorde farao Ramesses II
  • 4 Farao Ramses II's grav

Den antikke by Hermopolis

h2>

Ifølge den videnskabelige publikation IFL Science blev den tabte del af statuen af ​​Ramesses II fundet gennem en fælles indsats fra arkæologer fra Egypten og USA. Opdagelsen skete ved en tilfældighed under udgravninger på territoriet af den antikke by Hermopolis, ikke langt fra den moderne bosættelse El-Ashmunein.

Den gamle by Hermopolis. Ruinerne af byen Hermopolis i Egypten. Fotokilde: trip.com. Foto.

Ruinerne af byen Hermopolis i Egypten . Billedkilde: trip.com

Dette historiske sted ligger cirka 250 kilometer fra den egyptiske hovedstad Kairo. I oldtiden var Hermopolis et af de vigtigste religiøse centre. Byen var stedet for kultcentret for guden for visdom og viden, Thoth. I dag er de gamle bygninger allerede ødelagt, og på de historiske jorder er der et frilandsmuseum.

Læs også:En tabt grav med en 4.400 år gammel mumie af en højt respekteret mand blev fundet i Egypten

Forskere har fundet en statue af Ramesses II

Den øverste del af statuen af ​​Ramesses II blev fundet under eftersøgningen af ​​religiøse bygninger. I mange år lå den under lag af sand. Efter udgravning viste det sig, at dens længde er 3,8 meter, det vil sige, at hvis man forbinder de to dele af statuen, får man en figur på cirka 7 meter høj.Statuen forestiller en farao iført en hovedbeklædning med billedet af en kongekobra. Figuren er lavet af kalksten, med inskriptioner, der forherliger faraoen, ridset i hieroglyffer på bagsiden.

Statuer af Ramses II er spredt over hele Egypten . Billedkilde: history-doc.ru

Ud over den manglende del af faraos statue lykkedes det arkæologer at finde spor af gammel gul og blå maling. Forskere mener, at hvis disse pigmenter analyseres, vil de være i stand til at finde ud af den nøjagtige dato for oprettelsen af ​​dette kunstværk. Forskerne håber også, at jordprøver blandet med maling vil hjælpe dem med at forstå præcis, hvor statuen oprindeligt blev dannet.

En anden interessant opdagelse:Arkæologer har opdaget en ukendt gammel romersk by med duer. gårde i Egypten

Hvad Farao Ramses II gjorde

Ramesses II betragtes af en grund som en af ​​de største faraoer i hele det gamle Egyptens historie. Han fik ærestitlen a-nakhtu, der betyder “vinder”. Monumenter af Ramses den Store af varierende størrelser og bevaringstilstande kan findes i forskellige dele af Egypten.

I løbet af sit lange 90-årige liv lykkedes det Ramesses II at bygge mange store strukturer. For eksempel blev to gamle egyptiske templer under hans ledelse hugget ind i Abu Simbel-klippen på Nilens vestbred. Den store farao bidrog også til opførelsen af ​​Luxor-templet, som er dedikeret til solguden Amon Ra. Han grundlagde også byen Per-Ramesses, som under hans regeringstid var et meget vigtigt og velstående sted.

Abu Simbel Rock Temple. Billedkilde: emotoursegypt.com

Ud over opførelsen af ​​historiske strukturer er farao Ramesses II kendt for sine militære sejre. Han ledede vellykkede militære kampagner mod folk som hetitterne og nubierne. Takket være hans sejre blev magten i det egyptiske imperium endnu stærkere. Ud over dette indgik han stærke diplomatiske forbindelser med nogle folkeslag, hvilket også var med til at styrke indflydelsen fra det gamle Egypten.

Læs også:Forskere optrævler hemmelighederne bag den gamle vej der hjalp med at bygge de egyptiske pyramider

p>

Farao Ramses II's grav

Gravstedet for Ramesses II blev først fundet ikke af videnskabsmænd, men af ​​gravrøvere. I mange år holdt røveren Abd-el-Rasoul koordinaterne for sin grav hemmelige, indtil de egyptiske myndigheder tvang ham til at afsløre hemmeligheden. Da videnskabsmænd gik ind i faraos grav, fandt de en masse smykker, men de fleste af artefakterne var allerede solgt. Heldigvis rørte ingen faraos mumie.

Farao Ramses II's grav blev plyndret mange gange. Billedkilde: africabriefing.com

Sørg for at abonnere på vores Zen-kanal. Der vil du finde mange andre interessante materialer!

Takket være opdagelsen af ​​resterne af herskeren lykkedes det efterfølgende forskerne at genskabe hans udseende. Som det viste sig, var Ramesses II, selv efter moderne standarder, en meget smuk mand. Du kan se, hvordan en af ​​de mest succesrige herskere i det gamle Egypten så ud i artiklen “Forskere har genskabt ansigtet på den mest magtfulde farao 2.300 år efter hans død.”


Date:

by