Er elbiler virkelig sikrere end biler med forbrændingsmotorer?

Der er ikke længere nogen tvivl om, at fremtiden for biler ligger i elbiler. Selvom de ikke helt erstatter biler med forbrændingsmotorer, vil de i hvert fald dominere markedet. Men mange mennesker er på vagt over for elbiler på grund af sikkerhedshensyn. Dette skyldes i høj grad lithium-ion-batterier, som er udsat for brand og endda eksplosion. Bekymringer i denne forbindelse er blevet tilføjet af flere højprofilerede ulykker med elektriske køretøjer, som blev brændt ned til grunden som følge af hændelserne. Samtidig hævder elbilproducenter ofte, at deres biler er meget mere sikre end biler med forbrændingsmotorer.

Er elbiler virkelig sikrere end biler med forbrændingsmotorer? Mange mennesker er bange for, at elbiler går i brand. Foto.

Mange mennesker er bange for, at elektriske køretøjer går i brand

En elbil kan gå i brand — sandhed eller myte

Tesla-biler er gentagne gange blevet beskyldt for at være involveret i ulykker på grund af autopilot. Men vi vil ikke berøre emnet software og sikkerheden ved autonome teknologier, men vi vil udelukkende tale om selve bilerne.

Som nævnt ovenfor er folk mest bange for brand og eksplosion af lithium-ion-batterier. Derudover frygter mange, at hvis bilen kommer i vand, vil der opstå en kortslutning, som resulterer i elektrisk stød til personerne indeni. Men kan det virkelig ske?

Elbiler, som biler med forbrændingsmotorer, gennemgår kollisionstests for at evaluere deres sikkerhed, før de kommer til salg. Mellemstore mannequiner bruges som chauffør og passagerer. Ved kollisionstests er der primært opmærksomhed på risikoen for skader ved forskellige kollisioner, herunder frontale.

Elbiler gennemgår ligesom andre biler kollisionstest, hvor de beviser deres sikkerhed

Derudover tjekker eksperter også for muligheden for en brand forårsaget af “termisk runaway”, det vil sige, når batteriet oplever hurtig, ukontrolleret opvarmning eller ved ødelæggelse af batteriet som følge af en ulykke. Hvis bilen er udstyret med en forbrændingsmotor, gennemgår den en brandsikkerhedstest i tilfælde af brændstoflækage fra benzintanken.

Ingen af ​​de bilmodeller, der sælges i øjeblikket, er gået i brand under crashtests. Derudover er de lavet på en sådan måde, at en person ikke vil lide af strøm, hvis bilen falder i vandet. Hvad angår analysen af ​​reelle data om elbilbrande, indikerer det, at oplysninger om deres fare er stærkt overdrevet. Tilfælde af brand kan naturligvis ikke afvises, men biler med forbrændingsmotor går også nogle gange i brand. Med andre ord kan en brand opstå af en række forskellige årsager, ofte ikke engang relateret til tilstedeværelsen af ​​et lithium-ion-batteri.

Hvor sikre er elbiler

De fleste elbiler er de mest avancerede biler, udstyret med alle former for aktive og passive sikkerhedssystemer. Disse omfatter intelligente ulykkesforebyggende systemer, forbedrede airbags og sikkerhedsseler samt energiabsorberende materialer osv.

Derudover har disse biler en massiv batteripakke placeret under bunden. Som et resultat er de tungere, men har et meget lavere tyngdepunkt end køretøjer med forbrændingsmotorer. Som et resultat er de mere stabile på vejen, så de er mindre tilbøjelige til at blive involveret i vælteulykker, som ofte fører til førerens og passagerernes død.

Derudover har disse biler en del vægt, hvilket også giver dem en fordel ved sammenstød med mange andre personbiler, da de ikke sænker farten så kraftigt. Passagerer har derfor en større chance for at overleve sådanne ulykker og ikke pådrage sig alvorlige skader.

Hvor sikre er elbiler? Under ulykker er elbiler mindre tilbøjelige til at vælte end biler med forbrændingsmotor. Foto.

Under ulykker er elbiler mindre tilbøjelige til at vælte end biler med forbrændingsmotorer

Hvad er farer ved elektriske køretøjer

< p>Ifølge The Conversation er elbiler på grund af deres tunge vægt mere sikre for passagerer og chauffører, men samtidig farlige for andre trafikanter. Derudover er de mere støjsvage end biler med forbrændingsmotorer, hvilket øger faren for fodgængere, som måske simpelthen ikke hører den nærgående bil.

Med hensyn til faren for personer, der befinder sig inde i det elektriske køretøj, som allerede nævnt ovenfor vedrører klager hovedsageligt autopiloten. Derfor skal du ikke stole for meget på det, især mens teknologien stadig er forholdsvis ny. Vi har også tidligere talt om en sensationel ulykke, der skete med en Tesla-bil, hvor der var en 50-årig milliardær. Det er dog ikke relateret til designfunktionerne for alle elektriske køretøjer.

Glem ikke at abonnere på vores Zen- og Telegram-kanaler, så du ikke går glip af de mest interessante og utrolige videnskabelige opdagelser!

Generelt kan vi komme til den konklusion, at elbiler faktisk er mere sikre end biler med forbrændingsmotorer. Dette gælder især for små budgetbiler, som fabrikanterne normalt ikke lægger særlig vægt på.


Date:

by