Den äldsta pappan i världen: hur en invånare i Indien blev pappa vid 96 år gammal

Huvudmålet för de flesta gifta par är att få ett barn. Experter från Världshälsoorganisationen (WHO) rekommenderar att man hinner föda ett barn före 49 års ålder – under reproduktiv ålder är det störst chans att få ett friskt barn. Men ju äldre fadern eller mamman är, desto större är sannolikheten för missfall eller födelsen av ett barn med defekter. Men på Internet kan du hitta fantastiska historier om hur även mycket äldre människor ibland blir lyckliga föräldrar. Till exempel är detta indianen Ramjit Raghava – han födde sitt första barn vid en ålder av 94 år. Och två år senare föddes en andra pojke i hans familj. I många medier kallas han för världens äldsta pappa, men är det verkligen så?

Den äldsta pappan i världen: hur en invånare i Indien blev pappa vid 96. Ramjit Raghava är den äldsta pappan i världen. Fotokälla: International Business Times India. Foto.

Ramjit Raghava är den äldsta pappan i världen. Bildkälla: International Business Times India

Världens äldsta far

Ramjit Raghava är bosatt i den indiska delstaten Haryana, som föddes redan 1916. Han träffade sin första fru när han var 24 år gammal, men paret fick inga barn, och han blev snabbt änkeman. Han bodde ensam i mer än två decennier innan han startade en ny familj med en kvinna som heter Shakuntala Devi.

2010, när Ramjeet Raghava och hans fru var 94 och 50 år gamla, föddes deras första barn. Pojken hette Vikramjeet och trots föräldrarnas ålder visade han sig vara helt frisk. Således blev en indisk man den äldsta pappan i världen som kunde bli gravid med ett friskt barn.

Ramjit Raghava med sitt barn. Bildkälla: zycie.news

2012, när Ramjit Raghava var 96 år gammal, dök en andra son, Ranjita, upp i familjen. Efter hans födelse meddelade familjen att de inte längre ville ha barn på grund av pengaproblem. Även om de skulle kunna bli gravida och föda ytterligare ett friskt barn om de ville.

Nyheten om den äldsta pappan i världen spreds snabbt över alla världspublikationer. Han intervjuades och han sa att hans hemlighet var en vegetarisk livsstil – han åt bara vegetabilisk mat och åt inte kött. Representanter för organisationen People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) gillade verkligen detta, och de använde bilden av en indier i sina reklamkampanjer.

Läs också:Den äldsta man i världen dog 127 år gammal – vem äger den nya skivan?

Förlust av ett barn i familjen

Till en början gick allt bra, familjen var känd över hela världen. Men 2023 inträffade en tragedi som förstörde den äldre familjen.

En dag tog Shakuntala Devi sitt första barn till sjukhuset för en undersökning. Allt gick bra, men på vägen tillbaka somnade hon vid ett stopp med barnet i famnen, och han kidnappades. Ingen kunde hitta pojken den äldre mamman blev svårt deprimerad, vilket ledde till allvarliga problem i relationer. Till slut lämnade hon sin man och tog med sig sitt andra barn.

Ramjit Raghava med sin fru och sina barn. Bildkälla: unbelievable-facts.com

Efter detta blev Ramjeet Raghavas liv kortlivat. 2020 dog han 104 år gammal under en brand i hans hus.

Du kommer att vara intresserad:Lyckades forntida människor leva till 100 år?

Varför du inte kan föda barn vid hög ålder

Det faktum att en man kunde bli gravid med ett friskt barn vid en så hög ålder verkar som ett mirakel. Vissa människor tror att han faktiskt ljög och att barnen inte var hans egna. Det finns också ett antagande om att Ramjit Raghava överdrev sin ålder. När hans första son föddes påstod han faktiskt att han var över 100 år gammal. Men statliga myndigheter meddelade att han var 94 år gammal.

Hur det än må vara, att bli pappa redan vid 94 års ålder är ett mycket sällsynt och, kan man säga, omöjligt fenomen. Med åldern kan män inte bli gravida på grund av en försämring av kvaliteten på spermier: deras antal minskar och deras aktivitet minskar avsevärt. Dessutom uppträder mutationer i det genetiska materialet, vilket kan leda till utvecklingen av patologier hos barnet. Utöver allt detta upplever äldre män erektionsproblem.

Den äldsta pappan i världen: hur en invånare i Indien blev pappa vid 96 år gammal. Varför du inte kan föda barn vid hög ålder. Foto.

Video med den äldsta pappan i världen

Kvinnor också minska deras chanser att föda friska avkommor. Deras antal ägg minskar, och fel ackumuleras också i deras genetiska information. Redan från 35 års ålder ökar risken för komplikationer under förlossningen, därför rekommenderas att föda barn i åldern 20–30.

Om du vill diskutera den här artikeln , gå med i vår Telegram-chatt. Där kan du inte bara kommunicera, utan också delta i intressanta frågesporter!

Om Ramjit Raghava var den äldsta pappan i världen är inte klart. På vår hemsida finns en artikel om den långlivade Shirali Muslimov – de säger att han blev pappa vid 137 år gammal. I allmänhet hade han ett mycket intressant öde, vilket definitivt är värt din uppmärksamhet. Se till att läsa vårt material så kommer du att lära dig mycket nytt!


Date:

by