I hvilken alder begynder alderdommen? Ansvarsfraskrivelse: senere end du tror

På det seneste har mange interesseret sig for alle mulige metoder og metoder til at forlænge ungdommen – de dyrker sport, følger bestemte slankekure, smører cremer på huden, tager vitaminer og kosttilskud mv. Ifølge nogle data bruger folk omkring 40 milliarder amerikanske dollars om året på at forlænge deres ungdom, og i 2030 kan dette tal stige til 60 milliarder dollars. Men hvad er alderdom generelt, og i hvilken alder opstår det? Ved første øjekast ser det ud til at være simple spørgsmål, men forskerne har ikke været i stand til at give klare svar på dem i lang tid. Det kan skyldes, at der ikke er et klart vendepunkt for dets begyndelse, i modsætning til andre stadier af livet, såsom puberteten eller for eksempel overgangsalderen. Men eksperter har stadig en klar mening om denne sag.

I hvilken alder begynder alderdommen? Ansvarsfraskrivelse: senere end du tror. Forskere mener, at alderdommen begynder senere end mange mennesker antager. Foto.

Forskere mener, at alderdommen kommer senere, end mange mennesker antager

Hvordan den har ændret begrebet alderdom gennem de sidste 200 år

Når det kommer til alderdommens begyndelse, nævnes der normalt forskellige aldre – 60, 65, 70 år osv. Men ifølge den seneste videnskabelige forskning er der ikke kun et klart vendepunkt mellem middelalder og alderdom, men det er generelt forkert at forbinde alderdom med kronologisk alder. Faktisk begyndte folk relativt for nylig at sammenligne alderdom med antallet af levede år.

I det meste af menneskehedens historie var alderdom forbundet med en manglende evne til at udføre normale menneskelige opgaver og bidrage til familiens liv. Det vil sige, at så længe en person kunne arbejde, udføre husarbejde og deltage i familielivet, blev han ikke anset for gammel.

Situationen ændrede sig i slutningen af ​​det 19. og begyndelsen af ​​det 20. århundrede, da folk begyndte at gå på pension efter at have nået en vis kronologisk alder, det vil sige uanset fysisk helbred. I de fleste lande i verden er denne alder 60-65 år. Som et resultat er samfundet kommet til at forbinde pensionsalder med alderdom.

Hvordan begrebet alderdom har ændret sig i løbet af de sidste 200 år. Pensionsalder er faktisk ikke alderdom. Foto.

Pensionsalder er faktisk ikke alderdom

Mennesker har dog et langt liv Forventningstiden vokser, og derfor bevæger tidspunktet for alderdommens begyndelse sig også fremad, hvilket allerede er blevet bevist af en række undersøgelser. Derfor er det forkert at forbinde det med pensionsalderen.

Hvad er alderdom, og hvordan bestemmes det

Hvad er alderdom? Aldring er en multifaktoriel proces karakteriseret ved ophobning af skader og degeneration af alle kropssystemer. Først og fremmest fører kaskadende forringelse til forstyrrelse af normal celle- og vævsfunktion. Som følge heraf sker der en gradvis svækkelse af kroppens aktivitet.

I denne periode stiger risikoen for ikke-smitsomme sygdomme som kræft, diabetes og Alzheimers sygdom kraftigt. For eksempel i USA har næsten 95 % af mennesker over 60 år mindst én kronisk sygdom. Og 80 % af mennesker har to eller endda flere kroniske sygdomme. Alderdom er også normalt karakteriseret ved et fald i mentale evner på grund af hjernenedbrydning. Som følge heraf forringes en persons hukommelse, indlæringsevne osv..

Hvad er alderdom, og hvordan bestemmes det. Alderdom er karakteriseret ved alvorlig nedbrydning af alle kropssystemer. Foto.

Alderdom er karakteriseret ved alvorlig nedbrydning af alle kropssystemer

I de seneste årtier har forskere søgt efter aldersindikatorer, der nøjagtigt afspejler en persons biologiske alder. Man har været opmærksom på faktorer som fysiske evner, DNA-skader, lipidprofiler osv. Men i øjeblikket er der stadig ingen defineret standard for vurdering af sund aldring.

Som Eric Verdin, præsident og administrerende direktør for Buck Institute for Aging Research i Californien, siger, “aldring er ikke noget, der pludselig sker. Det er et kontinuum, der gør det svært at definere. Tidligere fortalte vi dig, at selv menneskelige organer ikke ældes på samme tid, det vil sige, at nogle kan blive gamle tidligere og andre senere.

Hvad bestemmer graden af ​​menneskelig aldring

Den alder, hvor alderdommen begynder, afhænger af mange faktorer, så det kan variere meget fra person til person. Nogle mennesker på 60 år føler sig unge og har et stort udbud af “vitalitet”. Andre kan opleve alle symptomer på alderdom selv ved 50.

Hvad bestemmer graden af ​​menneskelig aldring. I løbet af de sidste 10 år er folk begyndt at ældes senere. Foto.

I løbet af de sidste 10 år er folk begyndt at ældes senere

Generelt set, ifølge undersøgelsen nævnt ovenfor, i øjeblikket I dag føler midaldrende og ældre sig yngre end deres jævnaldrende for 10-20 år siden. I dag er der mange flere mennesker, der stadig føler sig unge i alderen 60-65 år.

Grunden til dette er, at vores krop kan ældes hurtigere eller langsommere afhængigt af, hvad der er sket med den i løbet af vores levetid. Det er ingen hemmelighed, at stress, kroniske sygdomme og regelmæssig mangel på søvn fører til fremskyndet aldring. Samtidig kan ordentlig og sund ernæring og motion bremse aldringsprocessen.

Lad os huske, at sport ikke kun forbedrer det fysiske helbred, men også forlænger hjernens ungdom. Som følge heraf udvikler personen senere problemer med kognitive funktioner. Derudover tillader mental stress, for eksempel at lære fremmedsprog, hjernen forbliver ungdommelig.

Hvad bestemmer graden af ​​menneskelig aldring. Japansk triatlet Hiromu Inada, som allerede er 89 år gammel. Foto.

den japanske triatlet Hiromu Inada, som allerede er 89 år gammel

For at opsummere alle af ovenstående, så er alderdommen i høj grad “i hænderne” på personen selv. Nogle mennesker på 80 eller endda 90 år er fulde af energi, dyrker sport og fører en tilfredsstillende livsstil. Det er meget muligt, at mennesker i denne alder en dag slet ikke længere vil blive betragtet som gamle.


Date:

by