Et kapløb mellem neurale netværk fandt sted i UAE – kunstig intelligens er nu i sport

En ikke-triviel begivenhed inden for sportens og højteknologiens verden fandt for nylig sted i Abu Dhabi – et løb for førerløse biler. Konkurrencen, hvor 8 hold deltog, foregik over to dage. Til en vis grad var det et videnskabeligt eksperiment, såvel som en konkurrence mellem programmører. Arrangementet er slet ikke en joke, da præmiefonden var på 2,25 millioner amerikanske dollars. Den første Abu Dhabi Autonomous Racing League (A2RL) tiltrak omkring 10 tusinde tilskuere. Faktisk rykkede dette løb grænserne for autonom teknologi og gjorde samtidig ekstremsport endnu mere spektakulært og underholdende.

Løb blandt neurale netværk fandt sted i UAE - kunstig intelligens er nu i sport. Verdens første racer med biler styret af AI fandt sted i Abu Dhabi. Fotokilde: www.businesswire.com. Foto.

Verdens første racer med biler styret af AI fandt sted i Abu Dhabi. Billedkilde: www.businesswire.com

De mest usædvanlige billøb

Arrangementet var arrangeret af ASPIRE, et datterselskab af Abu Dhabi Advanced Technology Research Council (ATRC). Formålet med løbene var ikke kun at underholde tilskuerne, selvom de også gjorde et fremragende stykke arbejde med det. For eksempel så 600 tusinde seere konkurrencen online. Hovedmålet var dog at fremskynde den globale udvikling af autonome systemer og teknologier.

A2RL gav os også mulighed for at teste grænserne for menneskelig opfindsomhed og mulighederne for moderne kunstig intelligens. Deltagerne havde flere måneder til at forberede sig. For at sikre, at alle hold var på lige fod, blev de udstyret med de samme biler – Dallara Super Formula SF23. Derfor kunne kun den, hvis kunstige intelligens var mere avanceret, vinde.

Løb blandt neurale netværk fandt sted i UAE - kunstig intelligens er nu i sport. De mest usædvanlige billøb. Foto.

The Technological Innovation Institute (TII), et datterselskab af ASPIRE, arbejdede på at tilpasse biler til autonome racing. Alle biler var udstyret med sensorer, elektroniske kontrolsystemer og alt nødvendigt for autonom drift. Holdenes opgave var kun at skabe software.

Autonom racing – hvorfor det er ekstremt svært

AI har opnået utrolige resultater i dag, som vi allerede har talt om flere gange. Han skaber ny medicin, tyder gamle tekster, stiller diagnoser og afslører hemmelighederne bag malerier af store kunstnere. Men med hensyn til autonom kørsel er der faktisk ikke mange præstationer.

I øjeblikket er der kun ét erhvervskøretøj i verden, der har niveau 3 autopilot – Mercedes-Benz. Dens autopilot gør det muligt for føreren at tage hænderne fra rattet og ikke behøver at holde øje med vejen. Sandt nok kræver det stadig, at føreren sidder i førersædet og ikke sover. Derudover virker autopiloten kun på bestemte ruter og under gode vejrforhold. Kørehastigheden i autopilottilstand overstiger ikke 64 km/t.

At forsyne en sportsvogn med autopilot er endnu sværere. AI skal tage højde for dækkenes vejgrebsniveau og deres temperatur for at kontrollere bilen ved grænsen for vejgreb. Derudover skal han forudsige sine modstanderes bevægelser og lave succesfulde overhalinger. Det vil sige, at AI'en skal gøre alt, hvad føreren gør intuitivt.

Der var fire biler på banen på samme tid, hvilket også komplicerede opgaven. Ikke desto mindre klarede de deltagende hold, eller rettere de neurale netværk, de udviklede, det med succes. Løbene viste sig at være spændende og spændende.

Det tyske holds bil skynder sig til målstregen. Fotokilde: www.businesswire.com

Kunstig intelligens versus mennesker

På sidste omgang overhalede bilen fra Münchens Tekniske Universitet bilen fra det italienske team UNIMORE og tog først placere. Således blev tyske udviklere den første vinder af A2RL, da deres neurale netværk viste sig at være det mest avancerede.

Men et endnu mere spændende skue på racerbanen var spillet “AI vs. the Human Race.” Teknologisk Innovationsinstitut (TII) stillede sin autonome bil op imod den professionelle Formel 1-kører Daniil Kvyat. Løbet varede i 45 minutter. Som rapporteret af AETOSWire lykkedes det raceren at slå den kunstige intelligens med 10,38 sekunder. Konkurrencen var dog utrolig spændende og viste, hvordan en selvkørende racerbil opfører sig på samme måde som en bil kørt af en professionel racer.

Vedløbsbanen, hvor konkurrencen blev afholdt. Fotokilde: www.businesswire.com

Generelt tyder den tidligere begivenhed på, at menneskeheden står på tærsklen til en ny æra, når AI kommer ind i alle livets sfærer. Lad os antage, at det i den nærmeste fremtid ikke vil være nødvendigt at vide, hvordan man kører en bil for at køre den selv. Bilerne bliver fuldstændig autonome og er i stand til at tage en person til ethvert punkt med blot en stemmekommando.

Glem ikke at abonnere på vores Zen- og Telegram-kanaler, så du ikke går glip af de mest interessante og utrolige videnskabelige opdagelser!

Med hensyn til prognosen for udviklingen af ​​kunstig intelligens i løbet af det næste år, kan du finde den her. Faktisk er der ingen tvivl om, at det går i opfyldelse i dag.


Date:

by