I en colombiansk by bliver lig af begravede mennesker af sig selv til mumier – videnskabsmænd ved ikke hvorfor

I den lille colombianske by San Bernardo, der ligger i Andesbjergene, bliver folk ikke begravet for evigt. For at spare plads graves de op efter nogen tid for at begrave andre mennesker. Det er ikke overraskende, for det gør man ofte i Colombia, men det, der sker på kirkegården i San Bernardo, har forbløffet videnskabsmænd meget – i stedet for nedbrudte rester opdages her jævnligt perfekt bevarede mumificerede kroppe. Siden 1963 er dusinvis eller endda hundredvis af mumificerede lig allerede blevet fundet, hvoraf mange nu er anbragt på et mumiemuseum. Men forskerne kan stadig ikke give en nøjagtig forklaring på dette fænomen.

I en colombiansk by bliver folks kroppe af en eller anden grund til mumier. Fotokilde: naked-science.ru

Mystiske mumier fra en colombiansk by

Lokale beboere opdagede det første mumificerede lig på San Bernardo-kirkegården i 1963. Så antog de, at dette var et isoleret tilfælde, men med tiden begyndte man at finde mumier oftere og oftere. Desuden er nogle af dem så velbevarede, at de endda har øjne, som normalt hurtigt nedbrydes.

Blandt udstillingerne på museet for mumier er en kvindes mumie, Saturnina Torres de Bejarano. Hun er iført en kjole med rosetryk og en grøn uldtrøje – det tøj hun havde på, da hun blev begravet i 1993. I 2001 fandt pårørende det mumificerede lig af en kvinde med hendes hår, negle og det meste af hendes væv intakt. Hendes overraskende velbevarede hænder griber stadig en falsk rød nelliker.

VIGTIGT: Billeder af rigtige mumier kan chokere påvirkelige mennesker. Vi har ikke indsat dem i artiklen, men hvis du vil se disse billeder, så læs til slutningen og følg linket til nyhedskilden.

Mumier begyndte at blive fundet særligt ofte i 80'erne – omkring halvtreds om året. Gradvist begyndte dette tal at falde og udgør i øjeblikket flere mumier om året. Det er dog også meget, i betragtning af at ingen mumificerer lig med vilje.

Mumiemuseet i San Bernardo. Fotokilde: tourpedia.ru

Hvorfor folks kroppe bliver til mumier

Mange lokale mener, at mumificering er en belønning efter døden for at være god i livet. Men forskerne kan ikke finde en forklaring. Ifølge en version er mumificering forbundet med den lokale befolknings sunde kost, landbrugslivsstil og tempereret klima.

Udgaven er ret interessant, men nogle fakta indikerer, at den er fejlagtig. For eksempel tilhører en af ​​mumierne en mand, der boede det meste af sit liv i en storby, hvor han døde. Slægtninge besluttede at begrave ham i hans hjemland, og med tiden opdagede de, at hans lig var blevet mumificeret.

Der blev heller ikke identificeret noget mønster i mumifikationer. Det vil sige, mumier var ligene af mennesker i forskellige aldre på dødstidspunktet, forskellige køn og fysik. Derudover er der ikke noget specifikt område på kirkegården, hvor mumier findes oftere end andre steder.

Hvorfor bliver folks kroppe til mumier? San Bernardo har et fugtigt klima. Fotokilde: wikimedia.org. Foto.

San Bernardo har et fugtigt klima. Fotokilde: wikimedia.org

Det skal siges, at naturlig mumificering i sig selv er et fænomen, som videnskaben har kendt i lang tid. Tidligere talte vi om, hvordan en mands krop blev mumificeret på kun to uger. Naturlig mumificering kræver dog et tørt klima. Men i byen San Bernardo er klimaet fugtigt, hvilket normalt kun fremmer nedbrydning.

Hemmeligheden bag naturlig mumificering af kroppe

Ifølge antropolog Daniel Betancourt, en ansat ved National University of Colombia, ligger hemmeligheden i placeringen af ​​kirkegården og begravelsens karakteristika. Faktum er, at kirkegården ligger på en stejl bjergskråning, hvor vinden konstant blæser, hvilket dehydrerer kroppen. Lad os minde dig om, at en mand af samme grund blev mumificeret inden for to uger.

Folk bliver begravet på en kirkegård, ikke i jorden, som sædvanligt, men i krypter over overfladen. Som følge heraf kan vinden blæse hen over ligene. Sandt nok, for nu er dette også kun en antagelse. For at få et præcist svar bliver videnskabsmænd nødt til at udføre yderligere forskning.

Hemmeligheden bag naturlig mumificering af kroppe. I San Bernardo er folk begravet i krypter. Foto.

I San Bernardo bliver folk begravet i krypter

Det må siges, at de fleste lokale folk foretrækker at kremere resterne af dine slægtninge. Men nogle nægter at gøre dette, inklusive Bejarano-familien. Som rapporteret af Science Alert, troede de pårørende, at hvis liget var bestemt til at overleve, så behøvede det ikke at blive ødelagt. Nu har de mulighed for at besøge deres afdøde slægtning i museet, hvor hun ligger under glas.

Glem ikke at abonnere på vores Zen- og Telegram-kanaler, så du ikke går glip af det mest interessante og utrolige videnskabelige opdagelser!

Museet for mumier kan selvfølgelig chokere mange. Men faktisk er det ikke så rædselsfuldt som Dødsmuseet i Paris, der eksisterede for 150 år siden. Lad os huske, at udstillingerne her var rigtige lig. Hvordan og hvorfor dette museum blev til, kan læses på linket.


Date:

by