Den amerikanske kræftvaccine gennemgår tredje fase af testning – vil det være muligt at besejre onkologien?

For nylig har forskere opdaget mange måder at bekæmpe kræft på, som har vist høj effektivitet i laboratorieforhold. Men desværre er de fleste af dem langt fra at blive brugt i praksis, men ikke alle. Medarbejdere i virksomheden Moderna har sammen med forskere fra en anden medicinalvirksomhed MSD udviklet en vaccine mod tilbagevendende hudkræft (melanom). Det gennemgår i øjeblikket tredje fase af kliniske forsøg. Det betyder, at en vaccine snart kan blive tilgængelig til brug. Desuden «på vej» vacciner fra andre virksomheder fra forskellige lande.

Den amerikanske cancervaccine består tredje fase af forsøg - vil onkologi blive besejret? mRNA-vaccinen mod melanom består tredje fase af kliniske forsøg. Foto.

mRNA-vaccine mod melanom gennemgår tredje fase af kliniske forsøg

mRNA-vaccine mod hudkræft

mRNA-vacciner har været i søgelyset siden udbruddet af Covid-19-pandemien. Det er denne type vaccine, der er blevet brugt over hele verden for at bringe pandemien under kontrol. Samtidig lærte alle om eksistensen af ​​Moderna-virksomheden, som i øjeblikket udvikler kræftvacciner.

Lad os huske, at vi tidligere talte om brugen af ​​mRNA-teknologi til behandling af kræft. Det har vist høj effektivitet og har endda hjulpet en patient med den sidste fase af uhelbredelig kræft med at overleve. Det drejede sig dog specifikt om behandling af kræft, ikke vaccination. Og det vil tage lang tid, før denne teknologi bliver godkendt. Desuden vil dette kun ske, hvis alle test er gennemført med succes.

I dette tilfælde taler vi om en vaccine, der vil blive brugt, efter at patienten har afsluttet et behandlingsforløb. Den første person, der allerede havde modtaget mRNA-vaccinen, var en britisk mand, den 52-årige musiker Steve Young. Han havde tidligere fået fjernet fase 2 melanom og fik at vide, at vaccinen var hans “bedste chance” for at forhindre sygdommen i at vende tilbage.

mRNA-vaccine mod hudkræft. mRNA-teknologi har allerede vist effektivitet i kampen mod kræft. Foto.

MRNA-teknologi har allerede vist effektivitet i kampen mod kræft

Sådan virker kræftvaccinen

Den nye vaccine hedder mRNA-4157 eller V940. Det virker på samme måde som COVID-vaccinerne. Lad os huske på, at sidstnævnte forsyner kroppens celler med et sæt programmer, der lærer dem at syntetisere visse virale proteiner. Immunsystemet lærer til gengæld af disse proteiner at genkende og ødelægge virussen, så snart den kommer ind i kroppen. Dermed forhindrer vaccinen, at sygdommen udvikler sig.

Kræftvaccinen indeholder instruktioner, der “lærer” kroppen at syntetisere 34 forskellige proteiner, der findes i kræftceller, eller rettere — i melanomceller. På denne måde lærer immunsystemet at reagere på ondartede celler for at ødelægge dem. Desuden, som forskerne rapporterer, kan programmer for proteinsyntese tilpasses til hver patient og dermed øge effektiviteten.

Vaccinen er beregnet til at blive taget sammen med lægemidlet Keytruda (pembrolizumab). Dette lægemiddel påvirker kræftens forsvar, hvilket gør det mere sårbart over for immunitet. Som følge heraf øges effektiviteten af ​​vaccinen.

Det må siges, at ved udviklingen af ​​V940 brugte forskerne den erfaring, de fik, når de lavede en vaccine mod COVID-19. Måske i fremtiden, baseret på samme princip, vil forskere være i stand til at skabe vacciner mod andre former for kræft.

Hvordan virker en kræftvaccine? mRNA-kræftvacciner virker efter samme princip som coronavirus-vacciner. Foto.

mRNA-kræftvacciner fungerer efter samme princip som coronavirus-vacciner

Hvad er effektiviteten af ​​hudkræftvacciner< /h2>

Tidligere undersøgelser har vist, at kombination af vaccinen med lægemidlet fører til en 44% reduktion i tilbagefaldsraten. Følgelig er dødeligheden reduceret 18 måneder efter kirurgisk fjernelse af melanom.

Dette resultat skal nu bekræftes i kliniske forsøg. Alle deltagere vil modtage Keytruda, men ingen af ​​dem, og ingen af ​​de læger, der overvåger patienterne, vil vide, hvem forskerne giver vaccinen, og hvem der er placebo. Dette vil i sidste ende give dig mulighed for objektivt at evaluere effektiviteten af ​​V940.

Hvad er effektiviteten af ​​vaccinen mod hudkræft. I den nærmeste fremtid vil medicin være i stand til at bekæmpe kræft mere effektivt. Foto.

I den nærmeste fremtid vil medicin være i stand til mere effektivt at bekæmpe kræft

Lad os endelig minde dig om, at ikke kun amerikanske videnskabsmænd udvikler vacciner mod kræft. Vi har tidligere rapporteret, at russiske forskere også er tæt på at skabe to vacciner på én gang, som også er baseret på mRNA-teknologi. Derudover har BioNTech påbegyndt kliniske forsøg med deres vacciner, som skulle være tilgængelige i 2030.

Glem ikke at abonnere på vores Zen- og Telegram-kanaler, så du ikke går glip af det mest interessante og utrolige videnskabelige opdagelser!

Det er klart, at medicin i den nærmeste fremtid vil kunne øge effektiviteten af ​​kampen mod kræft betydeligt. Det kan dog ikke siges, at onkologi vil blive fuldstændig besejret. Vaccinerne er dog endnu ikke 100 % effektive. Vi kan kun håbe, at forskerne ikke stopper der og snart vil tilbyde endnu mere effektive behandlingsmetoder. Men du skal bestemt ikke regne med dette i den nærmeste fremtid.


Date:

by