Hvorfor betragtes hjertet som et symbol på kærlighed, og hvad har Aristoteles med det at gøre?

I dag bruges hjertesymbolet overalt. Den 14. februar giver forelskede par hinanden Valentinsdag, på sociale netværk sætter vi “synes godt om” på billeder, og selv i professionel medicin bruges “hjerte”-symbolet som et synonym for sundhed og pleje. Formen på hjertesymbolet består af to afrundede figurer, der mødes i bunden. Denne figur er helt anderledes end det rigtige hjerte, der er inde i vores bryst. Baseret på dette opstår et retfærdigt spørgsmål: hvem kom overhovedet på ideen om at skildre hjertet på denne måde? Og generelt, hvorfor betragtes hjertet som et symbol på kærlighed og hengivenhed? Du vil finde ud af svarene på disse to spørgsmål lige nu!

Hvorfor betragtes hjertet som et symbol på kærlighed, og hvad har Aristoteles med det at gøre. Symbolet på kærlighed ligner ikke et menneskehjerte, men hvorfor kaldes det et

Kærlighedens symbol ser ikke ud et menneskehjerte, men hvorfor kaldes det et “hjerte”?< /p>

Hvornår dukkede hjertesymbolet op

Forskere mener, at hjertesymbolet og dets forbindelse med kærlighed opstod i oldtidens Grækenland. Det ældste billede af et “hjerte” går tilbage til det 13. århundrede e.Kr. Der er spekulationer om, at figuren blev skabt ud fra en beskrivelse skabt af den antikke græske filosof Aristoteles. Han levede i det 4. århundrede f.Kr., og som man kan antage (men er langt fra sikkert), kendte han ikke den nøjagtige form af det menneskelige hjerte.

Måske forfatteren af ​​kærlighedssymbolet er Aristoteles. Billedkilde: theidealist.ru

Hvorfor betyder et hjerte kærlighed?

En anden version siger, at symbolet på kærlighed ikke er et menneskeligt hjerte, men et vedbendblad. I græsk kultur var denne plante et tegn på Dionysos, guden for vinfremstilling og passion. I det antikke Grækenland blev efeusymbolet faktisk ofte brugt, herunder til at udpege bordeller.

Hvorfor betyder et hjerte kærlighed? Et efeublad minder vagt om et hjerte. Billedkilde: 9dach.ru. Foto.

Et efeublad minder vagt om et hjerte. Billedkilde: 9dach.ru

Der er en antagelse om, at symbolet på kærlighed er omridset af den nu uddøde silphiumplante. Mange antikke græske personligheder som Herodot, Hippokrates, Cato og så videre skrev om ham. Silphium blev betragtet som en meget værdifuld plante blandt grækerne og romerne – legenden sagde, at det var en gave fra lysguden Apollo, så prisen på silfiumblade var den samme som for en sølvdenar.

Silphium blev brugt både til fremstilling af aromatiske krydderier og som lægeplante. For eksempel blev det brugt til fordøjelsesforstyrrelser, slange- og skorpionbid og rektal prolaps. Silphium blev også ofte brugt som et middel mod graviditet og endda til at stimulere aborter – det blev brugt til at udføre aborter.

Hvorfor betyder et hjerte kærlighed? Mønt med billedet af silphium. Billedkilde: arsclassicacoins.com. Foto.

Mønter med billedet af sylfium. Billedkilde: arsclassicacoins.com

Du ved sikkert, at når to svaner svømmer hen mod hinanden, danner deres hoveder et hjertesymbol. Dette er også en af ​​versionerne af udseendet af det romantiske emblem. Muligheden lyder endnu mere plausibel, når man tænker på, at svaner er et af de sjældne dyr, der forbliver hos deres partner for livet. Måske er det derfor, den figur, der dannes, når svaner rører ved, er blevet et symbol på kærlighed og hengivenhed.

Og endelig er der en mening om, at hjertets symbol er et billede af en kvindes balder. I oldtiden forbandt folk kvindelig skønhed med kurver synlige fra bagsiden. Denne version har også ret til at eksistere.

Læs også: 7 leveregler, der vil redde dig fra hjerteproblemer

Hvordan er det menneskelige hjerte

Det allestedsnærværende symbol på kærlighed ligner intet et menneskeligt organ. I virkeligheden er den pæreformet og er slet ikke forbundet med nogen romantik.

I 1950'erne lykkedes det dog stadig forskerne at finde en mærkbar lighed mellem det tegnede “hjerte” og det virkelige organ. Under eksperimenterne sprøjtede de flydende plast ind i det største arterielle kar (aorta) hos afdøde mennesker for at skabe et indtryk af personens koronare blodgennemstrømning.

Hvordan det menneskelige hjerte er. Det er utroligt, hvilke eksperimenter videnskabsmænd laver. Billedkilde: olathehealth.org. Foto.

Det er utroligt, hvilken slags eksperimenter videnskabsmænd laver ikke opføre sig. Billedkilde: olathehealth.org

Se på billederne nedenfor. De skildrer visualiseringer af højre og venstre koronarstamme, hvor du virkelig kan se et symbol på kærlighed. Så det er muligt, at Aristoteles eller hans elever i oldtiden også udførte eksperimenter svarende til moderne. Kun i stedet for plastik kunne de indføre andre materialer som gips i folks kar.

Hvordan ser et menneskeligt hjerte ud? Det menneskelige hjerte ligner virkelig et symbol på kærlighed. Fotokilde: tandfonline.com. Foto.

Det menneskelige hjerte ligner virkelig et symbol af kærlighed. Fotokilde: tandfonline.com

Tjek vores Telegram-chat for at diskutere denne artikel. Kommentarer er også åbne i vores Zen-kanal!

Verden omkring os er fantastisk – ville du tro, at symbolet på kærlighed er så tæt forbundet med den antikke græske filosof Aristoteles? Hvis du vil udvide din horisont, så tag et kig på vores andre artikler. For eksempel kan du lige nu finde ud af, hvor traditionen med at give gaver til dine kære stammer fra. Vi har også materiale om den usædvanlige tradition med klirrende glas. Ved du, hvorfor gamle romerske billedhuggere specifikt knækkede hovedet på statuer? Vi har også omfattende materiale om dette emne!


Date:

by