Varför hundratals Titanic-offer lämnades i havet

Ska vi prata om varför passagerarfartyget Titanic är så ökänd? Detta fartyg, värt 7,5 miljoner dollar, gav sig av på sin jungfruresa i mitten av 1912. Natten mellan den 14 och 15 april krockade den med ett enormt isberg och sjönk. Det fanns 2 208 personer ombord och 1 504 av dem dog. En välkänd dramatisk film med Leonardo DiCaprio, såväl som dussintals dokumentärer, spelades in om denna tragedi. Vraket av fartyget hittades först 1985 på ett djup av 3 750 meter. Trots att tragedin inträffade för mer än hundra år sedan, lär vi oss fortfarande nya intressanta fakta om den. Till exempel hittades nyligen ett tidigare okänt fotografi av isberget som sänkte Titanic och kommer att säljas på auktion. Det här fotografiet togs av en begravningsentreprenör som höll på att begrava offren för katastrofen. Det här är ett utmärkt tillfälle att berätta hur offren för katastrofen begravdes.

Varför lämnades hundratals offer för Titanic-vraket i havet? Människor som dog i Titanic-vraket begravdes på olika sätt. Bildkälla: russian7.ru. Foto.

Människor som dog i förlisningen av Titanic begravdes på olika sätt. Bildkälla: russian7.ru

Hur passagerarna på Titanic räddades

Upptäckten av ett sällsynt fotografi av isberget som förstörde Titanic rapporterades av författarna till den vetenskapliga publikationen IFL Science. Dess författare är John Snow, chefsbalsameraren på John Snows begravningsbyrå & Co.

Efter förlisningen av ett passagerarfartyg 640 kilometer från den kanadensiska ön Newfoundland var han en av de första som såg hundratals kroppar av döda människor. Han seglade till haveriplatsen på Mackay-Bennett-skeppet, som var förladdat med hundratals kistor för att rymma kropparna av katastrofoffren. Det fanns också 100 ton is på fartyget för att bevara kropparna.

McKay-Bennetts räddningsfartyg. Bildkälla: thesun.co.uk

VIKTIGT:Flera fartyg anlände till haveriplatsen. Bland dem fanns också skeppet “Carpathia”, som vi pratade om i detta material.

De ansåg att hundratals kistor borde räcka. Först när de kom till platsen insåg de hur många passagerare som hade dött till följd av att fartyget kolliderade med ett enormt isblock.

Läs också: Varför Titanic handfat? 5 mest intressanta teorierna

Begravning av Titanics offer

Besättningen på Mackay-Bennett-skeppet lyckades ta ombord kropparna av 306 män och kvinnor. Det var många offer, så det var extremt svårt att leverera alla kroppar till land. Därför fick begravningsbyrån bestämma vilka passagerare som skulle tas med och vilka som skulle begravas direkt på plats, kastas i vattnet.

Det behövdes inte tänka länge, och besättningen bestämde sig för att kasta kropparna av tredjeklasspassagerare med de billigaste biljetterna i vattnet. Således låg kropparna av 116 offer för Titanic kvar på vraket och ligger nu någonstans på botten av Atlanten.

Rädda de överlevande passagerarna på Titanic. Bildkälla: flytothesky.ru

Titanics passagerare i andra klass balsamerades och lindades in i tyg. Människor från den första klassen, bland vilka det fanns många kända personligheter, behandlades mest noggrant. Deras kroppar balsamerades och placerades sedan i kistor för den mest försiktiga transporten. Det fanns många kändisar ombord på det ökända fartyget. Där dog till exempel Isidor Strauss, delägare av de största amerikanska varuhusen Macy’s.

Den mer försiktiga behandlingen av passagerare i första klass berodde inte på att personer i tredje klass värderades mindre. Begravningsbyråns beslut påverkades av att rika passagerare var mer benägna att ha en försäkring som kunde täcka begravningskostnaderna. För att offrens anhöriga skulle få pengar från försäkringsbolaget måste kroppen vara identifierbar. Därför placerades förstaklasspassagerarna försiktigt i en kista.

Du kommer att vara intresserad:Varför exploderade inte champagneflaskorna ombord på den sjunkna Titanic

< h2>Foto av isberget som sänkte Titanic

Medan han tog bort kropparna från vattnet tog begravningsentreprenören John Snow ett foto av isberget. Ingen kan med säkerhet säga att det här är just det där olyckliga isblocket. Men mannen hade uppenbarligen skäl att fotografera just detta isberg. Dessutom lämnade han lappen “Titanic” på baksidan av fotot och lämnade sedan fotot till sina ättlingar.

Foto av isberget som fick Titanic att sjunka. Bildkälla: iflscience.com

I slutet av april 2024 kommer det sällsynta fotografiet att läggas ut till försäljning. Det kommer helt klart att vara av intresse för samlare av historiskt material, så auktionsarrangörerna planerar att få från 5 000 till 8 700 US-dollar för fotot.

Vill du ha ännu fler intressanta artiklar?Då ta en titt på vår Zen-kanal!

Tyvärr slutar många Titanic-relaterade händelser i katastrof. 2023 skickade OceanGate en expedition till det sjunkna fartyget på Titans dränkbara båt. Ombord fanns miljardären Hamish Harding, en av Pakistans rikaste män Shahzada Dawood och hans son Suleiman Dawood, upptäcktsresande Paul-Henri Nargolet och OceanGates grundare Stockton Rush. De dog alla på grund av att ubåten kollapsade på grund av högt tryck.


Date:

by