Hvorfor hundredvis af Titanic-ofre blev efterladt i havet

Skal vi tale om, hvorfor passagerskibet Titanic er så berygtet? Dette skib, til en værdi af 7,5 millioner dollars, startede på sin jomfrurejse i midten af ​​1912. Natten mellem den 14. og 15. april kolliderede den med et kæmpe isbjerg og sank. Der var 2.208 mennesker om bord, og 1.504 af dem døde. En velkendt dramatisk film med Leonardo DiCaprio såvel som snesevis af dokumentarfilm blev optaget om denne tragedie. Vraget af skibet blev først fundet i 1985 i en dybde af 3.750 meter. På trods af at tragedien fandt sted for mere end hundrede år siden, lærer vi stadig nye interessante fakta om det. For eksempel blev et hidtil ukendt fotografi af isbjerget, der sænkede Titanic, for nylig fundet og vil blive solgt på auktion. Dette billede blev taget af en bedemand, der var ved at begrave ofre for katastrofen. Dette er en glimrende mulighed for at fortælle, hvordan ofrene for katastrofen blev begravet.

Hvorfor blev hundredvis af ofre for Titanic-vraget efterladt i havet? Folk, der døde i Titanic-vraget blev begravet på forskellige måder. Billedkilde: russian7.ru. Foto.

Folk, der døde i Titanics forlis, blev begravet på forskellige måder. Billedkilde: russian7.ru

Sådan blev passagererne på Titanic reddet

Opdagelsen af ​​et sjældent fotografi af isbjerget, der ødelagde Titanic, blev rapporteret af forfatterne til den videnskabelige publikation IFL Science. Dens forfatter er John Snow, chefbalsameren ved John Snows begravelsesbureau & Co.

Efter forliset af et passagerskib 640 kilometer fra den canadiske ø Newfoundland, var han en af ​​de første mennesker, der så hundredvis af lig af døde mennesker. Han sejlede til ulykkesstedet på Mackay-Bennett-skibet, som var forudlastet med hundredvis af kister for at rumme ligene af katastrofeofrene. Der var også 100 tons is på skibet for at bevare ligene.

McKay-Bennett redningsskib. Fotokilde: thesun.co.uk

VIGTIGT:Flere skibe ankom til ulykkesstedet. Blandt dem var også skibet “Carpathia”, som vi talte om i dette materiale.

De mente, at hundredvis af kister burde være nok. Først da de ankom til stedet, blev de klar over, hvor mange passagerer, der var døde som følge af, at skibet kolliderede med en enorm isblok.

Læs også: Hvorfor Titanic håndvask? 5 mest interessante teorier

Begravelse af Titanics ofre

Besætningen på Mackay-Bennett-skibet formåede at bringe ligene af 306 mænd og kvinder om bord. Der var mange ofre, så det var ekstremt svært at bringe alle ligene i land. Derfor skulle bedemandsfirmaet beslutte, hvilke passagerer der skulle tages med, og hvilke der skulle begraves lige på stedet, smides i vandet.

Der var ingen grund til at tænke længe, ​​og besætningen besluttede at smide ligene af tredje klasses passagerer med de billigste billetter i vandet. Ligene af 116 ofre for Titanic forblev således på vragstedet og ligger nu et sted på bunden af ​​Atlanterhavet.

Redning af de overlevende passagerer fra Titanic. Fotokilde: flytothesky.ru

Titanics passagerer på anden klasse blev balsameret og pakket ind i stof. Folk fra den første klasse, blandt hvem der var mange berømte personligheder, blev behandlet mest omhyggeligt. Deres lig blev balsameret og derefter lagt i kister til den mest omhyggelige transport. Der var mange berømtheder om bord på det berygtede skib. For eksempel døde Isidor Strauss, medejer af de største amerikanske stormagasiner Macy's.

Den mere omhyggelige behandling af passagerer på første klasse skyldtes ikke, at folk på tredje klasse blev værdsat mindre. Begravelsesfirmaets beslutning var påvirket af, at velhavende passagerer var mere tilbøjelige til at have en forsikring, der kunne dække udgifter til begravelse. For at de pårørende til ofrene kunne modtage penge fra forsikringsselskabet, skulle liget kunne identificeres. Derfor blev passagererne på første klasse omhyggeligt placeret i en kiste.

Du vil være interesseret:Hvorfor eksploderede champagneflaskerne ikke ombord på den sunkne Titanic

< h2>Foto af isbjerget, der sænkede Titanic

Mens han fjernede ligene fra vandet, tog bedemand John Snow et billede af isbjerget. Ingen kan med sikkerhed sige, at det netop er den skæbnesvangre isblok. Men manden havde tydeligvis grunde til at fotografere netop dette isbjerg. Derudover efterlod han sedlen “Titanic” på bagsiden af ​​billedet og efterlod derefter billedet til sine efterkommere.

Foto af isbjerget, der fik Titanic til at synke. Fotokilde: iflscience.com

I slutningen af ​​april 2024 bliver det sjældne fotografi sat til salg. Det vil helt klart være interessant for samlere af historiske materialer, så auktionsarrangørerne planlægger at modtage fra 5.000 til 8.700 amerikanske dollars for billedet.

Vil du have endnu flere interessante artikler?Så tag et kig på vores Zen-kanal!

Desværre ender mange Titanic-relaterede begivenheder i katastrofe. I 2023 sendte OceanGate en ekspedition til det sunkne skib på Titan-undervandsbåden. Om bord var milliardæren Hamish Harding, en af ​​Pakistans rigeste mænd Shahzada Dawood og hans søn Suleiman Dawood, opdagelsesrejsende Paul-Henri Nargolet og OceanGate-grundlæggeren Stockton Rush. De døde alle, fordi ubåden kollapsede på grund af højt tryk.


Date:

by