Vil verden efter atomkrig være den samme som vist i Fallout-serien?

I april 2024 udgav streamingtjenesten Prime Video serien “Fallout” om folks liv efter en atomkrig. Dette er en fantasy actionfilm baseret på rollespil af samme navn fra udgiveren Bethesda Softworks. Ifølge plottet opstår der i 2077 en konflikt mellem lande på grund af mangel på nyttige ressourcer, hvilket fører til en atomkrig. Som et resultat af talrige atomangreb dør milliarder af mennesker, men nogle formår at flygte i Vaults. Serien foregår to hundrede år senere, i 2296, hvor folk har etableret liv inde i bunkere og bygget et nyt samfund. For at fortsætte slægten er de tvunget til at lede efter en mage i andre krisecentre, i stedet for penge bruger de kasketter, og banditter og mutanter opererer på den farlige overflade. Kunne verden efter en rigtig atomkrig ligne den i serien?

Vil verden efter en atomkrig være den samme som vist i serien

Fallout-serien blev meget værdsat af både kritikere og almindelige seere. Billedkilde: esquire.com

Indhold

  • 1 post-apokalypse i Fallout
  • 2 mutanter i serie “Fallout”
  • 3 teknologier i serien “Fallout”
  • 4 Hvorfor i “Fallout” er der låg i stedet for penge
  • 5 Hvor realistisk er serie “Fallout”
  • li>
  • 6 Hvordan vil verden være efter en atomkrig

Post-apokalypse i “Fallout”

I verden af ​​”Fallout” er jordens befolkning blevet stærkt reduceret, og de overlevende bor i underjordiske shelters, hvori deres tidligere liv er simuleret. For eksempel er hovedpersonen i serien ved navn Lucy født og opvokset i Vault 33. Inde i den er der genskabt et udtryk af den amerikanske stat Nebraska, men dette er blot en illusion skabt ved hjælp af enorme skærme.

Post-apokalypse i Fallout. Lucy, hovedpersonen i Fallout-serien. Stadig fra Fallout-serien (2024). Foto.

Lucy, hovedpersonen i Fallout-serien. Stadig fra serien Fallout (2024)

På grund af befolkningsnedgang er folk fra forskellige krisecentre nødt til at udveksle mænd og kvinder for at forhindre incest. De kan ikke komme op til overfladen, fordi der stadig er et højt strålingsniveau der. Derudover er der raiders, der opererer der – banditter, der er klar til at dræbe enhver for deres egen fordel.

Artikel om emnet:Hvilken slags stråling er der, og hvordan beskytter du dig selv mod den?

Mutanter i Fallout-serien

I den radioaktive verden af ​​Fallout er overfladen (ødemarken) også fuld af mutanter . For eksempel er en af ​​hovedpersonerne i serien en ghoul – en mand, der på grund af strålingseksponering mistede sit fedtvæv og skeletmuskler og mistede sit udseende. Før katastrofen var han en tidligere militærmand, der blev skuespiller, og efter atomeksplosionen var han en lejesoldat med en hård karakter.

Mutanter i Fallout-serien. Ghoul fra Fallout. Stadig fra serien. Foto.

Ghoul fra Fallout. Stadig fra serien

Serien viser også en mutant spiserør, som når enorme størrelser og har fingre i stedet for tænder. Dette er resultatet af grusomme eksperimenter med at krydse mennesker og dyr i et af krisecentrene. Eksperimenter på mennesker blev udført for at skabe en type person, der er immun over for stråling. Men i sidste ende skabte videnskabsmænd kun blodtørstige monstre.

Mutanter i serien

Mutant slugt fra “Fallout”. Stadig fra serien

Læs også:Hvilke mutationer er der, og hvordan de adskiller sig

Teknologier i serien “Fallout”

Folk i Fallout-verdenen lytter til musik fra 1950'erne. I betragtning af, at en atomeksplosion fandt sted i midten af ​​det 21. århundrede, kan dette virke kontraintuitivt. Men tilstedeværelsen af ​​sådan musik forklares af, at Fallout-universet er lavet i stil med retrofuturisme – et koncept, der afspejler, hvordan folk fra fortiden forestillede sig fremtiden. Du kan gå til vores Zen-kanal og se billederne i artiklen “Hvordan forestillede folk fra fortiden sig fremtidens huse?” Du vil bemærke, at stilen i spillene og Fallout-serien har meget til fælles med disse tegninger.

Fallout-universet er lavet i stil med retrofuturisme. Billedkilde: wallbox.ru

På trods af at folk i den post-apokalyptiske verden lytter til gammel musik, er nogle teknologier veludviklede. For eksempel har de en bærbar Pip-Boy-computer på deres håndled. I computerspil kan du bruge det til at finde ud af dit eget helbred, føre journaler, læse data fra medier, lytte til radio og meget mere. Serien viser, at ved at bruge den kan folk spore mål på et kort, samt måle niveauet af andres strålingseksponering – alt, hvad de skal gøre, er at pege computeren mod deres krop.

Pip-boy fra universet i et post-apokalyptisk spil. Billedkilde: hardwareluxx.ru

Der er mange forskellige stoffer i Fallout-verdenen. For eksempel kan folk blive behandlet med antibiotika, sprøjte sig selv med smertestillende medicin, stimulanser og mange andre stoffer. Plan D-tabletten med banansmag fortjener særlig opmærksomhed – det er en glaskrukke med cyanid til manuel dødshjælp.

Teknologi i Fallout-serien. Der er mange mærkelige teknologier i Fallout. Stadig fra serien. Foto.

Fallout har en masse mærkelig teknologi. Stadig fra serien

Vi kan tale om teknologi i spil og Fallout-serien i timevis. Det er kort sagt ren retrofuturisme, som ikke har noget med virkeligheden at gøre.

Det burde alle vide:Hvad vil der ske med planeten efter en atomkrig?

Hvorfor er der hætter i stedet for penge i Fallout

Seere, der ikke har spillet computeren Fallout, kan blive overrasket over brugen af ​​flaske caps i stedet for penge. Dette skyldes, at det amerikanske økonomiske system forsvandt efter den store krig. Handlende kom til den konklusion, at den bedste valuta var at bruge lofter, som er svære at genskabe under forhold med fuldstændig ødelæggelse.

I en post-nuklear krigsverden er den mest værdifulde valuta caps. Billedkilde: digitaltrends.com

Gå ikke glip af:De dyreste, billigste og stabile valutaer i verden

Hvor realistisk er Fallout-serien< /h2>< p>Hvis der sker en atomkatastrofe i verden, vil verden bestemt ikke se ud som i Fallout-spillene og tv-serierne. Det er vigtigt at forstå, at dette er et fiktivt univers i stil med retrofuturisme, som ikke har noget med virkeligheden at gøre.

I virkeligheden vil post-apokalypsen være meget mørkere. Billedkilde: goodfon.ru

Efter en atomkrig kan folk overleve, men de vil bestemt ikke lytte til retromusik – kunst vil afspejle virkeligheden og ikke referere til den fjerne fortid. Det kan faktisk være farligt på jordens overflade på grund af stråling, men det er usandsynligt, at folk vil se enorme mutanter. Ja, stråling kan forårsage mutationer, men ikke så stærke.

Materiale om endnu en fantastisk serie:Har du set serien “Tjernobyl” og kan du ikke falde til ro? Læs, hvad der skete efter ulykken

Hvordan vil verden være efter en atomkrig

På vores hjemmeside er der mange artikler om, hvordan verden vil se ud efter en atomkrig. Det meste af vores planets befolkning vil faktisk dø, men nogle kan overleve. Men efterfølgende skal de leve under meget barske forhold.

Atomeksplosioner vil ikke kun ødelægge byer, men også forårsage brande. Som følge heraf kan 150 millioner tons sod stige op i luften, hvilket får lufttemperaturerne til at falde betydeligt og udløse en atomvinter. Det kan holde omkring 10 år, fordi det tager lang tid for soden at forsvinde.

Et omtrentligt billede af nuklear vinter. Billedkilde: news.rambler.ru

Ifølge forskere ophører strålingsniveauet med at være dødeligt selv i nedslagszonen efter blot et par uger. Radioaktive stoffer vil dog trænge ind i vandområder og give problemer med drikkevand og mad. Efter en atomkrig vil folks kostvaner ændre sig meget. Selvfølgelig vil ingen spise mutant kød, som i Fallout.

Tjek vores Telegram-kanal lige nu. Vi afholder interessante quizzer der!

Ligesom folkene fra serien vil befolkningen i virkeligheden have en chance for at overleve. For at øge sandsynligheden for overlevelse skal du vide alt, hvad der er skrevet i vores artikel “Hvad skal man gøre under en atomeksplosion?”

Har du allerede besluttet at se serien “Fallout”? Hvad er dine indtryk? Skriv i vores Telegram-chat!


Date:

by