Kommer världen efter kärnvapenkrig att vara densamma som visas i Fallout-serien?

I april 2024 släppte streamingtjänsten Prime Video serien “Fallout” om människors liv efter ett kärnvapenkrig. Det här är en fantasy-actionfilm baserad på rollspelen med samma namn från utgivaren Bethesda Softworks. Enligt handlingen, 2077, uppstår en konflikt mellan länder på grund av brist på användbara resurser, vilket leder till ett kärnvapenkrig. Som ett resultat av många kärnvapenanfall dör miljarder människor, men några lyckas fly i valven. Serien utspelar sig tvåhundra år senare, 2296, när människor har etablerat liv i bunkrar och byggt ett nytt samhälle. För att fortsätta släktlinjen tvingas de leta efter en kompis i andra skyddsrum, istället för pengar använder de kepsar, och banditer och mutanter opererar på den farliga ytan. Kan världen efter ett riktigt kärnvapenkrig se ut som den i serien?

Kommer världen efter ett kärnvapenkrig att vara densamma som visas i serien

Fallout-serien var mycket uppskattad av både kritiker och vanliga tittare. Bildkälla: esquire.com

Innehåll

  • 1 postapokalyps i Fallout
  • 2 mutanter i serien “Fallout”
  • 3 tekniker i serien “Fallout”
  • 4 Varför i “Fallout” finns det lock istället för pengar
  • 5 Hur realistisk är serien “Fallout”
  • li>
  • 6 Hur kommer världen att se ut efter ett kärnvapenkrig

Post-apokalyps i “Fallout”

I världen av “Fallout” har jordens befolkning minskat kraftigt, och de överlevande bor i underjordiska skyddsrum, i vilka deras tidigare liv simuleras. Till exempel är huvudkaraktären i serien som heter Lucy född och uppvuxen i Vault 33. Inuti den återskapas en sken av den amerikanska delstaten Nebraska, men detta är bara en illusion skapad med hjälp av enorma skärmar.

Post-apokalyps i Fallout. Lucy, huvudkaraktären i Fallout-serien. Stillbild från Fallout-serien (2024). Foto.

Lucy, huvudpersonen i Fallout-serien. Fortfarande från serien Fallout (2024)

På grund av befolkningsminskning måste människor från olika härbärgen byta män och kvinnor för att förhindra incest. De kan inte ta sig upp till ytan eftersom det fortfarande finns en hög nivå av strålning där. Dessutom finns det anfallare som verkar där – banditer som är redo att döda vem som helst för sin egen fördel.

Artikel om ämnet:Vilken typ av strålning finns det och hur man skyddar sig mot den?

Mutanter i Fallout-serien

I Fallouts radioaktiva värld är ytan (ödemarken) också full av mutanter . Till exempel är en av seriens huvudkaraktärer en ghoul – en man som på grund av strålningsexponering förlorade sin fettvävnad och skelettmuskler och förlorade sitt utseende. Före katastrofen var han en före detta militär som blev skådespelare, och efter kärnvapenexplosionen var han en legosoldat med en tuff karaktär.

Mutanter i Fallout-serien. Ghoul från Fallout. Fortfarande från serien. Foto.

Ghoul från Fallout. Still från serien

Serien visar också ett mutant matstrupe, som når enorma storlekar och har fingrar istället för tänder. Detta är resultatet av grymma experiment på att korsa människor och djur i ett av skyddsrummen. Experiment på människor utfördes för att skapa en typ av person som är immun mot strålning. Men i slutändan skapade forskare bara blodtörstiga monster.

Mutanter i serien

Mutant svald från “Fallout”. Fortfarande från serien

Läs också:Vilka mutationer finns det och hur de skiljer sig

Teknik i serien “Fallout”

Människor i Fallout-världen lyssnar på musik från 1950-talet. Med tanke på att en kärnvapenexplosion inträffade i mitten av 2000-talet kan detta verka kontraintuitivt. Men närvaron av sådan musik förklaras av det faktum att Fallout-universumet är gjort i stil med retrofuturism – ett koncept som speglar hur människor från det förflutna föreställde sig framtiden. Du kan gå till vår Zen-kanal och titta på bilderna i artikeln “Hur föreställde sig människor från det förflutna framtidens hus?” Du kommer att märka att stilen på spelen och Fallout-serien har mycket gemensamt med dessa teckningar.

Fallout-universumet är gjort i stil med retrofuturism. Bildkälla: wallbox.ru

Trots att människor i den postapokalyptiska världen lyssnar på gammal musik är vissa tekniker välutvecklade. Till exempel har de en bärbar Pip-Boy-dator på handleden. I dataspel kan du använda den för att ta reda på din egen hälsa, föra register, läsa data från media, lyssna på radio och mycket mer. Serien visar att med hjälp av den kan människor spåra mål på en karta, samt mäta nivån på andras strålningsexponering – allt de behöver göra är att rikta datorn mot sin kropp.

Pip-boy från ett postapokalyptiskt spels universum. Bildkälla: hardwareluxx.ru

Det finns många olika droger i Fallout-världen. Människor kan till exempel behandlas med antibiotika, injicera sig själva med smärtstillande medel, stimulantia och många andra substanser. Plan D-tabletten med banansmak förtjänar särskild uppmärksamhet – det är en glasburk med cyanid för manuell dödshjälp.

Teknik i Fallout-serien. Det finns många konstiga tekniker i Fallout. Fortfarande från serien. Foto.

Fallout har mycket konstig teknik. Fortfarande från serien

Vi kan prata om teknik i spel och Fallout-serien i timmar. Kort sagt, detta är ren retrofuturism, som inte har något med verkligheten att göra.

Det här borde alla veta:Vad kommer att hända med planeten efter ett kärnvapenkrig?

Varför finns det lock istället för pengar i Fallout

Tittare som inte har spelat datorn Fallout kan bli förvånade över användningen av flaska tak istället för pengar. Detta beror på att det amerikanska ekonomiska systemet försvann efter det stora kriget. Handlare kom till slutsatsen att den bästa valutan var att använda tak, som är svåra att återskapa under förhållanden av total förödelse.

I en värld efter kärnvapenkrig är den mest värdefulla valutan lock. Bildkälla: digitaltrends.com

Missa inte:De dyraste, billigaste och stabilaste valutorna i världen

Hur realistisk är Fallout-serien< /h2>< p>Om en kärnkraftskatastrof inträffar i världen kommer världen definitivt inte att se ut som i Fallout-spelen och TV-serierna. Det är viktigt att förstå att detta är ett fiktivt universum i stil med retrofuturism, som inte har något med verkligheten att göra.

I verkligheten kommer postapokalypsen att vara mycket mörkare. Bildkälla: goodfon.ru

Efter ett kärnvapenkrig kan människor överleva, men de kommer definitivt inte att lyssna på retromusik – konst kommer att spegla verkligheten, och inte hänvisa till det avlägsna förflutna. Det kan verkligen vara farligt på jordens yta på grund av strålning, men det är osannolikt att människor kommer att se stora mutanter. Ja, strålning kan orsaka mutationer, men inte så starka.

Material om en annan fantastisk serie:Har du sett serien “Tjernobyl” och kan inte lugna dig? Läs vad som hände efter olyckan

Hur kommer världen att se ut efter ett kärnvapenkrig

På vår hemsida finns många artiklar om hur världen kommer att se ut efter ett kärnvapenkrig. De flesta av vår planets befolkning kommer verkligen att dö, men en del kan överleva. Men sedan kommer de att behöva leva under mycket svåra förhållanden.

Nukleära explosioner kommer inte bara att förstöra städer, utan också orsaka bränder. Som ett resultat kan 150 miljoner ton sot stiga upp i luften, vilket gör att lufttemperaturen sjunker avsevärt och utlöser en kärnkraftsvinter. Det kan hålla i cirka 10 år eftersom det tar lång tid för sotet att skingras.

En ungefärlig bild av kärnkraftsvintern. Bildkälla: news.rambler.ru

Enligt forskare, även i nedslagszonen, upphör strålningsnivån att vara dödlig efter bara några veckor. Radioaktiva ämnen kommer dock in i vattendrag och orsakar problem med dricksvatten och mat. Efter ett kärnvapenkrig kommer människors kostvanor att förändras kraftigt. Naturligtvis kommer ingen att äta mutant kött, som i Fallout.

Kolla in vår Telegram-kanal just nu. Där arrangerar vi intressanta frågesporter!

Precis som människorna i serien kommer befolkningen i verkligheten att ha en chans att överleva. För att öka sannolikheten för överlevnad behöver du veta allt som står i vår artikel “Vad ska man göra under en kärnvapenexplosion?”

Har du redan bestämt dig för att se serien “Fallout”? Vilka är dina intryck? Skriv i vår Telegram-chatt!


Date:

by