25 % af mennesker smager bedre end andre. Er du blandt dem?

Enhver sund person har fem sanser: syn, hørelse, lugte, berøring og smag. Uanset hvor meget vi gerne vil have det, kan vi ikke træne vores øjne til at se som en kikkert eller et teleskop. Vi kan heller ikke styrke vores hørelse på egen hånd i en sådan grad, at vi kan høre vores naboers samtaler gennem tykke mure. Det samme gælder vores lugtesans og følesans. Der er dog mennesker i verden, som smager flere gange bedre end de fleste af verdens befolkning. Sådanne mennesker kaldes “supersmagere”, og evnen til at smage en bred vifte af smag kan både ødelægge deres liv og bringe en masse glæde. Mange mennesker har ikke engang hørt om den menneskelige krops evne, så vi foreslår, at vi dykker lidt dybere ned i dette emne. I slutningen af ​​artiklen vil du lære, hvordan du tjekker, om du er et af disse supermennesker!

25% af mennesker smager bedre end andre. Er du blandt dem? Cirka 25% af verdens befolkning er supersmagere. Foto.

Omkring 25 % af verdens befolkning er supersmagere

Hvem er supersmagere/

Udtrykket “supersmager” dukkede op for relativt nylig, i 1990. Dens forfatter anses for at være psykolog Linda Bartoshuk, som sammen med sine kolleger udførte eksperimenter for at studere de menneskelige smagsorganer. Under forsøgene fandt de ud af, at nogle mennesker praktisk talt ikke mærker smagen af ​​stoffet 6-n-propylthiouracil, mens andre tværtimod betragter det som ulidelig bittert.

Yderligere undersøgelse viste, at hos mennesker, der er følsomme til dette stof, på overfladen Tungen har mange flere fungiforme papiller end andre mænd og kvinder. Dette er navnet på bittesmå formationer, der indeholder smagsløg, der overfører information til hjernen om smagen af ​​visse produkter.

Interessant kendsgerning:ud over de svampeformede er der på overfladen af ​​tungen filiforme, kegleformede, rillede og bladformede papiller.

Hvem er supersmagere/. Supersmagere er i stand til at fornemme en bred vifte af smag. Foto.

Supersmagere kan smage en bred vifte af smage

Heraf følger, at supersmagere er mennesker, der har flere svampepapiller på tungen end andre. Forskere mener, at kun 25% af verdens befolkning har denne funktion. De resterende 75 % er simpelthen “smagere” eller “ikke-smagere”. Sidstnævnte har så dårlig en smagssans, at stoffet 6-n-propylthiouracil virker som en dummy for dem.

Oftest er kvinder supersmagere hos mænd, høj følsomhed over for smag er mindre almindelig. Måske har kvinder en bedre smagssans på grund af hormoner. Det er videnskabeligt bevist, at deres følsomhed falder i overgangsalderen – i denne periode falder niveauet af kvindelige hormoner.

Læs også:Skal du bruge en tungeskraber – her er hvad forskerne siger

Sensitiv tunge hos mennesker

I nogle tilfælde oplever mænd og kvinder med en følsom tunge stort ubehag. For eksempel kan virksomheden kalde dem for kræsne, fordi mange produkter virker bitre for dem. Supersmagere mærker ofte ikke forskel på forskellige typer alkohol. De kan heller ikke spise krydret mad, fordi det store antal smagsløg betyder, at de oplever den brændende fornemmelse mere.

Nogle supersmagere elsker salt mad. Dette skyldes, at natriumchlorid hjælper med at reducere bitterheden af ​​nogle retter.

En persons tunge er følsom. For at overvinde bitterhed bruger supersmagere salt. Foto.

Supersmagere bruger salt til at skære igennem bitterhed

Men der er også fordele ved at have et stort antal svampepapiller på tungen. Supersmagere får ufattelig glæde af deres yndlingsretter. Forestil dig, at du spiser en saftig burger, og den er hundrede gange mere velsmagende end normalt – 25 % af vores planets befolkning oplever denne fornøjelse hver dag.

Blinde kan “se” verden ved hjælp af deres tunge.

Blinde kan “se” verden ved hjælp af deres tunge.

Blinde kan “se” verden ved at bruge deres tunge stærk> Hvordan er det muligt?

Tungefølsomhedstest

Hvis du er meget følsom over for bitter smag og en mere kræsen spiser end alle andre, kan du have mange smagsløg. Men der er én måde at vide med sikkerhed, om du er en supersmager. For at gøre dette skal du bruge blå madfarve og et stykke papir med hul.

Tungefølsomhedstesten består af fem trin:

  • Anvend blå madfarve på din tungefarve.
  • Se på tungen foran spejlet med et forstørrelsesglas. Du vil se små cirkler med en diameter på 1 millimeter, der virker lettere end resten af ​​tungens overflade – det er de svampeformede papiller.
  • Tag et lille stykke papir og lav et hul på det vha. et hul, skal diameteren af ​​cirklen være omkring 6 millimeter.
  • Placer denne cirkel på spidsen af ​​din tunge i midten eller på siden.
  • Tæl hvor mange svampepapiller der er i cirklen.

Tungefølsomhedstest. Du kan bestå supersmagstesten med blå madfarve. Foto.

Du kan bestå supersmagstesten med blå madfarve

Hvis der kun er 15 lyse cirkler i en cirkel , så er der meget få smagsløg på tungen, og du er en ikke-smager. Hvis deres antal er op til 35 stykker, er du en smager. Hvis der er mere end 35 fungiform papiller, tillykke, du er blandt de 25% af supersmagere. Det er værd at understrege, at du muligvis har brug for et forstørrelsesglas for at se de små prikker.

Abonner på vores Zen-kanal, så du ikke går glip af de seneste nyheder. Det er gratis!

Kan du lide materialet? Vil du vide endnu mere interessante ting? Læs en anden artikel om et lignende emne, “Hvor er smagsløg ellers placeret, udover tungen, og hvorfor er de nødvendige?”


Date:

by