Hvorfor ledsager delfiner skibe, mens de sejler?

Delfiner er en af ​​de mest intelligente repræsentanter for dyreverdenen. Ligesom mennesker tilhører de klassen af ​​pattedyr, og vi har endda ligheder i vores genetiske kode. Delfiner har allerede demonstreret deres intelligens til videnskabsmænd mange gange – for eksempel ved de helt sikkert, hvordan man bruger værktøjer som kviste til jagt og leg. Havpattedyr er også i stand til at lære deres slægtninge nye færdigheder, kommunikere ved hjælp af lyde og bevægelser, dele mad med nødlidende og meget mere. Siden oldtiden har folk bemærket, at når de sejler på skibe, samles grupper af delfiner nogle gange ved stævnen af ​​et skib i bevægelse. Forskere kan stadig ikke nå til enighed om, hvorfor havdyr opfører sig på denne måde, men der er flere interessante antagelser. Vi taler om dem nu.

Hvorfor ledsager delfiner skibe, mens de sejler? Delfiner ledsager ofte skibe, mens de sejler, og videnskabsmænd kan ikke forstå, hvorfor de præcis gør dette. Foto.

Delfiner ledsager ofte skibe, mens de sejler, og videnskabsmænd kan ikke forstå, hvorfor de præcist gør dette

Hvordan delfiner opfører sig

Forskere mener, at delfiner begyndte at svømme ved stævnen af ​​skibe lige fra det øjeblik, de dukkede op. For eksempel er dette nævnt i nogle gamle græske dokumenter. I de dage blev bådene drevet af rigtige roere, men selv ved hjælp af årer kunne de accelerere skibe til en hastighed på 17,5 kilometer i timen. Delfiner samler sig kun ved stævnen af ​​hurtige skibe, fordi de tiltrækkes af de bølger, de skaber.

Hvordan delfiner opfører sig. Det faktum, at delfiner ofte ledsager skibe, har været kendt siden oldtiden. Foto.

Det faktum, at delfiner ofte ledsager skibe, har været kendt siden oldtiden

Delfinfamilien omfatter omkring 40 arter af havpattedyr. De mest almindelige arter, der svømmer foran skibe, er flaskenæsedelfiner (Tursiops truncatus), også kendt som flaskenæsedelfiner.

Flaskedelfin. Billedkilde: ohotniki.ru

I en undersøgelse observerede forskere deres adfærd i flere år. Mellem 2003 og 2006 stødte de på 200 grupper af delfiner, og 44 af dem svømmede foran skibene. Mange grupper af havpattedyr gjorde ikke dette, så forskerne konkluderede, at de kun var interesserede i visse typer fartøjer, motorkraft og andre egenskaber. Derudover kan delfinernes aktivitet påvirkes af deres placering.

Læs også:5 af de smarteste dyr på Jorden

Hvorfor svømmer delfiner med skibe

Så hvorfor elsker delfiner at ledsage skibe? Forskere har flere antagelser om denne sag.

Den første version siger, at delfiner kan svømme med menneskelige både for at spare tid og kræfter. Måske bliver bølgerne, der breder sig ved skibsstævnerne, noget som medvind for havpattedyr. Bølger kan hjælpe delfiner med at rejse lange afstande hurtigere uden at bruge meget energi.

Hvorfor svømmer delfiner med skibe. Måske hjælper skibe delfiner med at tilbagelægge lange afstande hurtigere. Foto.

Måske hjælper skibe delfiner med at tilbagelægge lange afstande hurtigere

Ifølge den anden version , delfiner svømmer i nærheden af ​​skibe, fordi de nemt kan spise der. Havpattedyr spiser hovedsageligt fisk, så de kan nemt finde føde i nærheden af ​​fiskefartøjer.

Nogle videnskabsmænd er også tilbøjelige til at tro, at delfiner simpelthen leger, når de svømmer foran skibe. Ud over at lege på bølgerne kan smarte pattedyr lege fangst, hoppe i luften, skabe bobler og endda gemme sig. Ved hjælp af spil har delfiner det bare sjovt og sjovt. Evnen til at have det sjovt er en anden faktor, der får delfiner til at ligne mennesker. De har endda sex ikke kun for at formere sig, men også for fornøjelsens skyld.

Vigtig videnskabelig opdagelse:Dyr uden hoved og hjerne overraskede videnskabsmænd med deres udviklede sind

Hvor smarte er delfiner

Uanset årsagen til, at delfiner svømmer foran skibe, er dette yderligere bevis på dem udviklede intelligens. Folk har vidst om dette i lang tid, så de har endda forsøgt at bruge dem i den militære sfære til at opdage undervandsminer og ødelægge fjendens både.

Hvor smarte er delfiner. Delfiner er et af de smarteste dyr på Jorden, og det har de bevist mange gange. Foto.

Delfiner er et af de klogeste dyr på Jorden, og det er blevet bevist mange gange

Det var ikke bare det amerikanske militær, der trænede delfiner, men også USSR's og Ruslands hær. Hvis dette faktum interesserer dig, så sørg for at læse vores artikel “Hvordan marine dyr bruges til militære formål.”

Er du allerede i vores Telegram-chat? Abonner for at komme i kontakt med andre læsere og deltage i sjove quizzer!

Der er også tilfælde, hvor delfiner reddede druknende mennesker fra døden – de hjalp dem med at komme til kysten eller et andet sikkert sted. Der er også en artikel på vores hjemmeside, der fortæller, at havpattedyr nogle gange har reddet folk fra hajangreb. For eksempel var en af ​​disse heldige Martin Richard, som stødte på en haj, mens han svømmede i vandet i Det Røde Hav. Han mistede tre liter blod fra fem kraftige bid af rovdyret, men slutningen af ​​historien var lykkelig takket være en gruppe delfiner.


Date:

by