USA står over for det største cikadeudbrud i 200 år.

I 2024 forventes USA at opleve sit første store udbrud af cikade-insekter i 200 år. Beboere i de østlige stater denne sommer kan se milliarder, hvis ikke billioner, af flyvende væsner, der producerer lyde, der i volumen kan sammenlignes med støjen fra en helikoptermotor. Der vil være et særligt stort antal flyvende insekter i Georgien, der forventes at dukke en million individer op for hver fire tusinde kvadratmeter. Invasionen er endnu ikke begyndt, men videnskabsmænd kalder allerede denne begivenhed “Cicadogeddon”, som lyder som titlen på en gyserfilm. Dette vil være en ekstremt usædvanlig og sjælden begivenhed, så det er værd at fortælle om det mere detaljeret. Det vigtigste, jeg gerne vil vide, er, hvor farlige cikader er for mennesker og afgrøder. Hvis de kan være lige så farlige som græshopper, hvorfor griber myndighederne så ikke ind?

Under et cikadeudbrud kan tusindvis af insekter ses på én gang. Fotokilde: reuters.com

Indhold

  • 1 Cicada-invasion i USA
  • 2 Hvad de ligne og cikader synger
  • 3 Cikaders livscyklus
  • 4 Hvorfor er der mange cikader i USA
  • 5 Fare for cikader for mennesker og planter

Invasion af cikader i USA

Mange verdensaviser, inklusive Fox News, taler om den forestående invasion af cikader i USA. De flyvende insekter dukker ikke op ud af ingenting – de vil komme op af jorden i 17 amerikanske stater. Der har ikke været så stor en invasion i USA siden 1803, under den tredje amerikanske præsidents regeringstid, Thomas Jefferson. Det vil sige, at der er gået 221 år siden sidste arrangement.

Cicada-invasion i USA. Amerikanere med frygt for insekter vil få det svært i 2024. Fotokilde: accuweather.com. Foto.

Hvad cikader ser ud og synger

Cikader (Cicadidae) er flyvende insekter, der bliver cirka 5,5 cm lange. De har et kort hoved, store øjne, børstehårlignende antenner og en fremtrædende snabel. De forreste vinger på cikader er længere end bagvingerne.

Udseende af en cikade. Fotokilde: blog.adafruit.com

Hancikader har unikke klangorganer på deres underliv, bag bagbenene. De svinger, hvilket får cikaderne til at producere en lyd, der kun er karakteristisk for dem – kvidren. Insekter “synger” hovedsageligt i den varmeste del af dagen, sandsynligvis for at tiltrække hunner. Nogle arter af cikader giver en lyd, der ligner fløjten fra et damplokomotiv.

Den største cikade-invasion i 200 år nærmer sig USA. Hvad cikader ser ud og synger. Foto.

Cikader kvidrer på video

Hunnerne har ikke klangorganer, fordi de tilsyneladende ikke har brug for dem i livet. Derfor, hvis en cikade giver lyd, så er det en han.

Læs også: Hvorfor er videnskabsmænd sikre på, at det er godt at spise insekter?

Livet cyklus af cikader< /h2>

Cikader lægger deres æg under barken af ​​træer. Efter udklækningen lever larverne først af plantedele og går derefter ned under jorden, hvor de spiser rødder. Cikader kan forblive i larvetilstanden i lang tid, op til 17 år. Først efter et vist tidsrum begynder de at udvikle vinger og komme ud.

En voksen cikade dukker op fra jorden. Fotokilde: thebullamarillo.com

Hvorfor er der mange cikader i USA

I 2024 vil der være et særligt stort antal cikader i USA, fordi to generationer af insekter vil dukke op af jorden på én gang. Individer fra “Generation XIX” forblev i form af larver i 13 år, og cikader fra “Generation XIII” – 17 år. To hundrede år i træk blev der kun født én yngel, men i år bliver to generationer til voksne på samme tid, hvilket er en meget sjælden begivenhed. Næste gang cyklusserne for to generationer af cikader falder sammen, vil først finde sted i 2244. Så det er slet ikke overraskende, at folk udbasunerer fra alle vinkler om den kommende “Cicadogeddon.”

Der er mere end 3 tusind arter af cikader i verden, der adskiller sig i udseende. Fotokilde: nacekomie.ru

Du kan være interesseret i:De sjældneste insekter i verden – der er omkring 30 af dem tilbage i naturen

Faren ved cikader for mennesker og planter

Hvis cikader var farlige, ville de amerikanske myndigheder tage skridt til at reducere skaderne. Men tidligere angreb har vist, at disse insekter ikke udgør nogen trussel mod mennesker, dyr eller landbrugsstrukturer. Det meste, de kan gøre, er at forstyrre deres høje kvidren. De lægger også æg i unge træer, hvilket gør forskerne lidt nervøse.

I nogle lande spises cikader som mad. Billedkilde: businessinsider.com

Ellers er cikader endda gavnlige. De er primært føde for mange arter af fugle og pattedyr. De yder også et stort bidrag til at mætte jorden med næringsstoffer, så landbruget kan endda drage fordel af deres invasion.

Sørg for at abonnere på vores Zen- og Telegram-kanaler. Glem heller ikke, at vi har en Telegram-chat!

Desværre er der masser af andre insekter i verden, der kan føre til sult. Først og fremmest taler vi om repræsentanter for græshoppearter, der kan vokse op til 10 centimeter i længden og samles i grupper på hundreder af millioner af individer. Når du flyver langvejs fra, ligner sværme af græshopper mørke skyer, der dækker et område på 1.000 kvadratkilometer. De lyde, de laver, kan forveksles med støjen fra et forestående tordenvejr. Du kan læse mere om disse og andre skabninger, der kan forårsage stor skade for landbruget i vores artikel “5 insekter, der skader landbruget og kan føre til hungersnød.”


Date:

by