Forskere anbefaler at kramme oftere – her er grunden til, at det er godt for dig

Forskere har længe haft mistanke om, at kram er godt for helbredet, og der var endda nogle videnskabelige beviser for dette, opnået som et resultat af forskning. Det forblev dog uklart, præcis hvilke positive effekter berøring har, og hvilke typer berøring eller kram, der har positive effekter på kroppen. Til en vis grad lykkedes det tyske videnskabsmænd, der udførte en storstilet undersøgelse, at afklare situationen. I alt deltog næsten 13 tusinde mennesker i forskellige aldre, kvinder og mænd, i det. Som et resultat opdagede holdet ikke kun, at fysisk berøring forbedrer mental og endda fysisk sundhed, men modtog også svar på mange spørgsmål, der var forblevet et mysterium.

Forskere anbefaler at kramme oftere - her er grunden til, at det er godt for dig. Kram har vist sig at være gavnligt for fysisk og mental sundhed. Foto.

Kram har vist sig at være gavnligt for fysisk og mental sundhed

Hvilken berøring er gavnlig

Et team af forskere fra Ruhr University i Bochum, sammen med det nederlandske institut for neurovidenskab, kombineret og analyserede resultaterne af alle tidligere undersøgelser vedrørende kram i Som følge heraf fik jeg et mere omfattende billede. Især den positive effekt af berøring blev bemærket hos både børn, herunder nyfødte, og voksne.

Typen af ​​berøring ser ikke ud til at have stor betydning, det kunne være et kram eller en massage. Det var dog mest effektivt at røre ved hovedet og ansigtet, med den største fordel ved korte, hyppige berøringer.

Det viste sig, at det betyder noget, hvem der præcis rører. For eksempel viser forskning, at berøring er gavnligt for nyfødte, men effekten er markant større, når barnet røres af forældre. Sandt nok er det i voksenalderen ikke så vigtigt, hvor velkendt den person, der rører ved, er. Men alligevel er det vigtigt, at det er personen, der rører ved.

Hvilke berøringer er nyttige. Det er mere nyttigt for børn, når deres forældre krammer dem. Foto.

Børn har det bedre, når deres forældre krammer dem

Berøring fra en livløs genstand, såsom en robot eller bare en genstand, såsom et tæppe eller pude, hjælper med hensyn til fysisk sundhed, men gør ikke en forskel i mental sundhed. Men berøring af dyr er som regel gavnlig ikke kun for fysisk, men også mental sundhed. Derfor, selvom en kat tramper på dig, mens du ligger på sengen, vil dette også være nyttigt.

Hvad er fordelene ved at røre ved

Ifølge undersøgelsen var berøring effektiv til at regulere cortisolniveauet i blodet. Husk på, at dette er et stresshormon produceret af binyrerne, som er involveret i “fight or flight”-reaktionen. Dette hormon påvirker blodtryksniveauet, metabolismen af ​​proteiner, fedtstoffer og kulhydrater. Vi har tidligere talt om, hvordan kortisolniveauet hos mennesker er højest om morgenen, så det frarådes at drikke kaffe om morgenen.

Kram mindsker også smerter, reducerer depression og angst, fremmer vægtøgning hos nyfødte og etc. At blive berørt af robotter havde omtrent samme effekt på menneskers sundhed, men kun fysisk. Sådanne berøringer har ingen effekt på den mentale tilstand. Det rapporterer forskere i tidsskriftet Nature Human Behavior.

Hvad er fordelene ved at røre. For voksne er det lige meget, hvilken person der rører ved, det vigtigste er, at det er efter gensidigt samtykke. Foto.

For voksne er det lige meget, hvilken person der rører ved, så længe det er samtykke

< p>Men berøringen af ​​sundhedspersonale, selv om de var fremmede for patienterne, var lige så gavnlig for mental sundhed som berøringen af ​​deres kære. Men for at kram og anden berøring skal være gavnlig, skal de være konsensus. Undersøgelsen bemærker dog, at effektiviteten af ​​berøring varierer fra person til person. Det vil sige, for nogle mennesker er berøring mere nyttigt, og for andre mindre. Men under alle omstændigheder, hvis du ønsker at kramme en elsket eller venner, skal du ikke beherske dig selv – fysisk kontakt med andre mennesker kan forbedre mange aspekter af dit helbred.

Ifølge videnskabsmænd er resultaterne ikke overraskende, da berøring er den første af vores sanser, der udvikler sig. Holdet forventer også, at forskning i denne retning kan give os mulighed for at bestemme de mest effektive typer berøring, så de kan bruges til terapeutiske formål.

Sørg for at abonnere på vores Zen- og Telegram-kanaler, så du ikke Gå ikke glip af de mest interessante og utrolige videnskabelige opdagelser!

Lad os endelig minde dig om, at tidligere videnskabsmænd også opdagede fordelene ved at sove sammen i sengen med en partner. Folk, der sover sammen, har bedre søvnkvalitet uden at ændre deres søvntid. Konkret rapporterede undersøgelsen, at samsøvn især forbedrede REM-søvn, som er forbundet med at drømme. Samsovning har vist sig at være særligt gavnligt, hvis parrene har et godt forhold. Alt dette tyder på, at vi evolutionært har tilpasset os til at leve side om side med andre mennesker — som barn med sine forældre, og som voksen med sin partner. Det kan være grunden til, at enlige lever flere år mindre.


Date:

by