Vaping har vist sig at være dødbringende – forlad din vaping-vane med det samme

Den første elektroniske cigaret blev opfundet af den kinesiske farmaceut Hon Lik som et mindre skadeligt alternativ til almindelige cigaretter. Logikken i denne opfindelse kan forstås – i stedet for kræftfremkaldende røg, rig på forskellige harpikser, inhalerer en person damp med nikotin. Faktisk er rygning af e-cigaretter indånding. For nylig er der dog begyndt at dukke flere og flere beviser op for, at vaping ikke er så harmløst, som man oprindeligt troede. En nylig undersøgelse viste, at de er årsagen til en dødelig sygdom.

Vapning har vist sig at være dødeligt - stop med det samme med vaping-vanen. Elektroniske cigaretter forårsager en dødelig sygdom. Foto.

Elektroniske cigaretter forårsager en dødelig sygdom

Hvorfor dampning er farligt for helbredet< /h2>

Forskere er længe begyndt at mistænke, at dampe faktisk ikke er så sikre, som man oprindeligt troede. Dette blev især tydeligt i sommeren 2019, da et udbrud af en mystisk sygdom ramte Amerika. Ifølge officielle data var næsten 3.000 mennesker indlagt på det tidspunkt, hvoraf 68 døde. Den nøjagtige årsag til denne sygdom er ukendt, men den er højst sandsynligt forårsaget af et kemikalie fundet i dampe. Det påvirker lungevævet, hvilket får en person til at hoste og blive kvalt.

Siden da er videnskabsmænd begyndt at være mere opmærksomme på skaden fra den nymodens vane. Efterfølgende var det muligt at finde dokumentation for, at e-cigaretter øger risikoen for luftvejssygdomme, samt hjerteanfald og slagtilfælde. Derudover har vapes vist sig at være lige så skadelige som cigaretter i nogle aspekter. For eksempel, at ryge cigaretter og dampe påvirker synet negativt. En ny undersøgelse har dog afsløret endnu mere skræmmende fakta – e-cigaretter forårsager hjertesvigt.

Hvorfor vaping er farligt for helbredet. En undersøgelse har vist, at vaping forårsager hjertesvigt selv hos raske mennesker. Foto.

Undersøgelse viser, at dampning forårsager hjertesvigt selv hos raske mennesker

Vapning forårsager hjerte-kar-svigt

h2>

Hvis et slagtilfælde og hjerteanfald forårsager et øjeblikkeligt anfald, som ofte ender med døden, udvikler hjerte-kar-svigt sig langsomt. Det vil sige, at hjertemusklen langsomt svækkes, så meget, at det bliver svært for hjertet at pumpe blod ud i hele kroppen. Dette er en livstruende tilstand, som også ofte fører til døden.

I deres undersøgelse analyserede forskere de medicinske optegnelser fra mere end 175 tusind amerikanske voksne, der deltog i et af forskningsprogrammerne fra US National Institutes of Health. Af disse rapporterede næsten 30 tusinde mennesker, at de nogensinde havde dampet. Blandt disse mennesker oplevede mere end 3.000 hjertesvigt inden for fire år.

Sammenlignet med folk, der aldrig havde vappet, havde e-cigaretbrugere en 19 procent øget risiko for at udvikle hjertesvigt. Desuden udvikler sådanne mennesker en særlig type sygdom, hvor hjertemusklen bliver spændt og ikke fyldes ordentligt med blod. Forskere rapporterer dette i Journal of the American College of Cardiology.

Vapning forårsager hjerte-kar-svigt. Elektroniske cigaretter ødelægger det kardiovaskulære system. Foto.

Elektroniske cigaretter ødelægger det kardiovaskulære system

De, der røg både almindelige cigaretter og vapes havde en endnu højere risiko for hjertesvigt. For sådanne mennesker stiger dette tal til 59 procent. Af deltagerne var cirka 60 procent kvinder, med en gennemsnitsalder på 52.

For at få præcise resultater udelukkede forskerne mennesker med en disposition for hjertesvigt, såvel som dem, der havde det i starten. Risikofaktorer for hjertesvigt omfatter diabetes, forhøjet blodtryk, højt kolesteroltal osv.

Vapning forårsager hjertesvigt. Rygning af dampe med cigaretter øger risikoen for hjertesvigt med mere end 80%. Foto.

At ryge vapes sammen med cigaretter øger risikoen for hjertesvigt med mere end 80 %

, spurgte forskerne ikke, hvor ofte deltagerne dampede, eller hvilke ingredienser der var til stede i dem. Det vides især ikke, om alle e-cigaretter er farlige for hjertet eller kun dem, der indeholder nikotin. Lad os huske, at ifølge nogle undersøgelser viste dampe uden nikotin sig at være lige så sundhedsskadelige som nikotin. Det er klart, at der er behov for mere forskning for at vise, hvilket stof der fører til hjertesygdomme.

Glem ikke at abonnere på vores Zen- og Telegram-kanaler, så du ikke går glip af de mest interessante og utrolige videnskabelige opdagelser!

Men under alle omstændigheder, hvis du ryger vapes, er det bedre at opgive dem, og jo før jo bedre. Derudover er deres effektivitet som et middel til at hjælpe med at holde op med at ryge ikke bevist. Desuden er de selv meget vanedannende.


Date:

by