Kan en hund spise sin ejer, hvis han dør – disse fakta vil overraske dig

Forbrydelseskrøniker beskriver ofte tilfælde, hvor hunde beskadiger deres ejeres lig. Det kan antages, at dette kun sker for ensomme mennesker, der pludselig dør i deres hjem. Dyr, der er låst inde i samme lejlighed eller hus med deres afdøde ejer, er simpelthen tvunget til at gøre dette for ikke at dø af sult. Men det er det faktisk ikke. Selvfølgelig sporer ingen officielt, hvor ofte kæledyr dræber deres afdøde ejere. Men ifølge nogle eksperter er sådanne tilfælde ikke ualmindelige, og de opstår, selv når hundene ikke har brug for mad og slet ikke er sultne.

Kan en hund spise sin ejer, hvis han dør? Disse fakta vil overraske dig. Hunde begynder ofte at spise deres døde ejere. Foto.

Hunde begynder ofte at spise deres døde ejere

Hunde spiser deres ejere, selv når de er ikke sulten< /h2>

I 1997 blev en usædvanlig sag beskrevet af en retsmedicinsk ekspert i tidsskriftet Forensic Science International. En ung mand på 31 begik selvmord i et haveskur ved at skyde sig selv i munden med en pistol. Naboer og mandens mor hørte skuddet og fandt ham død blot 45 minutter senere med et selvmordsbrev.

Da politiet ankom til stedet, fandt de bidemærker i hans ansigt og hals – kødet havde bogstaveligt talt blevet revet fra kroppen. Mysteriet om skaden på liget blev opklaret, da schæferhunden til manden, der skød sig selv, kastede op menneskeligt væv, herunder ansigtshud med genkendeligt skæghår.

Det er umuligt at tilskrive hundens adfærd, at den var sulten. Da politiet ankom, havde hunden en skål halvt fyldt med hundemad på gulvet. Tilsyneladende besluttede menneskets bedste ven at spise sin ejer af en anden grund.

Hunde spiser deres ejere, selv når de ikke er sultne. Katte er meget mindre tilbøjelige til at bide deres døde ejere. Foto.

Katte er meget mindre tilbøjelige til at bide deres døde ejere

Kan katte spise deres ejer ?

Kan katte spise deres ejer h2>

Nogle katteejere tror, ​​at disse «fluffies» er meget mere tilbøjelige til at blive spist, hvis de dør, end hunde, da de handler mere afsides og viser mindre hengivenhed for deres ejer. Men ifølge tilgængelige rapporter er katte faktisk meget mindre tilbøjelige til at gøre dette.

For eksempel døde en kvinde i 2010 af en aneurisme (en unormal udvidelse af et arterielt kar med mere end 50 %) og blev fundet død næste morgen. Det vil sige, at der er gået mindre end et døgn siden dødsfaldet. En retsmedicinsk undersøgelse viste, at hunden beskadigede det meste af hendes ansigt, og to katte rørte ikke liget.

Hvis katte bider et lig, forårsager de normalt ikke meget skade. De bider det bløde væv i ansigtet, men muligvis ikke for at spise dem. Som regel, når en person sover, slår katte deres ejer i ansigtet, hvis de vil vække ham. Som retsmedicinsk antropolog Carolyn Rando, en ansat ved University College London, siger, forsøger katten at “vække” den afdøde ejer, og når dette mislykkes, begynder den at bide i det bløde væv i ansigtet – næsen og læberne.

Kan katte spise deres ejer? Måske bider katte deres ejere, når de vil vække dem. Foto.

Måske bider katte deres ejere, når de vil vække dem

Langt de fleste dokumenterede tilfælde af beskadigelse af menneskelige efterladenskaber involverer hunde. For eksempel observerede en undersøgelse fra 2016, offentliggjort i Journal of Veterinary Behavior, at hundespisemidler regelmæssigt observeres i retsmedicinske omgivelser. Dette bekræftes af mange retsmedicinske eksperter, og katte diskuteres normalt ikke.

Hvorfor spiser hunde deres ejere

Situationen med hyrden beskrevet ovenfor tyder på, at hunde ikke begynder at spise deres døde ejer på grund af sult. Der er naturligvis kun tale om én sag, og det er uvist, hvad det var for et forhold, den unge mand havde til hunden. En undersøgelse offentliggjort i 2015 beskrev dog 63 sådanne tilfælde. De afgnavede lig blev opdaget mindre end et døgn efter døden. Desuden havde hundene i mange tilfælde andet foder nok.

Samtidig opfører hunde sig ikke som dyr, der får mad i naturen. For eksempel river prærieulve og endda vilde hunde først brystet og maven af ​​for at spise de næringsrige organer. Tamhunde bider i langt de fleste tilfælde lig i ansigtet og kun i 15 % af tilfældene i maven.

Hvorfor spiser hunde deres ejere. Hunde bider ligene af deres ejere, selvom de havde et godt forhold. Foto.

Hunde bider ligene af deres ejere, selvom de havde et godt forhold

Dette kan tyde på, at hushunde af en eller anden grund interagerer med deres ejeres ansigter i stedet for blot at behandle deres kroppe som mad. Årsagen til denne adfærd er dog stadig et mysterium.

Tro ikke, at noget afhænger af forholdet mellem ejeren og hunden. Der er ingen beviser for dyrplageri i nogen af ​​casestudierne, og i nogle tilfælde rapporterer vidner endda om meget gode forhold – ejerne elskede deres kæledyr, og hundene var hengivne til dem.

Race er tilsyneladende heller ikke ligegyldig. Blandt de beskrevne tilfælde er der både blandede og racerene hunde af mellemstore og store størrelser. Blandt dem er labradorer, golden retrievere og endda beagler. Mindre racer optræder ikke i sådanne rapporter. Forresten har videnskabsmænd tidligere fundet ud af, at en hunds karakter slet ikke afhænger af dens race.

Hvorfor spiser hunde deres ejere. Beagler er den mindste race, der spiste ligene af deres ejere. Foto.

Beagle — den mindste race af dem, der spiste ligene af deres ejere

Ifølge en af ​​antagelserne er årsagen til denne adfærd hos hunde deres psykologiske tilstand. Måske forsøger kæledyret i første omgang at hjælpe den afdøde ejer ved at slikke hans ansigt, og når dette ikke giver nogen resultater, bliver dyrets adfærd mere hektisk. I en tilstand af panik kan en hund begynde at bide sin ejer.

Glem ikke at abonnere på vores Zen- og Telegram-kanaler, så du ikke går glip af de mest interessante og utrolige videnskabelige opdagelser!

Det skal siges, at hunde generelt føler deres ejere godt, og selv forstår, når de er stressede. Det er meget muligt, at de også bestemmer død og panik. Men indtil videre er dette kun en advarsel, da der endnu ikke findes forskning om dette emne.


Date:

by