Hvorfor kan folk ikke høre deres egen snorken?

Alle har sikkert stødt på en anden persons snorken mindst flere gange i deres liv og hørt, hvor højt det kan være. Men hvorfor vækker det alle omkring ham, undtagen personen der snorker? Det kan antages, at folk har en blokeret reaktion på snorken, det vil sige, at hjernen ikke opfatter det, som et resultat af, at snorkeren selv ikke hører denne lyd. På den ene side er det rigtigt, men nogle mennesker vågner stadig op af deres snorken. Faktisk er årsagen mere kompleks, og den kan variere fra person til person. Selv hos den samme person kan evnen til at blive vækket af sin egen snorken variere fra nat til nat.

Hvorfor hører folk ikke deres egen snorken? Folk hører som regel ikke deres egen snorken, og det er der flere grunde til. Foto.Folk hører som regel ikke deres egen snorken, og det er der flere grunde til

Hvorfor gør det folk snorker i søvne

h2>

Snorken opstår, når luft ikke kan passere gennem næsen eller munden ordentligt. På grund af det faktum, at en persons muskler er helt afslappet under søvn, fører strømmen af ​​indåndet luft til vibrationer i de øvre luftveje, hvilket forårsager en karakteristisk lyd. I videnskabeligt sprog kaldes dette fænomen rhonchopati. Det er almindeligt og rammer 57 % af mændene og 40 % af kvinderne på verdensplan.

Selvom snorken er en høj og irriterende lyd, er den oftest harmløs for den enkelte. Men nogle gange er snorken et symptom på et farligt syndrom kendt som apnø, som kan føre til døden. Denne form for snorken resulterer i gentagne pauser i vejrtrækningen og kvælning hele natten.

Snorken opstår som følge af vibrationer i de øvre luftveje på grund af luftstrømmen. Billedkilde: remedium.ru

Hvorfor sover folk, når de snorker

Evnen til ikke at reagere på din egen snorken — dette er et af den menneskelige hjernes mysterier. En undersøgelse viste, at lydstyrken under snorken når 110 dB. Til sammenligning har dansemusik i en klub eller en fungerende traktor fra en afstand på 1 meter samme lydstyrkeniveau. Det ser ud til, at det er umuligt at sove i sådan støj, men personen selv reagerer ikke på denne lyd.

Men, som nævnt ovenfor, vågner folk nogle gange stadig op af snorken. Ifølge videnskabsmænd er effekten af ​​støj på søvn sandsynligvis multifaktoriel. Det vil sige, at der er flere faktorer, som evnen til at vågne eller ikke vågne af snorken afhænger af.

Måske den vigtigste af disse faktorer — hjernens evne til at analysere støj selv i søvn, som rapporteret af Live Scince. Denne evne udviklede sig i os under evolutionen og hjalp vores forfædre med at overleve. Takket være det kunne de skelne mellem hvid støj, det vil sige lyden af ​​vind eller regn, fra truende lyde, for eksempel lyde fra rovdyr.

Hvorfor sover folk, når de snorker. Den menneskelige hjerne reagerer ikke på sin egen snorken, da denne lyd ikke udgør en fare. Foto.

Den menneskelige hjerne reagerer ikke på sin egen snorken, da denne lyd ikke udgør en fare

Tidligere fortalte vi dig, at i en drøm er vores hjerne endda i stand til at analysere og forstå nogle ord. For eksempel kan en person høre sit navn i en drøm og vågne op, selvom det ikke udtales meget højt, men samtidig ikke reagere på højere lyde.

Takket være denne funktion kan vi sove i støjende omgivelser, såsom i et tog eller på et fly, men samtidig fortsætte med at overvåge situationen omkring os ved at reagere på nogle andre lyde. Det er meget muligt, at hjernen også opfatter snorken som en konstant lyd, der ikke udgør en fare.

Hvorfor vågner folk nogle gange op af deres egen snorken

Altså, hvis en person er i stand til at “slukke” fra sin egen snorken, hvorfor reagerer han så nogle gange stadig på det? Mest sandsynligt spiller opvågningstærsklen en vis rolle i dette, det vil sige en persons tendens til at vågne op fra søvn på et eller andet tidspunkt. Når opvågningstærsklen er lav, kan en person vågne selv af en lille støj, men hvis den er høj, kan ingen støj vække ham.

Hvorfor vågner folk nogle gange af deres egen snorken. Oftest vågner folk under den hurtige søvnfase. Foto.

Ofte vågner folk i den hurtige fase af søvnen

Opvågningstærsklen afhænger også af mange faktorer. En af dem er søvnfasen. Under REM-søvn, kendt som “hurtige øjenbevægelser”, er søvnarousal-tærsklen lavere end under ikke-REM-søvn. Samtidig intensiveres snorken under REM-fasen af ​​søvnen. På grund af denne kombination af begge faktorer hører folk nogle gange sig selv snorke.

Andre faktorer kan også påvirke søvntærsklen. Hvis f.eks. søvnen er urolig og overfladisk, vågner en person af mindre lyde, inklusive sin egen snorken. Som praksis viser, vågner folk oftest op af deres egen snorken i det øjeblik, de falder i søvn, det vil sige netop i det øjeblik, hvor søvnen endnu ikke er dyb. Hvis en person ikke har sovet i lang tid og går meget træt i seng, er det højst sandsynligt, at hans tærskel for opvågning er meget høj. Derfor kan en person i dette tilfælde snorke kraftigt og ikke reagere på den lyd, han selv laver.

Glem ikke at abonnere på vores Zen- og Telegram-kanaler for ikke at gå glip af de mest interessante og utrolige videnskabelige opdagelser !

Lad os endelig minde dig om, at snorken ikke er det værste, der nogle gange kan ske for en person i en drøm. Tidligere fortalte vi dig, at folk ofte dør i søvne, men snorken er ikke skyld i dette. Du kan lære mere om årsagerne til dette og måder at reducere risikoen for død i søvne ved at følge linket.


Date:

by