En simpel måde at vende muskelaldring på – alle kan bruge den

Aldningsprocessen har tiltrukket sig videnskabsmænds opmærksomhed i mange år, fordi ved at forstå dens årsager er der stor sandsynlighed for, at aldring vil blive modstået. Som det viste sig i de seneste årtier, omfatter denne proces mange mekanismer, der tilsammen fører til nedbrydning af kroppen. Disse omfatter ændringer i kromosomer, cellulær stress, epigenetik osv. Alle disse processer er meget svære at vende. En nylig undersøgelse viste dog, at der med alderen også sker ændringer på molekylært niveau, og som det viser sig, er de nemme at bekæmpe.

En simpel måde at vende muskelaldring på — alle kan bruge det. Forskere har fortalt, hvordan man bremser aldringsprocessen. Foto.

Forskere har fortalt, hvordan man bremser aldringsprocessen

Fedt, der dannes i alderdommen

I tidligere undersøgelser om aldring er fedtmolekyler aldrig blevet betragtet som en af ​​de mekanismer, der påvirker kroppens nedbrydning. Det eneste, man ved, er, at nogle fedtstoffer bidrager til visse aldersrelaterede sygdomme. For eksempel bidrager kolesterol til dannelsen af ​​plak i blodkar, hvilket resulterer i udviklingen af ​​alvorlige hjerte-kar-sygdomme.

Denne gang besluttede forskerne at udføre en omfattende analyse baseret på væv fra mus og mennesker. For at gøre dette brugte de en teknologi kendt som lipidomics. Det kan bruges til at bestemme mængden af ​​forskellige fedtstoffer i det samme væv. I alt undersøgte forfatterne af arbejdet ti forskellige musevæv, hvori mere end 1.200 unikke typer lipider blev identificeret.

I undersøgelsen fandt forskerne også ud af, at ældre mus altid havde mere fedt i deres væv kaldet bis(monoacylglycero)phosphat, eller BMP for kort. Forfatterne besluttede derefter at analysere humant muskelvæv, som blev taget via biopsi fra frivillige i alderen 20-30 til 65-80 år. Resultatet var det samme som hos mus – ældre menneskers muskler indeholder meget større mængder af dette fedt end unge menneskers muskler. Det rapporterer forskere i tidsskriftet Nature Aging.

Fedt, som dannes i alderdommen. Med alderen ophobes der noget fedt i muskelvævet, som kan spille en vigtig rolle i ældningsprocessen. Foto.

Med alderen ophobes der bestemt fedt i muskelvævet, hvilket kan spille en vigtig rolle i ældningsprocessen

Men det mest interessante er, at BMP-lipider ikke bare ophobes i muskelvæv med alderen, men kan være en drivkraften i aldringsprocessen. Sandt nok er det indtil videre kun foreløbige konklusioner. For at bekræfte dem skal forskerne udføre yderligere forskning.

Sådan slipper man af med skadeligt fedt i musklerne

Forskere har længe opdaget, at fysisk aktivitet bremser aldringsprocessen. For eksempel har vi tidligere talt om, hvordan sport bremser hjernens aldring. Det er også kendt, at selv korte perioder med træning reducerer risikoen for for tidlig død markant. Det vil sige, at sport er tæt forbundet med at øge den forventede levetid.

Den nuværende undersøgelse er en yderligere bekræftelse af dette. Forskere inddelte mennesker i to grupper, hvoraf den ene trænede en gang om dagen i en time, og den anden førte en stillesiddende livsstil. Det viste sig, at indholdet af BMP-lipidet selv hos ældre mennesker, der dyrkede sport, var meget lavere end hos mennesker, der førte en stillesiddende livsstil.

Motion hjælper dig med at slippe af med dårligt fedt

En af årsagerne til dette resultat er at at under fysisk aktivitet ændres måden, hvorpå lipider nedbrydes i kroppen. Det er muligt, at sænkning af BMP-lipidniveauer er en af ​​de vigtige grunde til, at træning forlænger livet.

Som videnskabsmænd selv siger, er ideen om, at vi kan vende aldring, længe blevet betragtet som science fiction. Nylige opdagelser giver dog meget bedre forståelse af aldringsprocessen. Desuden peger forskningsresultater på, at de fleste mennesker kan benytte sig af muligheden for at forlænge livet.

Nu vil forskerne finde ud af, hvad der i første omgang forårsager BMP-akkumulering, efterhånden som vi bliver ældre, og om andre metoder kan bruges til at reducere dets niveauer i væv. Desværre er det ikke alle mennesker, der kan træne. For eksempel er de kontraindiceret for mange på grund af helbredsproblemer.

Sådan slipper du af med skadeligt fedt i musklerne. Daglige gåture i den friske luft kan delvist erstatte sport. Foto.

Daglige gåture i den friske luft kan delvist erstatte sportsaktiviteter

Det er muligt, at i fremtiden Det vil være muligt at udvikle et lægemiddel, der vil reducere BMP-niveauet uden motion. Dette er helt rigtigt, lad os minde dig om, at forskere for nylig har udviklet et lægemiddel, der får musklerne til at vokse og gør en person stærkere uden træning.

Glem ikke at abonnere på vores Zen- og Telegram-kanaler for ikke at at gå glip af de mest interessante og utrolige videnskabelige opdagelser!

I mellemtiden er det nok for dem, der ikke kan dyrke sport, i det mindste at gå regelmæssige ture rundt i nabolaget. Det har længe været bevist, at selv bare gåture også er meget godt for helbredet.


Date:

by