Vad du behöver vara för att hitta din kärlek – svaret från vetenskapsmän

Den moderna världen öppnar stora möjligheter för oss att hitta en själsfrände. För att hitta en match kan var och en av oss starta en dejtingapplikation och göra en dejt med personen vi gillar. Om den här metoden inte är lämplig kan du gå till speciella evenemang med speed dating, använda tjänster från äktenskapsbyråer och så vidare – alternativen är genom taket. Men att sätta ett datum är bara halva uppgiften. För att en bekant ska utvecklas till något mer behöver du göra ett gott intryck. Många människor tror att i den moderna världen lockas potentiella partners endast av social status och pengar. Nyligen genomförde forskare ett experiment och delade goda nyheter: för de flesta män och kvinnor är det inte status som spelar roll, utan något annat.

Hur du behöver vara för att hitta din kärlek - svaret från forskare. Forskare genomförde en studie för att ta reda på vilka egenskaper de som vill hitta sin kärlek behöver utveckla. Foto.

Forskare genomförde en studie för att ta reda på vilka egenskaper de som vill hitta kärleken behöver utveckla

De bästa egenskaperna hos en person

Resultaten av studien publicerades i den vetenskapliga tidskriften Archives of Sexual Behavior. Författarna till det vetenskapliga arbetet samlade en grupp på nästan 800 personer i åldrarna 18 till 64 år. De fick en ganska enkel uppgift att ange vilka egenskaper de var mest attraherade av hos medlemmar av det motsatta könet. I frågeformuläret fick de välja vad de helst skulle vilja se hos sin potentiella eller befintliga partner: vackert utseende, hög social och ekonomisk status, god hälsa, vänlighet eller utvecklad intelligens.

I motsats till många moderna människors idéer visade volontärerna genom sitt exempel att dagens män och kvinnor värdesätter vänlighet i hjärtat och utvecklade intelligens mest av allt. Ett bra utseende var också viktigt – speciellt ville män att deras partner skulle vara attraktiv. För kvinnor visade sig utseendet vara mindre viktigt eftersom de värderade sin partners ekonomiska utveckling mer. Med allt detta var vänlighet och intelligens fortfarande en prioritet.

De bästa egenskaperna hos en person. De flesta män och kvinnor vill se en snäll, inte en rik partner. Foto.

De flesta män och kvinnor vill se en snäll, inte en rik partner framför sig

Det är viktigt att notera att vänlighet och intelligens oftast valdes av människor som sökte långvariga relationer. Men utseendet ansågs mycket viktigt endast av det lilla antalet volontärer som letade efter flyktiga möten “för en natt”.

Resultaten av denna studie kommer säkert att glädja människor som är övertygade om girigheten i det moderna samhället. Men det är viktigt att notera att andra vetenskapliga arbeten har visat att pengar fortfarande är viktigt för människor. Kanske beror skillnaden i slutsatser på att det nya experimentet genomfördes i Brasilien – kanske människor från andra kulturer närmar sig valet av partner på ett annat sätt.

Läs också:Vad Behövs egenskaper för att bli rik? Svaret kommer att överraska dig

Hemligheten bakom ett lyckligt förhållande

I andra källor citerar psykologer andra egenskaper som bäst används för att leta efter en partner för ett långt och lyckligt förhållande. Till exempel, 2023, sa experter att först och främst måste båda parter kunna lita på varandra – om en man eller kvinna känner sig trygg är förhållandet dömt att misslyckas. Varje lyckligt par bör också kunna kommunicera, det vill säga prata fritt om sina känslor och önskningar. För det tredje måste sunda relationer byggas på respekt – om den ena sidan inte vill stödja den andras ansträngningar kommer inget gott att komma ur det.

Baserat på allt ovan kan vi dra slutsatsen att för att hitta din kärlek måste du först och främst ta hand om ditt känslomässiga tillstånd. Män och kvinnor som verkligen är snälla, omtänksamma och respekterar andra är mycket mer benägna att ha sunda relationer än de som är framgångsrika och rika. Men människor med hög social status kommer uppenbarligen inte heller att lämnas ensamma.

Forskare studerar ständigt relationer mellan människor och delar oväntade resultat

Det kan tyckas att studiet av relationer mellan människor inte tillhör vetenskapen – det här är upptäckten av nya planeter, djur och uppfinningen av mediciner. Forskning i denna riktning pågår dock och forskare delar ofta intressanta rön. Till exempel, 2024, visade resultaten från en vetenskaplig studie att vissa människor kan stärka sina relationer genom att dricka alkoholhaltiga drycker tillsammans. Det låter konstigt och till och med på något sätt “fel”, men resultaten talar för sig själva och är värda din uppmärksamhet.

Om du inte har gjort det än, prenumerera på våra Zen- och Telegram-kanaler. Du kommer att lära dig mycket nytt!

Ibland hittar människor kärlek med hjälp av högteknologi. År 2022 publicerades en artikel på vår webbplats om det neurala nätverket ChatGPT, som kan skriva texter om vilket ämne som helst – nästan alla vet om det idag och hittar olika tillämpningar. Nyligen pratade min kollega Lyubov Sokovikova om hur en man hittade sin själsfrände med ChatGPT. Berättelsen är intressant, så se till att kolla in den!


Date:

by